#1 De Gouden Belofte

 

Mijn vlucht begon meteen spannend, met de naam verkeerd op het ticket gespeld ben ik als het ware Azië binnengesmokkeld, iets wat misschien wel niet voor niks was. De verandering in het reisschema was niet doorgevoerd door mijn reisbureau maar met een slimme KLM man liep alles weer smood en ging ik mee op een eerdere vlucht om mijn overstap in Parijs te halen..

Na een nacht niet slapen kwam ik aan op het prachtige vliegveld in Delhi. Ik voelde een heerlijke energie en dacht, Yes, dit is fantastisch! Toen bewoog ik me naar de uitgang waar ik voor het eerst geconfronteerd werd met Delhi… Rijen van opdringerigere taxichauffeurs stonden als wilde dieren achter de hekken en we werden beschermd door leger en politie. God zij dank stond Michael mijn broeder klaar toen ik aan kwam in de chaos en zijn we ze ontvlucht via de metro. Samen konden we de flow behouden. Hij had wat geld want dat blijkt hier een probleem te zijn. Er is weinig papiergeld vanwege een nieuw biljet en daarom zijn veel pinautomaten leeg en staan er in het hele land enorme rijen, en moest ik ook mijn bank nog informeren over mijn reis. Maar met een beetje mazzel kwamen we via via terecht bij het “ministerie van toerisme”, wat gewoon een klein reisbureau bleek te zijn. Je had er meerdere. We werden geholpen door de directeur zelf Bhasar, die ons zo snel mogelijk weg kon loodsen uit Delhi met wat papiergeld op zak. Want dit is geen plek om te blijven lieve mensen. Onze paden gingen helaas meteen elkaar alweer een andere richting uit omdat ik meteen door kon vliegen richting K2 voor de start van mijn missie en Michael zijn pad vervolgt naar zijn bestemming Nepal..

Wat een onvergetelijke magische ervaring rijden in Delhi, geen regels, gewoon gassen en heel, heel veel toeteren! Dat doen de treinen trouwens ook en als de vliegtuigen toeters zouden hebben zouden ze toeteren bij het landen. Soms krijgt er opeens iemand om onverklaarbare reden een boete voor iets wat ik nog niet kan onderscheiden met de rest van het rijgedrag. Maar wat een stad, armoede, stinken, malariaepemedie gebieden en zoveel mensen hutje mutje op elkaar. Ik kan me voorstellen dat hier wel eens een toerist zoek raakt. Toch is het genieten in het heerlijk stromende verkeer wat vooral bestaat uit tuc tucs, taxicabs koe en aanhang, alles met een rijk arsenaal aan deuken. Er rijden nog net geen apen in scootmobiels maar ik had ook niet raar opgekeken als ik dat wel zag. Toen ik van verbazing opmerkte tegen Michael dat ‘Delhi zo gek als een deur was’, werd dat geloof het of niet direct bevestigd door twee mannen op een brommer met een autodeur naast onze tuc tuc. Delhi heeft het werkelijk allemaal…

Het was alleen wel lastig om daar te aarden. Alle bomen hebben een dikke laag smog en er is bijna geen toegang tot de onderwereld waar ik later op terug kom. Gelukkig uiteindelijk in de middag volledig in de rust in een park waar Gandhi geleefd heeft. Wat een geschenk dat te mogen ervaren. In een klap stil, vol ontzag in nederigheid toen we in het kamertje kwamen waar hij 144 dagen heeft gevast en gemediteerd. Later liepen we op het gras waar hij om het leven is gebracht. Daar wederom zijn zachte spirit mogen voelen, een prachtige vredige wereldoverbrugger energie. De eerste aanraking met de magie van Delhi, Noord – India.

De volgende dag ging vroeg de wekker, op naar het vliegveld mijn weg vervolgen naar Srinagar in Jammu en Kasjmir. Ik werd met een droevig gevoel wakker, zoveel armoede in deze stad, zoveel mensen vast komen zitten in het wiel van reïncarnatie door schuld en schaamte van het Hindi kastensysteem. Een stad vol met troep, armoede, afval en alle bomen bedekt met een dikke laag stof van de smog. Machteloos verlaat ik deze stad en heb ik even tijd nodig om te herstellen, behoefte aan frisse lucht. Ik was klaar om te vliegen en eenmaal op het vliegveld waar het rustig was kon ik weer genieten van de heerlijke seksuele energie die hier is. Onder die drukte heerst een diepe warme rust, een verankerde kundalini kracht waarvan je recht op gaat zitten. Oude wijsheid die constant tot je komt wanneer je stil vanbinnen wordt. Helaas na lang wachten werd omgeroepen dat de vlucht gecanceld werd. Srinigar was platgelegd door sneeuw. Het was toch te snel, zulke heilige grond kun je niet meteen betreden. Indische drukte liet me nog even niet gaan. Ik werd bang, terug naar Delhi zou ik dat niet zo’n gebrek aan rust wel overleven?

Ik werd opgewacht door een mannetje van Bhasar die me weer terug naar het kantoor loodste. Na lang wachten kwam Bhasar en maakten we een nieuw plan, via Amritsar naar Chandighar om vanuit daar te vliegen naar Srinagar. Delhi was nog niet klaar met me en die nacht werd ik na mijn eerste ceremonie midden in de stad geconfronteerd met oude spirits die daar waken, niet allemaal met goede intenties.

De volgende dag voor het eerst geconfronteerd met het treinstelsel van India, wat net als op de weg functioneert volgens het pad van de maan. Maar voor treinen is dat niet zo handig. Ongeveer de helft van de treinen wordt gecanceld of vertragen gerust met 18 uur vanwege de mist (smog en chaos). Wachten en hopen dus dat mijn trein kwam. De trein voor de mijne was vertraagd en de mijne vertrok een uur later vanaf de andere kant perron. Wat niet zoals in Nederland op de borden komt te staan, die blijven de oude info verkondigen, enige spanning houden ze erin. Maar daar zat ik dan, in de trein weg uit Delhi. Tijdens de reis kwam ik tot de sombere conclusie dat meer steden net zoveel sloppenwijken, troep en smog hadden en ze in kleinere mate allemaal op Delhi leken, waar was ik toch aan begonnen?

Eerste dag in Amritsar was ok, voor het eerst kwam ik aan in een gebied waar het schoon en mooi was, het winkelgebied rond de gouden tempel. Eenmaal binnen gekomen in het tempelcomplex voelde ik de heilige energie. Deze rijkdom bracht voor de arme Indiërs veel in balans en ik ervoer deze plek dan ook als zeer heilig en zover ik kon zien ook zuiver, een verademing. Het contrast is groot van sloppenwijken naar de prachtigste tempels. Die niet alleen op Aarde zijn gebouwd maar door trillen in de hogere lagen en dimensies, werkelijk als koningrijken.

De tweede dag begon wat minder, ik werd elke dag wakker met de gedachte, shit ik ben nog in India, de drukte weer in en iedereen die aan je trekt. De eerste week kon ik elke dag wel huilen, ik wou naar de Himalaya maar was niet voorbereid op India. Ook al hadden mensen me gewaarschuwd, het was net of er een laken over heen was gelegd, ik kon het niet waarnemen. Die dag bracht een gids me naar een doden verbrandplaats waar miljoenen hindus en siks zijn verbrand. Ik schrok van de beelden die ik zag van de reïncarnatie gevangenis en het kastensysteem. Het geloof dat je goed moet doen om hoger te komen in rang, maar vanwege het immense gebrek aan geld en kansen een bijna onmogelijke taak, met als gevolg dat vele zielen zichzelf vastzetten in lagere sferen. Immense velden van dolende zielen zwermden in het onderbewustzijn van India, een enorme pijn in ons aards collectief veld van energie die hier niet meer wil zijn. Eén van de redenen dat ik bijna niet kon aarden. Daar beneden was alleen maar pijn en verderf en ik als zonnekindje voelde dit natuurlijk constant. Om hier van bij te komen moest ik toch maar voor de tweede keer naar de gouden tempel, dit keer voor mijzelf. De eerste keer had ik geen zin om te wachten en heb ik alleen de energie ervaren. Dit keer ging ik de tempel in.

Mijn gidsen lieten me zien dat dit voor mij een poort was naar een nieuw deel in mijn leven. Velen waren door de tempel gegaan zodat ik nu kon volgen. Van mij werd gevraagd of ik bereid was volledig ten dienst van het leven te gaan staan. Ik betrad in Ascensiewiel termen het element vuur. Eenmaal door die poort was er geen weg terug. Diep ontroerd en enigszins angstig stemde ik toe. Wat zou er veranderen, kon ik wel geven wat er van me werd verwacht? Maar er was geen weg terug. Voor mijn reis kwam ik al in een soort van leegte, een dood eind. Deze reis was dan ook niet leuk en voor de lol, maar noodzakelijk om verder te kunnen met mijn leven. Daarom twijfelde ik niet, het was tijd voor de volgende stap, ‘de gouden belofte’ die ik lang geleden heb gedaan. Op de terug weg nam ik van een sikh priester een hapje wat werd uitgedeeld aan de bedevaartgangers, dit bleek later mijn medicijn te zijn.

Ik had die nacht besloten eens wat goedkoper te slapen om wat vorige uitschieters te balanceren. Voor 250 rupies ongeveer 3,5 € kreeg ik een kamer zonder licht of verwarming alleen een bed. Het personeel bestond o.a. uit een klagende schreeuwende man die volgens mij wel eens in deze goedkoopste kamer sliep. Toen de nacht begon daalde langzaam het besef in, ik had al na dag 5 de wel gewaarschuwde voedsel vergiftiging opgelopen en de bekende Indische bacteriën raasden door mijn systeem. De nacht werd steeds heftiger. Ik had helaas niet vooruit gedacht en geen water wat uiteindelijk opliep tot letterlijke fatamorganas in de kamer met waanbeelden van drinkflessen. Ik denk dat ik de heftigste nacht van mijn leven heb beleefd en accepteerde dat ik hier zou doodgaan, in een kamertje in India.

De combinatie van intense buikkrampen, zweten, een lage vibratie kamer, geen water of luxe. Puur afzien en aardse materie ervaren op haar aller ranzigst en heftigs. Ik kwam terecht in de duistere velden van de onderwereld van India. Velden die ik gek genoeg herkende van mijn feestperiode waar op donkere houseparty’s met deze velden wordt gewerkt, zonder dat feestende menigte dat beseft. India een land veelal verbonden met boven heeft een duistere onderkant. Dimensies waar misschien wel miljoenen zielen vastzitten en hun eigen lijden herhalen zonder enige vooruitgang of kans op vooruitgang en verlichting. Ik besefte me dat we zoveel mooi werk kunnen doen in Nederland, en dat is ook wel belangrijk, maar dat landen zoals India een enorme invloed hebben op ons collectief bewustzijn. Hier lag een groot deel van de pijn die ik s’chtends voel als ik indaal op Aarde. Er ontwaakte een nieuw besef van diensbaarheid, een missie om ook hier meer mee te gaan doen. Er gebeurde die nacht zoveel wat mijn leven voor altijd zal veranderen en kwam ik voor het eerst in aanraking met de hogere siddhis (hogere alchemistische krachten). Letterlijk kon ik in mijn organen hele oude pijn waarnemen en fysieke kwalen eruit trekken. Ik zag dat de verwachte hogere siddhis niet om leuke krachten gingen die de oude meesters van het oosten lieten zien, zoals over water lopen op zweven. Nee, het was gewoon practisch, je richten op het genezen van het lichaam..

Ik werd ondergedompeld in een schouwspel van spirits, locale meesters, Hindi goden en collectieve Indische blokkades en obstakels. Wat er precies gebeurde die nacht laat ik in het midden om gedane zaken niet weer te activeren, maar het zal zeker zijn uitwerking hebben op het land en daardoor ook de Aarde. Een storm woede door de onderlagen van India met mij als portaal. Een grote schoonmaak.

Ik besefte me dat ik een diepe reiniging kreeg. Mijn hele leven kwam de dagen daarna opnieuw voorbij en stukken waar ik al zolang vast in zat konden opeens verder stromen, vooral op het gebied van mijn darmen en spijsvertering. India had alle antwoorden voor me, niet op de gemakkelijke manier zoals Peru, dat was natuurlijk een zonneland en voor mij vertrouwd. India was aan de buitenkant zo heftig met al haar vervuiling, armoede en smog, dat ik gedwongen werd naar binnen te keren. Ik werd met brute kracht dwars door al mijn beschermlagen heen naar binnen gebracht, waar heftige emoties uit mijn jeugd op mij lagen te wachten. Het pad van de maan openbaarde zich in volle glorie. Ik kwam tot de conclusie dat dit voor mij de enige manier was om die emoties dit ik lang had verstopt te ervaren, dat wat ik in de buitenwereld zag bevond zich ook in mij en alleen India kon mij van de juiste spiegel voorzien zodat ik die emoties kon voelen. Dit laat voor zonnemensen ook zien dat voor groei in bewustzijn reizen noodzakelijk is. Nu kon ik pas verder.

Iets in mij was onherroepelijk verandert, wetende dat er zoveel armoede en vervuiling bestaat wakkerde een diep gevoel van dienstbaarheid in me op en verlangen om mijn krachten in te zetten op alle lagen van bewustzijn.

* eerste ontmoeting met de Himalaya, vliegtuig van Chandigar naar Srinigar

Na een paar dagen rust en constante heling van binnenuit met steeds andere gidsen en meesters op mijn pad, vertrok ik precies een week later op vrijdag de 13de met het vliegtuig eindelijk van Chandigar in de deelstaat Srinigar Jammu en Kasjmir. Ik stapte uit het vliegtuig en daar was eindelijk die frisse lucht en natuur, ik verlangde zo naar bomen zonder een dikke laag stof en werd meteen ontvangen door mijn chauffeur en de manager, allebei geboren in de bergen ik voelde me meteen thuis. Ik werd ontvangen niet als een klant maar als een broeder. Daar zat ik s’avonds met 4 echte moslimmannen schapenvlees te eten op een ouderwets door echt vuur verwarmde vloer. Bhasar was er toevallig ook want die had die dag een belangrijk meeting over een 4 sterren hotel wat zijn bedrijf hier bouwde. Ook zei hij dat hij voor mij kwam. Het voelde vertrouwd, ook al verstond ik er niks van was ik gewoon onderdeel van de groep, en voelde ik dat we plannen maakten in de bovenwereld voor de komende weken in Kasjmier. Veel soldaten en negatief reisadvies over deze regio, een langdurende onderhuidse strijd tussen China, Pakistan en India over dit deelgebied en niet voor niks, dit is het gebied waar volgens verhalen Joshua is geweest, een lange onbekende geschiedenis ligt hier te slapen. Mijn eerste week in India was slechts een voorbereiding op wat hier op me te wachten staat…

 

#2 De Wijze Meester

 

Toen het vliegtuig aankwam in de vallei rond Srinagar werd me zacht ingefluisterd; heilige grond. Dit is het gebied waar onze broeder Joshua is geweest op zijn rondreis vanaf zijn 18de en naar mijn gevoel training heeft gehad. Er zijn zelfs theorieën dat hij na de kruisiging niet is overgegaan maar hier heeft verder geleefd en uiteindelijk ligt begraven. Ook heb ik hier het graf van Maria en Mozes per toeval gelokaliseerd. We gaan kijken of we ze kunnen bezoeken. Zijn energie is hier in ieder geval sterk vertegenwoordigd, maar dan wel een andere kant dan we van hem kennen, zijn menselijke kant. In tzolkin kwam ik hier aan op de eerste dag van de Blauwe Aapgolf, de eerste golf het begin van mijn nieuwe boek. De eerste energie had ik thuis al geschreven, de komst van de christusenergie op Aarde. Hoeveel angst ik ook had over teveel betalen, timing, keuzes, ziektes, gezondheid, vliegen, alles bleek gewoon steeds weer te kloppen. Ik had me er maar aan over te geven.

Tot mijn verwondering herkenden mijn broeders de bergen op het schilderij wat ik thuis als routekaart had gemaakt, ook het meer wisten ze te vinden. Er waren trouwens drie meren in deze heilige vallei. Bij het eerste meer begon mijn fysiek contact met de spirits van Kasjmir, iets wat ik had gemist sinds mijn aankomst in India. In de steden van India is veel kosmisch contact met goden maar de verbinding met de natuur en moeder aarde is ver te zoeken. Ook weer een spiegel van hoe ze omgaan met het vrouwelijke. We planden voor de komende twee weken de trips naar de vier bergen en twee meren.

Het weer bepaald hier het ritme en pas na 5 dagen betraden we de eerste berg,
de Sunmarak, waar de naam “Sun of Mountain” me werd ingefluisterd. Elke dag kwamen nieuwe openbaringen tot me, immense stukken over mijn jeugd. Ik had al snel door dat mijn reis naar Peru het ging om het helen van mijn ziel, nu was mijn lichaam aan de beurt. Al sinds mijn jeugd waren er mankementen met mijn spijsvertering voortkomende uit dingen die ik tijdens mijn komst op aarde niet kon verteren. Hoeveel je ook aan heling doet, als er iets is wat je niet kunt accepteren zijn er vele patronen nodig om dat steeds weer te ontlopen en kom je op een bepaald level gewoon niet vooruit. Nu was het de tijd om vrede te sluiten met die onverteerbare thema’s, die waren ontstaan op zowel gezin- als op wereldniveau.

Hier was ik niet eerder doorheen gebroken. Ik voelde voor mijn reis dat dit avontuur niet een keus was, deze reis was een absolute noodzaak om verder te kunnen met mijn leven, zowel persoonlijk als met mijn levenstaak. Anders zou het gewoon stoppen. Er is in mijn leven geen weg terug, zelfs geen ruimte voor stagnatie. Ik kan pas werkelijk ontspannen als een bepaald collectief energetisch level is gehaald, een trilling waar mijn wezen in kan zijn. Nu heb ik ontdekt dat we heel veel werk kunnen doen in Nederland op een hoog energetisch niveau, maar er zijn zoveel landen waar pijn, armoede en onrecht is wat invloed heeft op ons onderbewustzijn. Nu werd in geconfronteerd met velden die ik altijd al voelde maar nooit de precies de vinger op kon leggen, laat staan invloed op kon hebben. Iets in mij was onherroepelijk verandert en mijn toekomst zou zeker meer gaan bestaan uit reizen om in dit soort landen energetisch collectief werk te doen, samen met mijn familie. Daarbij gaat het vooral om zielen te bevrijden van illusie en gevangenschap.

* Sumarrak, de eerste bergketen hier was de weg naar Leh de hoofdstad van Kasjmier volledig dicht gesneeuwd.

Maar terug naar het nu, alles werd steeds haarfijn in scène gezet om oude emoties boven te halen. Het verblijf waar ik me als enige gast bevond was een constante familie opstelling. Mijn broeder Sehmed, de gids en kok zijn vrouw en jochie kwamen deze weken langs die me constant diepe lagen spiegelden. Toen ik moeder en kind niet meer afstootte en stukken in mezelf daarin had geheeld, werden er gewoon extra moeders en een huilende baby opgetrommeld om nog diepere lagen te pakken. Want er was in dit huis maar één (soms) verwarmde kamer, ik werd volledig ondergedompeld in de cultuur van Kasjmier. Een cultuur van zachte moslimmannen, zij mogen eigenlijk alleen werken en de vrouwen zorgen voor de kinderen. Dat was voor hem ook wel zwaar, eten koken, werken en ook nog vader zijn. Het ventje was een prachtige reflectie van mijn innerlijke jochie. Echt een baasje, druk, speels en luistert naar niemand. Ik herkende het grenzeloze van mezelf in hem. Een gebrek aan duidelijke afbakening vanwege een niet aanwezige vader. Sehmed zijn vader was vroeg overleden en hij zorgde financieel voor vrouw, moeder, zus en jochie. Maar wat een prachtige twinkeling in zijn ogen, iets wat ik met zoveel liefde toe wil laten in mijn leven. Voor Sehmed kwam ik op de plaats van vader te staan..

De eerste berg was een zachte krijger berg, wat een energie. In tegenstelling tot de Andes kon ik duidelijk voelen dat deze bergen mannelijk zijn en de hemel representeren. Hier werd dan ook een opening gemaakt in mijn hogere chakra’s, en deze berg opende vooral mijn keel. Nu de kern was geraakt kon die pas gaan herstellen. Immense hoeveelheden aan lagen emoties werden dag in dag uit bevrijd. Ik kwam bevroren delen tegen waar lang geen liefde was geweest en leerde mijn fysieke binnenkant kennen. Alle organen kwamen aan bod en herstelden zich..

Gulumarak de tweede berg werd vandaag bezocht en als het weer goed zou zijn was er een kleine mogelijkheid om Kollomarak te zien. Deze berg staat bekend als de K2, de op een na hoogste berg van de wereld. Hier heb ik al een paar jaar contact mee en deze berg heeft me veel lessen geleerd over integriteit, de info die ik gedeeld heb tijdens de tovenaar activatie. Deze berg is werkelijk mijn lievelingsberg.

We gingen een stuk met een jeep met winterbanden om vervolgens de kabelbanen te bereiken, deze brachten me tot ongeveer 4000 meter wat wel even luchthappen was. De hele horizon lag volledig open en daar bleek die dan te staan, Kolomarak omhuld door wolken. Dit was mijn enige kans om hem te zien, een diep verlangen koesterde ik naar deze berg. Ik brandde een kooltje met wat hars als offering voor die prachtige berg, en toen liet ie zijn topje zien. Tranen stroomden over mijn wangen, en wat een immense liefdevolle berg. De hele horizon was bezaaid met pieken maar hij stak daar pontificaal kilometers boven uit. Hij domineerde de hele regio van Pakistan, India tot China. Een diep respect en immense dankbaar dat ik hem mocht zien, misschien zou ik wel nooit dichter bij komen dan vandaag…

* Boven de wolken Kollomarak of beter bekent onder de naam K2, de op één na hoogste berg van de wereld

Ik weet nog goed hoe ik in de maand voor mijn vertrek een sessie ontving op het indalen van mijn wezen. In mijn onderlichaam bevond zich mist, en voorzichtig durfde ik ditmaal echt de Aarde te betreden. Ik lande op een berg waar ik me thuis voel ver voor de boom grens. Daar zette ik mijn kamp op klaar om verder af te dalen. Deze berg is waar mijn wezen de materie raakt, ver weg van alle hectiek en bijna niet van dichtbij te benaderen. Daarom betekende deze ontmoeting zoveel voor mij.

Dag 16. Het werd weer even wat zwaarder. Voedselvergiftiging nummer twee bracht me nog dieper in verbinding met mijn organen die ik de afgelopen weken echt van binnenuit leerde kennen, vooral de oude pijn die ze al zolang vast hielden. Een nieuwe taak kan hem liggen in het fysiek leren genezen van mijzelf en misschien later ook anderen. Om het wat rustig aan te doen voor mijn herstel deden we vandaag de stadstour. We bezochten de tuinen en uiteindelijk ook het graf van Jezus, Rauzabal. Of dit waar is laat ik open voor iedereen om zelf te ontdekken.

Over niemand anders is zoveel geschreven als over hem, en niemand zijn naam is vaker gebruikt voor eigen gewin dan die van Jezus. Het past natuurlijk ook niet in het kerkelijke plaatje dat hij hier ligt en mocht het erkent worden zou het de grootste bedevaartplek ter wereld worden. Ook hier geloven er niet veel mensen in en wordt de plek gek genoeg bewaart door moslims. In hun cultuur was hij ook bekend en in hun geschriften kwam hij ook voor. Maar ze zien hem niet als zoon van god maar als profeet, net als Mohamed. In het Oosten is hij natuurlijk ook bekend en daar zien de oude wijzen Boedha als het pad naar verlichting en Jezus als de verlichting zelf.

De tombe wordt die streng bewaakt en mag je geen foto’s maken waar iedereen die langsloopt ook op let. Voor mij persoonlijk een bizarre gewaarwording om de kist daar te zien liggen, mijn persoonlijke ervaring houd ik dan ook liever voor mezelf. Maar om dit van zou dichtbij mee te maken maakte een diepe indruk op mijn wezen.

Maandag, over de helft van mijn verblijf in Kasjmier. Ik ben gister bezig geweest met vrede sluiten met de kou, iets waar ik mijn hele leven ook al mee worstel. Voor mij staat kou ook symbool voor trauma’s en bevroren emoties, iets wat ik blijkbaar al lang ontloop. Nu voorzichtig aan die plekken in mijn lichaam belichamen die er het meest last van ondervinden. Koud douchen volgens de Wim Hof methode. Het is hier in kasjmier ook zo koud dat zelfs de nieuwslezer een jas draagt, alleen in Kasjmier lachen Sechmed en ik.

Deze dag in een kleine auto op pad naar de berg Naranag. Er rijden geen bussen en grotere jeeps vanwege een driedaagse staking. De prijzen van belasting over benzine worden bijna verdubbeld en daar zijn ze het niet mee eens. Regering is niet zo slim want er wordt bijna geen belasting betaald, alleen over grote dingen. Het valt ook niet te controleren met al die kleine straat verkoop In India heeft iedereen wel een handeltje. Je ziet ook weinig supermatkten maar kleine bijna garages met ieder een eigen specialisme. Daarom beginnen ze waarschijnlijk ook te pushen richting elektronisch betalen, de oorzaak van het geldprobleem momenteel. Kasjmier is sowieso niet blij met Indische regering en willen onafhankelijkheid. Een bloederige geschiedenis kent deze streek en uiteindelijk is de regio Kasjmier verdeeld over Pakistan, India en China. Het deel waar ik was voelt niet als India. Het is schoner en beter georganiseerd, grotendeels moslim maar niet een strenge variant, er is veel respect voor elkaar. Mooi om te zien hoe deze mannen allemaal met elkaar overweg gaan zonder strijd, wel met een duidelijke hiërarchie. Ook is er voor zover ik heb gezien veel respect voor de vrouw ook al blijf ik het wel eens vreemd vinden als ze helemaal bedekt rondlopen. Daarin zijn hier absoluut nog stappen te zetten.

Jeetje, de besneeuwde bergpassen waren al spannend maar met de kleine auto met voorwielaandrijving was het next level. Afgronden aan de zijkant, soms slippen vanwege de sneeuw, dit voelde ik in mijn hele systeem. Maar toen ik dichtbij de berg kwam was het alles waard. Naranag, met een gipsy gids een stuk wandelen naar de voet van de berg. Hij vertelde dat ze de antwoorden uit de sterren halen, en precies de berg van mijn schilderij waar ik voelde vandaag heen te gaan had een ster boven zich. Na een kleine ceremonie voor de gids zijn zieke kinderen gingen we verder. Ik voelde de aanwezigheid van mijn langverwachte krachtdier, de sneeuwluipaard. Daar hoog in de bergen voelde ik me door hem begluurd. De zwarte panter staat al lang op positie maan, met hem reis ik door de leegte. Maar nu mijn binnenwereld schoner wordt ben ik klaar om me vanbinnen uit te verbinden met meesters en spirits van de hogere werelden. Ik deed dit al via de zon methode, maar dit was een inwijding richting meesterschap maan. Ook al waren er nog veel stappen te zetten en zou dat pas echt beginnen in Nepal. Kasjmier was meer een trainingschool, een plek om mezelf te helen en voor te bereiden.

* Naranag, mystieke berg op de achtergrond. Eentje die later bleek mijn 3de oog te gaan helen.

Op mijn weg terug van de berg voelde ik de sneeuwpanter integreren en zag ik een wijze oosterse man die bij dit deel hoorde. Een meester die had geleefd hier in de bergen, voornamelijk zonder veel voedsel. Alleen op sommige dagen nam hij hoogwaardige energetische voeding, maar voornamelijk haalde hij levenskracht uit het cultiveren van chi. Zomer en winter verbleef hij hoog in de bergen en was hij constant in verbinding met de hogere hemelen en de meesters die daar leven. Tijdens de integratie kwam ik er achter dat deze wijze alchemist spijt had. Hij zag het volk lijden maar zette zijn gaven niet in hen te helpen. Mindconstructies en leugens rechtvaardigden dat gedrag, maar het weerhield hem uiteindelijk toch om verder te evalueren. Ook al was dit voor dat leven nodig om die skills volledig te ontwikkelen, was er een verlangen de gaves in te zetten voor al het leven.

Na de tocht bij de gids in zijn huis gegeten en zijn zieke kinderen ontmoet. Daar mocht ik energetisch een heling geven en dit keer maar een extra grote fooi gegeven omdat hij ook al een slechte zomer had gehad en medicijnen nodig had voor zijn kinderen. Mensen lijden hier in de winter, zolang ik hier was heb ik nog geen toerist gezien en het was soms net of iedereen van mij verwachte dat gat te dichten. Maar er was klaarblijkelijk toch al iets in me verandert. De gids betaald, heling gegeven aan zijn kinderen en buitenproportionele fooi gegeven zonder zoeken naar balans. Een teken van een nieuwe invulling van dienstbaar zijn.

De oude wijze meester nam zijn plek al in..

 

 

#3 de Ontdekking van de 12de Stam

 

Ik begon op kracht te komen, iets wat ik al voor lange tijd kwijt was. Ik weet nog goed toen ik rond mijn 18de samenwoonde met mijn eerste liefde hoe ik in de zomervakantie voor het eerst voelde dat mijn fysieke kracht afnam. En in deze periode in Kasjmier kwam ik er zelfs achter dat dit al veel eerder was begonnen; slechte conditie toen ik jong was met voetbal, vaak lui ed. Ik heb dit altijd gecompenseerd met mijn mentale en spirituele kracht, die is alleen maar gegroeid en zorgde er altijd voor dat wat gedaan moest worden gebeurde. Toch klopte er iets niet en deze ontdekking deed ik voor het eerst een aantal jaren geleden, in de zomer van 2013 toen symbolisch de omgekeerde zwarte panter in mijn kaarten verscheen. (Zie reisverslag 2 de wijze meester) Onmiddellijk kwam ik met iets in aanraking wat ik niet eerder durfde aan te kijken. Er was ook nog niet eerder ruimte hetgeen bloot te leggen wat zich voor lange tijd verborgen hield in mijn psyche.

Hier in Kasjmier kwam alles samen en begon mijn fysieke lichaam eindelijk te genezen. Dit kwam mede door Sehmed, mijn broeder, gids en kok. Hij was een meester in de keuken en zonder dat hij het door had perfect afgestemd op mijn lichaam en het helpen herstellen daarvan. Geboren in de bergen was hij een ware genezer en maakte hij elke dag rijst met verse groenten in een saus van Masala voor me klaar En de heerlijke kasjmier thee, een recept van chai, kardemom en nog wat geheime kruiden. Ook zijn gerecht met de wortels van de lotusplant zal ik nooit vergeten en heeft me veel goeds gedaan. Het bracht me diep in mijn organen. Het boek wat ik op dat moment las; Het Pleiadische werkboek, verschafte me ook van de juiste heling en oefeningen zodat ik al mijn organen na ging en zo steeds dieper indaalde. In mijn dromen kwam ik terecht in de symbolische bevroren gedeeltes van mijn darmen en ontmoette daar familieleden, maar ook parasiterende energieën.

Elke dag werden nieuwe thema’s aangeraakt en zuiverde ik andere organen en meridianen uit. Alle info kwam steeds weer op mijn pad, een constante stroom van heling van binnenuit, ondersteund door broeder Joshua, de bergen en vele andere meesters en spirits. Ook een eindeloze stroom van informatie voor mijn boek deel 2. Daar zat ik nu volop in. Ik trad langzaam verder in vrede met de kou, iets wat een diepe imprint in mijn ziel heeft gemaakt. Herinneringen uit mijn prille jeugd dat ik opeens in de kou lag heeft me gevormd. Het is in mijn lichaam geslagen. Nu begon geïnspireerd door Wim Hof met ademhalingstechnieken en koud afdouchen wat hier in de Himalaya ook echt koud is. Ook begon ik aan op blote voeten lopen door een ijskoud huis. Zo gaf ik mijn immuunsysteem een boost en kon ik meer kracht in mij fysieke gestel toelaten, een heerlijk gevoel.

Vele delen van mijn lichaam waren voor lange tijd bevroren waaronder mijn pijnappelklier (tevens 3de oog en in het Medicijnwiel positie maan). Een verleden met drugsgebruik heeft daar toen des tijds schade in aangebracht en er was een klein lek in deze zo belangrijke klier. Dit gebeuren had ik toen destijds bijna bewust mee gemaakt. Mijn ooit zo haarscherpe vermogen om te visualiseren was na een weekend intens feesten en trippen enorm vermindert. Ik brak als het ware door vele dimensies heen waardoor mijn scherpe focus weg was. Een warmoes van beelden en lagen resulteerden vele jaren later in het niet meer kunnen zien, duisternis. Dit was altijd een moeilijke te accepteren deel van mijn leven want mijn innerlijke sjamaan zou het liefst niks anders doen dan de hele dag door het Universum reizen. Maar mijn gidsen hebben me meerdere keren laten zien dat dit absoluut noodzakelijk was voor alle stappen die daarna kwamen. Ik ontwikkelde op deze manier andere vormen van waarnemen en betrad toen des tijds het pad van de zon. Doordat ik info via de buitenwereld tot me nam en de waarheid leerde zien in mijn omgeving, ontstond de leraar die andere mensen hielp door middel van externe tools zoals de Tzolkin. Maar ook het Handboek deel 1 en het Medicijnwiel zijn door dit mentale zonnemechanisme ontstaan. Het pad van de zon heb ik gevoelsmatig geïntegreerd, nu mocht de scheur weer hersteld worden met als allerbelangrijkste een goed werkende klier die zorgt voor de juiste stofjes die leiden tot gelukzaligheid.

De laatste berg kon bezocht worden omdat het weer het nog net even toeliet. Kasjmier met de jeep verlaten was inmiddels onmogelijk dus het was maar goed dat ik de jeep rit heb geruild voor een vliegticket naar Kathmandu. Sneeuw werd hier ook steeds gevaarlijker, gister waren er 18 mensen omgekomen in het dorp van Sehmed door een avalanche. De bergen kunnen leven geven maar ook nemen. Vandaag bezochten we de berg die het verste weg lag, Paligan. De namen zijn eigenlijk geen bergen maar meer berggebieden met meerdere bergen. Deze berg was de laatste van een reeks bergen die gezamenlijk informatie droegen die ik nodig had voor mijn boek en mijn persoonlijke ontwikkeling.

En bij deze berg kwam opeens de ontdekking dat ik sinds mijn aankomst omringt was door mannen van de 12de Oerstam. Ook al waren ze niet meer bewust aanwezig en verbonden met die kracht, het leefde voort in hun onderbewustzijn. Het spijt me lieve dames dat ik in dit geval voornamelijk de mannelijke kant benoem. Dit komt omdat ik niet veel van de vrouwen heb gezien. Dat heeft niet zozeer met de 12de stam zelf te maken maar meer met de moslimcultuur die hier langzaam vanaf de middeleeuwen is neergestreken. Toen begon al de onderdrukking vanuit de Mughal koningen wat de mensen hier lang zijn vergeten en hun onvrede projecteren op de Indische politie. Ik zag in mijn dromen ook hoe lang daarvoor all de laatsten van deze stam zijn gevlucht in de bergen achtervolgd en velen uiteindelijk bruut vermoord. Enkeling hebben het gered naar wat nu Tibet is, en hun kennis gedeeld zodat die vereeuwigd kon worden met de meesters van de Himalay, de Lama’s.

Ik zag bij de vrouwen in een symbool op hun derde oog wat er voor zorgde dat ze hun eigen schoonheid niet konden zien en ze zich gemakkelijk lieten onderdrukken. Toestemming gevraagd aan de ziel van de vrouw om deze te verwijderen en toen lieten meer vrouwen zich zien met deze onderdrukkende magie. Duizenden verspreid over de hele wereld. Daarom tegelijk gevraagd aan God om dit te verwijderen bij alle vrouwen te doen die hier voor kozen. Een mooie synchronisiteitje was dat ik dat weekend de vrouwen in Amerika zag opstaan tegen Trump. Zo zie je maar weer alles is verbonden. Hopelijk komen er nog dappere vrouwen die de storm energie in Kasjmier aan de vrouwelijke kant gaan onderzoeken. Wat er gek genoeg wel in me was ontstaan in de periode hier, was een diepere verbinding tussen mijn eigen man en vrouw. Ik heb ze letterlijk oude innerlijke echtelijke ruzies uit zien vechten, ze waren echt boos op elkaar. Geen wonder dat ik nooit voorbij de 3 jaars grens kon gaan met geliefden. Innerlijk was er een dissociatie tussen mijn man en vrouw, nog een verborgen thema van mijn reis, wat later uitgebereid aan bod komt. Ik hoop dat ik dat nu mag beleven. Er is hier een soort van gezinsman in me geboren. Een ware inwijding in mijn vader energie, voorbij mijn gewonde kindsdelen, echt durven te gaan staan voor het gezin, maar ook mijn zielenmissie vervullen.

* Kasteel van de Mughel Koning die sinds de strijd met de rebellen wordt gerbruikt door het leger

Kasjmier deed me ook aan Friesland denken. Niet alleen vanwege de prachtige mist waar zo nu en dan bergtoppen uit te voorschijn kwamen, maar ook vanwege de verborgen strijd tegen de onderdrukker. Alleen hier was die nog actueel en had die dit jaar nog 500 levens geëist. Rebbelen blijken net als in Game of Throwns vaker in het noorden te leven. Denk aan de schotten, Friezen en dus hier in India, Kasjmier. Ik voelde me ontzettend thuis tussen deze storm mannen. En na het koppelen van Kasjmier aan de 12de straal, de storm energie waar ik mee was geëindigd met activaties vlak voor vertrek, vielen alle kwartjes. Zoals ik vaker heb verteld staan de Oerstammen boven de 7de straal niet of nauwelijks nog in verbinding met hun ware kracht. Stilletjes had ik gehoopt op die wijze mannen hier in de bergen die me zou inwijden in deze oude kennis. Dat ik in een tempel zou aankomen en dat de monniken daar klaar stonden en zeggen: ‘goedendag meneer Schreur, we hebben u verwacht’. Maar de kennis van hier is net als bij de Friezen lang geleden al verloren gegaan. Indigo kinderen, onderhand mannen en vrouwen, zullen vanuit hun eigen verbinding deze wijsheid en kracht weer bovenhalen, net als wij gedaan hebben met de Friese wortels. En ik hoop dat mijn komst hier een steentje aan heeft bijgedragen.

Ik heb in ieder geval ontzettend veel ontzag voor deze krachtige mensen gekregen, werkelijke multietaskers. Via de Sehmed en Remmie (manager) kon ik duiken in de oude lijnen om glimpjes op te vangen van de oorsprong van deze stam. De storm is de energie van dit moment, de bouwer van de Nieuwe Aarde maar hier is nog veel werk te doen. Niet voor niks komen de oude talen zoals Sanskriet uit deze regio. Het heeft mede te maken met direct in de blauwdruk kunnen schrijven via coderingen. Met dit inzicht kwam ik ook weer een stapje dichterbij mijn volgende quest, het continent van de 13de, de laatste en eerste stam; Afrika. De kinderen van de Zon. Daar waar ik heen zal gaan voor ik begin aan deel 3, de samenkomst van deel 1 en 2. Het boek wat in mijn droom de hele wereld over zal gaan. Mijn lieve broeder Bart was toevalliger wijze op dit zelfde moment in Zuid Afrika voor zijn documentaire en stond op dat moment in verbinding met dat ras wat staat te popelen om te beginnen.

Maar terug naar mijn trip. Deze berg stond voor mij in verbinding met het staartbeenchakra, de plek van vertrouwen. In het Ascensiewiel is dit de sleutel van water en daar staat bij mij het zeepaardje. Dat belichaamde voor mij de zachte Kasjmier man, een prachtige dienaar naar de vrouwelijke energie. Met dat gegeven voelde mijn reis hier in Kasjmier bijna rond. Dit weekend als het weer het toelaat nog een heilig meer bezoeken waar Sehmed vandaan komt. Daar is ook vlakbij het mogelijke graf van Mozus. Ik had de blauwdruk van mijn reis hier al gelezen in de kast van het verblijf. De kracht van de zon leer ik toch niet zomaar af. Hoe je het wend of keert heb ik hier een cadeau ontvangen die ik later in alle rust ga uitpakken, en die me in mijn verdere leven nog heel veel gaat brengen. Mee naar huis gaat dan ook voor verdere integratie de op maat gemaakte Kasjmier poncho met de bijbehorende “winterwife” (een mandje waar hete kolen in gaan die ze onder de lange poncho bewaren). Als ik in de poncho ging mediteren was het net of ik me verbond met alle Kasjmier mannen. Niet gek aangezien alle mannen deze ook dragen. Eerst moest ik wel door hun pijnvelden heen, de armoede, kou, zorgen voor gezin en vooral een frustratie over het feit waar in godsnaam onze tools zijn om ons ding echt te kunnen doen! Maar eenmaal daar doorheen ook een enorm helend vermogen, een bewustzijn volledig aanwezig in het hier en nu met ontzettend veel kracht om ten alle tijden te doen wat moet gebeuren. Ook gaat mee de chai voor de Kasjmier thee en de rode en gele kruiden gemaakt van de bloem waar Sehmed zo heerlijk mee kon koken. Allemaal alleen te krijgen in Kasjmier.

De op een na laatste dag in Kasjmier. Na onderzoek alvast naar het Tibetaanse boeddhisme kwam ik precies de meditatie tegen die ik nodig had; Thumo.. jezelf opwarmen door een visualisatie met een gloeiend iets in jezelf. Deze ging ik doen en langzaam werden mijn handen warm, net of er eeuwen oude kou drupte uit mijn ledematen. Terwijl ik dit voor een paar uur deed begon het ook heftig te sneeuwen, het was net of de kou uit mijn lichaam zorgde voor de sneeuw, iets wat ik wel vaker heb meegemaakt als ik enorme stukken verdriet of pijn loslaat. Maar nu kwam langzaam het besef dag dit niet alleen met mij te maken had, het was de kou die zat in het energetische lichaam van de storm, het 12de ras (in Ascensiewiel termen het 7de lichaam van moeder aarde, tevens het energie lichaam van de grootmeester ofwel Messias). Al die kou die hier eeuwen in was opgeslagen kwam eruit door middel van de meditatie. Het mandje wat de mannen van kasjmier onder hun poncho droegen was de stille hint. De poncho stond voor het energetische lichaam, het mandje met kolen voor het innerlijke vuur, met het juiste gebruik begon het lichaam te smelten en was het klaar voor gebruik. De mannen mochten leren de warmte niet langer uit externe dingen en de vrouw te halen (winter wife), dan zou magischer wijze de poort gaan openen naar de volgende level. Ik merkte het die dag aan Sehmed, hij was de hele dag hard aan het praten, net of veel oude woede los kwam. Zou het zo zijn dat de mensen van Kasjmier zich los zouden breken van het ijs, de kou en onderdrukking? Zou deze Oerstam zich klaar maken om te gaan staan? Dat zou een immens belangrijke stap zijn voor de mensheid. Het 11de ras, de wijze krijgers van noord Amerika nemen hun plek weer in met standing rock. Nu wacht de Aarde op het 12de ras, de bergmensen van Kasjmier. Er is nog veel werk te doen maar daar stond ik dan, op blote voeten op het balkon. Een onwerkelijk uitzicht met magische sneeuw, boven me vloog de indian eagle, mijn taak was klaar.

De laatste dag in Kasjmier, ergens voelde ik wel sterk de behoefte om te gaan. Net of mijn komst de kurk van de fles heeft gehaald en de bom op barsten stond. Ook de kou en gebrek aan luxe speelden zijn parten. Maar er lag nog een geschenk op me te wachten, het prachtige Waley Lake. Op de rit er naar toe brachten we Sehmed zijn vrouw en zoon ook thuis. Sehmed was inmiddels ziek geworden, de heling die ik hem had gegeven op de plotselinge dood van zijn vader bracht hem in een diepe reiniging en zijn neus was constant aan het lopen. Het was een lange hobbelige rit naar zijn geboortedorp, waar 4 dagen terug 18 mensen waren omgekomen vanwege de avalanche. Het was hier dat ik het meer van mijn schilderij zag, wat een prachtig uitgestrekt meer. Eenmaal op een mooie plek aangekomen deed ik mijn laatste ceremonie in Kasjmier. Een hele oude wond liet zich zien in mijn basischakra, een diepe imprint die ook weer verbonden was met de storm energie (als ik terug kom bied ik weer een tzolkin reeks aan waar we gaan werken met de 4 tellingen en imprints\levenslessen). Ik vroeg het meer me te helpen om een oude bijna vergeten verstrikking met mijn moeder los te koppelen. Brandde een kooltje en aan de hars kon ik zien dat dit een hele taaie wond was. In de loop van de dag wederom immense pijn in mijn dikke darm en voor het eerst contact met een deel in mijn onderbuik. Wat een krachtige heling. Ook voor Sehmed en de chauffeur, een jonge knaap uit Srinagar die me aan de oude ik deed denken deed ik wat hars op het kooltje. En als laatste voor het dorp en de bergen. Ik zag dat het meer een immens portaal werd van de storm energie.

* Het meer bij het dorp van Sehmed, de plek waar de Storm energie verankerde.

Het was de samenkomst van mijn wezen en de energie die de plek al droeg waardoor er iets prachtigs ontstond. Wederom vloog de alziende adelaar als beloning hoog boven het meer, waker van de bovenwereld, Aho!

#4 Godin van de Oogst

 

Even een korte schrijfstilte maar onderhand via Delhi aangekomen in Katmandu. Werkelijk een stad om verliefd op te worden. Oppassen dat ik hier geen leuke vrouw ontmoet want voor ik het wist zou ik hier stof happen en plastic opruimen als locale blanke wijze in de bergen. Via een coole ap Booking.com terecht gekomen in de Domistery, een fantastische hostel gerund door een groep vrienden. Gek genoeg voel ik me voor het eerst een backpacker. Goedkoop slapen, contact met andere reizigers. Net of mijn reis naar Kasjmier hele andere doeleinden had, mijn gezondheid en iets groters dan ik. Nu ben ik weer even jp, and I love it. Natuurlijk probeerden ze me bij het vliegveld van mijn stuk te brengen met mooie verhalen zodat je dure hotels boekt in toeristische gebieden, maar ik was helder en wist waar ik heen ging, en maar goed ook. Deze vrienden kunnen voor lowbudget een nieuwe manier van trekking aanbieden. Alleen met een gids. Hun ervaring met groepen is dat er altijd wel iemand is die niet mee kan of andere behoeftes heeft. Ik voelde al een tijd de roep naar Anipurna een 8 km hoge bergketen van 55 km breed. Na een paar goede gesprekken en goed advies besloten daar een 9 daagse trek te doen waarbij ik het basiskamp ga bezoeken, echt aan de voet van de berg dus. Eenmaal betaald trok ik me even terug omdat de tranen me over de wangen stroomden. Mijn kindje was zo blij, niks voelt beter dan de bergen en nu mocht ik een 8 km berg haar voet betreden. Ik voelde ook de berg die me zo ontzettend welkom heette. Ik wist al waarvoor deze berg voor mij stond, iets wat ontzettend belangrijk is voor mijn toekomst. Wel spannend ongetraind en net herstellende in de winter zo’n trek doen, maar tegelijk zo’n immense aantrekkingskracht dat ik het niet kon weerstaan.

Nog voor de definitieve afspraak een verzoek gedaan voor een vipassana retreat van 10 dagen bij terugkomst, ook dat vind ik enorm spannend, maar het voelt ook als de juiste tijd. Bij een vipassana dien je alle andere vormen van meditatie, religie, rituelen en andere tools los te laten om volledig deze techniek toe te laten. Je gaat 10 dagen zonder praten met minimale voeding volgens een methode focussen op je ademhaling om zo diep je onderbewuste te reinigen. Geen contact met andere deelnemers, volledig de stilte in.

Dit is iets waar ik me al lang op heb voorbereid, en staat in feite lijnrecht tegenover wat ik gewend ben te doen. Ik heb de wijsheid van het westen binnengehaald middels sjamanisme. In het Medicijnwiel staat het westen ook voor het ego, en dat merk je soms wel rond sjamanisme. Er is veel ego en dat is ook goed, we dienen ook eerst te ontdekken wie we zijn en wat we kunnen. Vele rituelen en healing tools heb ik geïntegreerd en hoef ik niet bewust te doen, het ontstaat. Mijn gevoel is dat ik op die gebieden niks hoef te leren, alleen te herinneren. En nu gebeurd dat met mijn oosterse kant. Monniken deden jarenlange retraites, en ik dacht eerst ‘daar heb ik nu toch helemaal geen tijd voor?’ Maar ze lieten me zien dat ik slechts deze delen hoefde op te halen die dit in vele levens hadden gemeesterd. En om dat te kunnen moest ik ruimte maken in mijn systeem en oude emoties loslaten.

Het oosten en zijn meesters kwamen tot me, geïntegreerde vormeloze spiritualiteit. Ik merkte het al. Nepal nam me al mijn rollen, tools, veiligheden af om de eenvoud in te gaan. Natuurlijk schrok ik even. ‘Maar mocht ik dan nog wel mensen begeleidden middels de zon methode?’ Ja ik zou zon en maan gaan combineren. Maan is in deze fase nodig omdat de zon vaak dingen in me activeerde die ik las of hoorde. Maar de velden die ik in de toekomst ga betreden zijn nog niet op aarde. Namen en beelden kunnen alleen via de maan tot me komen. Van binnenuit dus..

Een diepe laag werd aangeraakt hier in Nepal. Ik zei het al eerder voor de grap dat ik hier geen leuke vrouw moest tegen komen. Door de energie in Nepal werd er iets in mij geraakt, en toen dat gevoel verder indaalde en vorm kreeg kwam een gevoel boven van verlaten te zijn. Dit was de kern waar veel andere patronen uit voortkwamen. Misbruik van seksuele energie en voedsel, angst voor de ware verbinding. Ik bereikte een hele diepe laag, een laag van immens verdriet waarbij alles wat me vervulde even weg viel. Het was de berg Annapurna die dit boven haalde. Annapurna betekent in het Sanskriet; Godin van de oogst. Ik was bang haar te betreden, maar eigenlijk was ik bang waarvoor ze staat, de navelchakra, die van de ware verbinding. Ooit was ik verlaten door de vrouw van wie ik zielsveel hield en dit gaat zover terug tot aan de mythe van Lillith. Zij had de Adam en het paradijs verlaten voor een volgende stap. De man kabbelde daar wat achteraan en is zo gewend die stap naar de vrouw te zetten. Ik moest opeens denken aan een artikel waarin stond wat een vrouw in haar kracht verlangt van de man waarop een broeder op facebook antwoordde. ‘Ik ben al die eisen wat zat, wij moeten gelukkig worden met onszelf en de vrouw ook, dan kunnen we samen een feestje vieren’. Ik herken zijn frustratie maar ook de oordelen op de mannelijke energie, niet accepteren waar die nu is in zijn proces, altijd maar moeten veranderen. Hierdoor moest de mannelijke energie altijd een doel hebben, een missie, vooruit! om het hart van de vrouw weer te winnen. Maar nu deed ik de conclusie dat de man juist alleen maar hoefde te zijn, en dat de vrouw Lillith terug mocht komen om haar plek weer innemen in het paradijs.

* Even deze disclaimer om niet de oude strijd en dualiteit aan te wakkeren. Natuurlijk bevind zich dit allemaal in ons zelf, soms sta ik in een relatie meer in de man, andere keer in de vrouw, dus ik ken beide kanten. De intentie is om inzicht te brengen zodat we weer in puurheid kunnen verbinden. Ook heeft de man een pad met valkuilen, verwachtingen en wonden die ik nu niet belicht. Mijn keus in dit leven is om de man fysiek te belichamen, iets waar ik me heel goed bij voel. De vorige lichting nieuwe aarde mannen werd onder andere begeleid door Ton van de Kroon. Hij zorgde voor verbroedering en verzachting onder de mannen. Ik voel dat ik van een lichting ben die er is om vanuit het nieuwe bewustzijn weer een stap naar de vrouw te zetten. Ik voel een immense dienstbaarheid naar het vrouwelijke. Maar gek genoeg is verbinden juist een van mijn grootste wonden, misschien is het juist ook wel mijn kracht? Ik merkte overal waar ik kwam de eekhoorn weer op, deze staat bij mij op de positie mannen-lijn in het wiel. Mannen kwamen ter ondersteuning terwijl ik me onderdompelde in dit immens diepe collectieve thema.

Ik kwam tot de conclusie dat in Nepal aan mijn tweede imprint werd gewerkt. Zoals in mijn vorige blog beschreven kun je met tzolkin berekenen waar in je lichaam en op welke levensgebieden je imprints zitten. Dit zijn als het ware deuken in je energielichaam ontstaan in je jeugd die er voor zorgen dat je een bepaald trauma blijft herhalen, tot je de les hebt geleerd. Bij mij was de Storm op toon vijf, die van regie behouden in de basis chakra stevig onder handen genomen in Kasjmier. Nu was de Draak in het keelchakra op toon zeven aan de beurt, de kracht van Oervertrouwen en van verbinden. Dit immense stuk heeft bij mij te maken met het helen van de oerwond en hadden we op de storm activatie in Gouda in beweging gebracht. En deze heling daalde nu langzaam in in de materie. De oerwond wordt geheeld en daarvoor moet veel uit de kast worden getrokken. In mijn geval de krachtigste bergen van de wereld. Als je bij de storm activatie was kun je eens nagaan of er bij jou ook iets is verandert met betrekking tot je grootste thema, jouw oerwond.

Fout! Bestandsnaam niet opgegeven.
* De prachtige bergenketen Annapurna streek uit boven het dorpje Pokhara

Na een afwisseling van bezoeken aan tempels met andere backpackers, inzichten, nachtelijke galactische avonturen en wederom een verdieping in mijn heling kwam ik terecht in Pokhara, een stadje aan de voet van de Annapurna. Dit stadje gelegen aan een meer was slechts 600-1200 meter hoog. De Annapurna I de hoogste top van het gebergte van 8091 meter, de op 9 na hoogste van de wereld, lag op 30 km afstand. Kun je nagaan. Bijna 7km de hoogte in over maar 30 km. Ze boezemde me nog steeds angst in. Ook omdat ik een week geleden bij het beginnen met voorbereiden meteen een spier verrekte en ik al een week spierpijn had in mijn kuit. Ik bracht energie in mijn benen want vooral mijn linker vrouwelijk been had aandacht nodig. Nu over een paar dagen beginnen met een klim bijna vanaf de grond tot ongeveer 4km hoogte naar het basiskamp. Twijfels en angsten maar steeds als ik de berg zag weer die immense aantrekkingskracht. Ja ik kan me voorstellen dat klimmers over hun grenzen gaan om een berg te bedwingen en dat met hun leven bekopen. Koppie erbij houden dus.

Daar stond ze dan, massief hingen ze boven het dorp. Maar ik kreeg langzamerhand steeds meer binding met een andere top van het gebergte. De Machhepuchhre. Deze spitste top deed me wat denken aan mijn lievelingsberg, Kollomarak, de K2, maar dan net als bijna het hele gebergte vrouwelijk. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat dit een heilige berg is. Ze wordt door boeddhisten beschouwd als zetel van de Boeddha van het oneindige licht, en door de Hindoes als verblijfplaats van Shiva. Hierdoor heeft de koning Mahendra in 1964 een verbod geplaatst op het beklimmen van deze berg. Deze berg is als een van de weinigen ter wereld nog nooit beklommen.

Fout! Bestandsnaam niet opgegeven.
* Machhapuchhre (Queen of the Mountains) 6993 meter hoog, de berg waar ik naar toegezogen werd.

Ik keek er naar uit, vooral omdat ik al tijden het contact met de natuur miste. Het was net of overal dikke lagen stof overheen hangen en de natuur en spirit werelden niet zo toegankelijk zijn. Ik hoop dat dit in het natuur gebied anders is en neem alle rust voordat ik aan dit 9 daagse avontuur begin. 9 is trouwens nog wel even een getal wat vaak terug komt in deze reis.

– 9 daagse track
– op 9 na hoogste berg
– Annapurna I: 8091 meter = 9
– Machhapuchhre: 6993 meter = 9
– jaardrager in tzolkin dit jaar toon 9
– jarig op 27 (9) 9 (9) 2016 (9) = 9
– Jan Pieter 9 letters

Zo nu en dan post ik even een foto op Facebook en de lieve reacties geven me extra kracht. Mij is voor mijn reis verteld dat ik deze reis niet alleen voor mezelf doe, maar voor velen maak. In deze fase heb ik wel gekozen om de Facebook ap van mijn telefoon te halen. Een grappige tegenhanger weer van mijn reis naar Peru. Daar in de Andes bergen in de stad Cuzco heb ik mijn Facebook profiel aangemaakt. Dat werd later Tzolkin Portal en zo ontstond mijn bedrijf en later het boek. Nu op mijn tweede buiten-Europese quest neem ik er langzaam afstand van. Meer van dit soort polaire tegenstellingen kom ik tegen. Peru zorgde voor de her-verbinding met de Aarde. 6 jaar na die reis lande ik en begon ik echt te aarden. Hierbij was het nodig om mijn moederwonden te helen. Waar ik de laatste best wel heftige stappen in zette in het centrum waar ik woonde; Pacha Mama. Zo zie je maar dat je omgeving met je meebeweegt.

Deze reis ging om wonden met betrekking tot mijn vader. Toen ik 4 was gingen mijn ouders uit elkaar, en dat is net of je vanbinnen uit elkaar wordt getrokken. Er ontstaat een breuk tussen de Hemel en Aarde en toen was daar opeens geen man meer in huis. Nooit eerder beseft wat een gemis dat is geweest. Mijn vroege jeugd was eigenlijk een grote black-out, weinig tot geen herinneringen. Maar nu voelde ik een zwart gat in mezelf, een onderliggende reden van veel andere patronen. Dit werd onder andere aan mij gespiegeld door Sehmed en een andere Duitse jongen die ik ontmoete in de busreis ban Katmandu naar hier. Beiden hebben een vader gemist en gingen enorm aan mij hangen. Na eerst veel irritatie kwam ik dus in aanraking met deze wond, en ben ik hen dankbaar dat ze deze lieten zien. De plek waar ik verbleef werd gerund door twee jonge broers en omdat de energie van de ontbrekende vader hier zo sterk was wist ik bijna zeker dat ook zij geen vader hadden. Later stilletjes gevraagd met wie ze deze plek onderhielden en inderdaad twee jongens en hun moeder. Hopelijk heb ik ook voor hun een stuk verdriet mogen transformeren. Hier in het oosten begin ik dus met het helen van een nog diepere wond, mijn vader en God stukken. Nu mag ik me gaan her-verbinden met de hemel.

De laatste dagen werd ik hier in Pokhara ook gewezen op een niet goed functionerende schildklier. Dat is een kleine klier in de keel die lijkt op een vlinder en verantwoordelijk is voor heel veel processen. De mijne was op vroege leeftijd al overbelast geraakt en wist niet hoe hij alle taken moest vervullen. Veel emoties, onzekerheid en paniek kwam los. Vooral niet kunnen omgaan met verwachtingen had zijn oorsprong hier. Langzaam heb ik deze klier opnieuw in contact gebracht met zijn originele blauwdruk zodat hij kan herstellen. Dit was een diepere laag en de reden van mijn vermoeidheid, koude handen, langzaam herstellen van spierpijn, haaruitval en darmproblemen. Deze laag was gekoppeld aan het missen van de vader. De imprint in mijn keel.

Mijn gidsen stelden me steeds weer gerust dat mijn spier op tijd zou herstellen, en dat dit functioneel was voor de voorbereiding. Ze hadden me eerlijk gezegd nog nooit in de steek gelaten maar als het op lichamelijke kwalen terecht komt vind ik het altijd wat spannender. Materie buigt nou eenmaal wat stroever dan de energetische wereld. Maar dat is eigenlijk precies waar het in deze reis omgaat. Na mijn reis naar Peru begon ik te aarden en kreeg ik toegang tot de spirituele wereld. Vanuit daar kan ik manifesteren. Nu door sterker met de Hemel te verbinden krijg ik nog meer scheppingskracht in materie. En wordt direct de materie buigen langzaam mogelijk, de basis van de hogere siddhies. Maar dat vraagt giga veel vertrouwen en een bewustzijn dat strekt ver voorbij de matrix. Nog een pad te gaan voor ik dit helemaal zelf kan dragen.

 

 

 

 

 

 

#4 Godin van de Oogst

 

Even een korte schrijfstilte maar onderhand via Delhi aangekomen in Katmandu. Werkelijk een stad om verliefd op te worden. Oppassen dat ik hier geen leuke vrouw ontmoet want voor ik het wist zou ik hier stof happen en plastic opruimen als locale blanke wijze in de bergen. Via een coole ap Booking.com terecht gekomen in de Domistery, een fantastische hostel gerund door een groep vrienden. Gek genoeg voel ik me voor het eerst een backpacker. Goedkoop slapen, contact met andere reizigers. Net of mijn reis naar Kasjmier hele andere doeleinden had, mijn gezondheid en iets groters dan ik. Nu ben ik weer even jp, and I love it. Natuurlijk probeerden ze me bij het vliegveld van mijn stuk te brengen met mooie verhalen zodat je dure hotels boekt in toeristische gebieden, maar ik was helder en wist waar ik heen ging, en maar goed ook. Deze vrienden kunnen voor lowbudget een nieuwe manier van trekking aanbieden. Alleen met een gids. Hun ervaring met groepen is dat er altijd wel iemand is die niet mee kan of andere behoeftes heeft. Ik voelde al een tijd de roep naar Anipurna een 8 km hoge bergketen van 55 km breed. Na een paar goede gesprekken en goed advies besloten daar een 9 daagse trek te doen waarbij ik het basiskamp ga bezoeken, echt aan de voet van de berg dus. Eenmaal betaald trok ik me even terug omdat de tranen me over de wangen stroomden. Mijn kindje was zo blij, niks voelt beter dan de bergen en nu mocht ik een 8 km berg haar voet betreden. Ik voelde ook de berg die me zo ontzettend welkom heette. Ik wist al waarvoor deze berg voor mij stond, iets wat ontzettend belangrijk is voor mijn toekomst. Wel spannend ongetraind en net herstellende in de winter zo’n trek doen, maar tegelijk zo’n immense aantrekkingskracht dat ik het niet kon weerstaan.

Nog voor de definitieve afspraak een verzoek gedaan voor een vipassana retreat van 10 dagen bij terugkomst, ook dat vind ik enorm spannend, maar het voelt ook als de juiste tijd. Bij een vipassana dien je alle andere vormen van meditatie, religie, rituelen en andere tools los te laten om volledig deze techniek toe te laten. Je gaat 10 dagen zonder praten met minimale voeding volgens een methode focussen op je ademhaling om zo diep je onderbewuste te reinigen. Geen contact met andere deelnemers, volledig de stilte in.

Dit is iets waar ik me al lang op heb voorbereid, en staat in feite lijnrecht tegenover wat ik gewend ben te doen. Ik heb de wijsheid van het westen binnengehaald middels sjamanisme. In het Medicijnwiel staat het westen ook voor het ego, en dat merk je soms wel rond sjamanisme. Er is veel ego en dat is ook goed, we dienen ook eerst te ontdekken wie we zijn en wat we kunnen. Vele rituelen en healing tools heb ik geïntegreerd en hoef ik niet bewust te doen, het ontstaat. Mijn gevoel is dat ik op die gebieden niks hoef te leren, alleen te herinneren. En nu gebeurd dat met mijn oosterse kant. Monniken deden jarenlange retraites, en ik dacht eerst ‘daar heb ik nu toch helemaal geen tijd voor?’ Maar ze lieten me zien dat ik slechts deze delen hoefde op te halen die dit in vele levens hadden gemeesterd. En om dat te kunnen moest ik ruimte maken in mijn systeem en oude emoties loslaten.

Het oosten en zijn meesters kwamen tot me, geïntegreerde vormeloze spiritualiteit. Ik merkte het al. Nepal nam me al mijn rollen, tools, veiligheden af om de eenvoud in te gaan. Natuurlijk schrok ik even. ‘Maar mocht ik dan nog wel mensen begeleidden middels de zon methode?’ Ja ik zou zon en maan gaan combineren. Maan is in deze fase nodig omdat de zon vaak dingen in me activeerde die ik las of hoorde. Maar de velden die ik in de toekomst ga betreden zijn nog niet op aarde. Namen en beelden kunnen alleen via de maan tot me komen. Van binnenuit dus..

Een diepe laag werd aangeraakt hier in Nepal. Ik zei het al eerder voor de grap dat ik hier geen leuke vrouw moest tegen komen. Door de energie in Nepal werd er iets in mij geraakt, en toen dat gevoel verder indaalde en vorm kreeg kwam een gevoel boven van verlaten te zijn. Dit was de kern waar veel andere patronen uit voortkwamen. Misbruik van seksuele energie en voedsel, angst voor de ware verbinding. Ik bereikte een hele diepe laag, een laag van immens verdriet waarbij alles wat me vervulde even weg viel. Het was de berg Annapurna die dit boven haalde. Annapurna betekent in het Sanskriet; Godin van de oogst. Ik was bang haar te betreden, maar eigenlijk was ik bang waarvoor ze staat, de navelchakra, die van de ware verbinding. Ooit was ik verlaten door de vrouw van wie ik zielsveel hield en dit gaat zover terug tot aan de mythe van Lillith. Zij had de Adam en het paradijs verlaten voor een volgende stap. De man kabbelde daar wat achteraan en is zo gewend die stap naar de vrouw te zetten. Ik moest opeens denken aan een artikel waarin stond wat een vrouw in haar kracht verlangt van de man waarop een broeder op facebook antwoordde. ‘Ik ben al die eisen wat zat, wij moeten gelukkig worden met onszelf en de vrouw ook, dan kunnen we samen een feestje vieren’. Ik herken zijn frustratie maar ook de oordelen op de mannelijke energie, niet accepteren waar die nu is in zijn proces, altijd maar moeten veranderen. Hierdoor moest de mannelijke energie altijd een doel hebben, een missie, vooruit! om het hart van de vrouw weer te winnen. Maar nu deed ik de conclusie dat de man juist alleen maar hoefde te zijn, en dat de vrouw Lillith terug mocht komen om haar plek weer innemen in het paradijs.

* Even deze disclaimer om niet de oude strijd en dualiteit aan te wakkeren. Natuurlijk bevind zich dit allemaal in ons zelf, soms sta ik in een relatie meer in de man, andere keer in de vrouw, dus ik ken beide kanten. De intentie is om inzicht te brengen zodat we weer in puurheid kunnen verbinden. Ook heeft de man een pad met valkuilen, verwachtingen en wonden die ik nu niet belicht. Mijn keus in dit leven is om de man fysiek te belichamen, iets waar ik me heel goed bij voel. De vorige lichting nieuwe aarde mannen werd onder andere begeleid door Ton van de Kroon. Hij zorgde voor verbroedering en verzachting onder de mannen. Ik voel dat ik van een lichting ben die er is om vanuit het nieuwe bewustzijn weer een stap naar de vrouw te zetten. Ik voel een immense dienstbaarheid naar het vrouwelijke. Maar gek genoeg is verbinden juist een van mijn grootste wonden, misschien is het juist ook wel mijn kracht? Ik merkte overal waar ik kwam de eekhoorn weer op, deze staat bij mij op de positie mannen-lijn in het wiel. Mannen kwamen ter ondersteuning terwijl ik me onderdompelde in dit immens diepe collectieve thema.

Ik kwam tot de conclusie dat in Nepal aan mijn tweede imprint werd gewerkt. Zoals in mijn vorige blog beschreven kun je met tzolkin berekenen waar in je lichaam en op welke levensgebieden je imprints zitten. Dit zijn als het ware deuken in je energielichaam ontstaan in je jeugd die er voor zorgen dat je een bepaald trauma blijft herhalen, tot je de les hebt geleerd. Bij mij was de Storm op toon vijf, die van regie behouden in de basis chakra stevig onder handen genomen in Kasjmier. Nu was de Draak in het keelchakra op toon zeven aan de beurt, de kracht van Oervertrouwen en van verbinden. Dit immense stuk heeft bij mij te maken met het helen van de oerwond en hadden we op de storm activatie in Gouda in beweging gebracht. En deze heling daalde nu langzaam in in de materie. De oerwond wordt geheeld en daarvoor moet veel uit de kast worden getrokken. In mijn geval de krachtigste bergen van de wereld. Als je bij de storm activatie was kun je eens nagaan of er bij jou ook iets is verandert met betrekking tot je grootste thema, jouw oerwond.

* De prachtige bergenketen Annapurna streek uit boven het dorpje Pokhara

Na een afwisseling van bezoeken aan tempels met andere backpackers, inzichten, nachtelijke galactische avonturen en wederom een verdieping in mijn heling kwam ik terecht in Pokhara, een stadje aan de voet van de Annapurna. Dit stadje gelegen aan een meer was slechts 600-1200 meter hoog. De Annapurna I de hoogste top van het gebergte van 8091 meter, de op 9 na hoogste van de wereld, lag op 30 km afstand. Kun je nagaan. Bijna 7km de hoogte in over maar 30 km. Ze boezemde me nog steeds angst in. Ook omdat ik een week geleden bij het beginnen met voorbereiden meteen een spier verrekte en ik al een week spierpijn had in mijn kuit. Ik bracht energie in mijn benen want vooral mijn linker vrouwelijk been had aandacht nodig. Nu over een paar dagen beginnen met een klim bijna vanaf de grond tot ongeveer 4km hoogte naar het basiskamp. Twijfels en angsten maar steeds als ik de berg zag weer die immense aantrekkingskracht. Ja ik kan me voorstellen dat klimmers over hun grenzen gaan om een berg te bedwingen en dat met hun leven bekopen. Koppie erbij houden dus.

Daar stond ze dan, massief hingen ze boven het dorp. Maar ik kreeg langzamerhand steeds meer binding met een andere top van het gebergte. De Machhepuchhre. Deze spitste top deed me wat denken aan mijn lievelingsberg, Kollomarak, de K2, maar dan net als bijna het hele gebergte vrouwelijk. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat dit een heilige berg is. Ze wordt door boeddhisten beschouwd als zetel van de Boeddha van het oneindige licht, en door de Hindoes als verblijfplaats van Shiva. Hierdoor heeft de koning Mahendra in 1964 een verbod geplaatst op het beklimmen van deze berg. Deze berg is als een van de weinigen ter wereld nog nooit beklommen.

* Machhapuchhre (Queen of the Mountains) 6993 meter hoog, de berg waar ik naar toegezogen werd.

Ik keek er naar uit, vooral omdat ik al tijden het contact met de natuur miste. Het was net of overal dikke lagen stof overheen hangen en de natuur en spirit werelden niet zo toegankelijk zijn. Ik hoop dat dit in het natuur gebied anders is en neem alle rust voordat ik aan dit 9 daagse avontuur begin. 9 is trouwens nog wel even een getal wat vaak terug komt in deze reis.

– 9 daagse track
– op 9 na hoogste berg
– Annapurna I: 8091 meter = 9
– Machhapuchhre: 6993 meter = 9
– jaardrager in tzolkin dit jaar toon 9
– jarig op 27 (9) 9 (9) 2016 (9) = 9
– Jan Pieter 9 letters

Zo nu en dan post ik even een foto op Facebook en de lieve reacties geven me extra kracht. Mij is voor mijn reis verteld dat ik deze reis niet alleen voor mezelf doe, maar voor velen maak. In deze fase heb ik wel gekozen om de Facebook ap van mijn telefoon te halen. Een grappige tegenhanger weer van mijn reis naar Peru. Daar in de Andes bergen in de stad Cuzco heb ik mijn Facebook profiel aangemaakt. Dat werd later Tzolkin Portal en zo ontstond mijn bedrijf en later het boek. Nu op mijn tweede buiten-Europese quest neem ik er langzaam afstand van. Meer van dit soort polaire tegenstellingen kom ik tegen. Peru zorgde voor de her-verbinding met de Aarde. 6 jaar na die reis lande ik en begon ik echt te aarden. Hierbij was het nodig om mijn moederwonden te helen. Waar ik de laatste best wel heftige stappen in zette in het centrum waar ik woonde; Pacha Mama. Zo zie je maar dat je omgeving met je meebeweegt.

Deze reis ging om wonden met betrekking tot mijn vader. Toen ik 4 was gingen mijn ouders uit elkaar, en dat is net of je vanbinnen uit elkaar wordt getrokken. Er ontstaat een breuk tussen de Hemel en Aarde en toen was daar opeens geen man meer in huis. Nooit eerder beseft wat een gemis dat is geweest. Mijn vroege jeugd was eigenlijk een grote black-out, weinig tot geen herinneringen. Maar nu voelde ik een zwart gat in mezelf, een onderliggende reden van veel andere patronen. Dit werd onder andere aan mij gespiegeld door Sehmed en een andere Duitse jongen die ik ontmoete in de busreis ban Katmandu naar hier. Beiden hebben een vader gemist en gingen enorm aan mij hangen. Na eerst veel irritatie kwam ik dus in aanraking met deze wond, en ben ik hen dankbaar dat ze deze lieten zien. De plek waar ik verbleef werd gerund door twee jonge broers en omdat de energie van de ontbrekende vader hier zo sterk was wist ik bijna zeker dat ook zij geen vader hadden. Later stilletjes gevraagd met wie ze deze plek onderhielden en inderdaad twee jongens en hun moeder. Hopelijk heb ik ook voor hun een stuk verdriet mogen transformeren. Hier in het oosten begin ik dus met het helen van een nog diepere wond, mijn vader en God stukken. Nu mag ik me gaan her-verbinden met de hemel.

De laatste dagen werd ik hier in Pokhara ook gewezen op een niet goed functionerende schildklier. Dat is een kleine klier in de keel die lijkt op een vlinder en verantwoordelijk is voor heel veel processen. De mijne was op vroege leeftijd al overbelast geraakt en wist niet hoe hij alle taken moest vervullen. Veel emoties, onzekerheid en paniek kwam los. Vooral niet kunnen omgaan met verwachtingen had zijn oorsprong hier. Langzaam heb ik deze klier opnieuw in contact gebracht met zijn originele blauwdruk zodat hij kan herstellen. Dit was een diepere laag en de reden van mijn vermoeidheid, koude handen, langzaam herstellen van spierpijn, haaruitval en darmproblemen. Deze laag was gekoppeld aan het missen van de vader. De imprint in mijn keel.

Mijn gidsen stelden me steeds weer gerust dat mijn spier op tijd zou herstellen, en dat dit functioneel was voor de voorbereiding. Ze hadden me eerlijk gezegd nog nooit in de steek gelaten maar als het op lichamelijke kwalen terecht komt vind ik het altijd wat spannender. Materie buigt nou eenmaal wat stroever dan de energetische wereld. Maar dat is eigenlijk precies waar het in deze reis omgaat. Na mijn reis naar Peru begon ik te aarden en kreeg ik toegang tot de spirituele wereld. Vanuit daar kan ik manifesteren. Nu door sterker met de Hemel te verbinden krijg ik nog meer scheppingskracht in materie. En wordt direct de materie buigen langzaam mogelijk, de basis van de hogere siddhies. Maar dat vraagt giga veel vertrouwen en een bewustzijn dat strekt ver voorbij de matrix. Nog een pad te gaan voor ik dit helemaal zelf kan dragen.

 

 

 

 

#5 de Boze Berg

 

Terwijl we beginnen aan de tocht komen oude herinneringen boven. Ik herken de zorgvuldig geplaatste stenen op het pad. Ooit, langgeleden heb ik deze route gelopen met een metgezel. In tijden van Atlantis en Lemurie hebben we de oude kennis op verschillende plekken op de Aarde verstopt. We wisten al voor lange tijd dat de continenten zouden vergaan en verschillende geheime genootschappen hebben stappen genomen voor het behoud van de toekomst. Zo is er al kennis beschikbaar gemaakt voor het collectief, onder andere de wijsheid die geplaatst is in een bibliotheek onder Mount Shasta in California. En na al een Lemuriaans deel te hebben opgehaald in Peru, wat onder andere verweven is in Het Handboek deel 1, stond nu het vervolg op me te wachten.

Onderweg kwamen oude herinneringen terug. Hier was het waar ik mijn metgezel achter heb moeten laten en ontstond het patroon van altijd alleen verder moeten gaan. Dit was toen absoluut nodig maar nu mag ik dit achter me laten om weer samen door de poort te kunnen. Toen was er geen ruimte voor angst over de zwakte van mijn lichaam en daar was nu wel tijd voor. Mijn gids keek uiterst zorgvuldig naar mijn techniek en maakte zich in het begin wat zorgen, maar naarmate we in berggebied kwamen voelde ik me steeds meer in mijn nopjes. Met tranen over de wangen was ik blij dat ik zover ben gekomen om deze oude kennis op te halen. Eerder hebben we kennis in Californië vrijgemaakt en zal er nog een vervolg komen in Afrika. Maar dit is misschien wel de grootste en belangrijkste voor mij persoonlijk. Deze berg heeft dit voor duizenden jaren bewaakt, en onderweg openden zich vele poorten. Voor mijn reis werd me duidelijk dat ooit mijn blauwdruk was gestolen waardoor ik altijd beïnvloedbaar was en er vele klonen rondliepen van mijn energie. Zij deelden dezelfde kennis die ik kwam brengen, maar verdraaiden essentiële stukken.

Nu ging ik mijn goddelijke blauwdruk ophalen zodat ik na deze quest ook geen negatieve gevolgen meer zou ervaren van mijn ietwat ongelukkige landing op aarde. Eerst zou ik namelijk ergens anders geboren worden, een backup plan, maar er kwamen wijzigingen waardoor ik op het laatste moment moest uitwijken. Met als gevolg een worsteling met familie, lichaam en naam. Mijn wezen is later in dit lichaam ingedaald, een vage herinnering op vijf-jarige leeftijd achtervolgde me. Een ogenschijnlijk normaal moment, maar met zoveel onbegrepen diepgang. Vorig jaar heeft de ziel die oorspronkelijk was geboren in dit lichaam zijn cycli en zielendoel afgerond wat er voor zorgde dat ik nu volledig kon indalen. Dit zorgde dus altijd voor tegenstrijdigheid in mijn keuzes. Mijn gidsen vertelden me dat dit nu werd recht getrokken en dat ik hierna volledig uitgelijnd op mijn heilige pad kon lopen. Ik woonde al in Amsterdam en daar kan ik mijn originele pad weer oppakken en mijn bestemming leven.

De track is relatief nieuw, daarom ligt er ook minder plastic en troep. Ik sprak over mijn verbazing dat mensen ogenschijnlijk zo’n laag bewustzijn hebben dat ze alles klakkeloos op de grond gooien. Govin mijn gids zei dat dit puur kwam door gebrek aan informatie. Geen bewustzijn over hoe lang het blijft liggen. Hij is bezig met een vrijwilligers project om dit op scholen aan kinderen te leren. Maar ook een project om aan te bieden voor Europeaanse vrijwilligers waarbij ze de bergen gaan opruimen. Daarvan werd ik helemaal warm en meteen aangeboden hierin te ondersteunen en op mijn site te vermelden. Je vliegt dan op eigen kosten naar Himalaya en betaald kost en inwoning zelf, wat als je het eerlijke bedrag betaald een schijntje is. Dan ben je onder begeleiding in de prachtigste gebieden van de aarde, de Himalaya. Wordt vervolgd!

Ik was er al een beetje bang voor, ook hier in de lagere berggebieden was niet veel natuurkracht. Misschien vanwege lage frequentie bezoekers of misschien was het gewoon nog niet geopend. Natuurlijk de echt hoge bergen is een en al spirit, zover verwijdert van de collectieven van steden en dorpen. Maar als je naar een van die toppen kijkt word je in een klap rustig. Ik ben benieuwd waar het omslagpunt zich bevind. Ik werd voor de tocht al gewaarschuwd door mijn gidsen voor donkere energieën rond de berg, en dat merkte ik door negatieve influisteringen die op al je angsten in speelden. Mijn gids was er vatbaar voor en maakte steeds verkeerde beslissingen. Van alles wou me wederom weghouden bij het goud dat is verstopt daar hoog in de vallei. De eerste dag trekking was zwaar. En nog 8 te gaan. Een droevig gevoel ontstond, mensen waren niet in verbinding met de bergen zoals ik dat kon van Peru. Er hangt een constante energie van alleen naar willen eten, een thema dat we met mannenweek dit jaar in de lucht gegooid hebben en ook zeker bekend is bij mij. Zoveel om van te genieten maar geen vervulling uit het leven kunnen halen en alleen maar gefocust zijn op die volgende maaltijd. Momenteel geen Facebook of contact met de buitenwereld en daarom werd deze diepe laag zichtbaar, extra versterkt door alle snoeppapiertjes op de grond. Er was maar een oplossing naar dat vergat ik steeds, naar binnen keren en vanuit daar het licht alles laten oplossen. Dan heeft de buitenwereld geen invloed op je en kun je echt de nieuwe aarde op aarde brengen door haar te belichamen.

Het werd weer koud op het eerste kamp. Meteen weer koude handen, daar word ik ook droevig en angstig van. Waarom word ik maar niet warm? In een meditatie zag ik dat de kou verbonden was met de bergen hier. Toen ik de tocht lang geleden ondernam, was er een kou in mijn systeem geslopen. Hier in de bergen kwam ik het element vuur weer ophalen. Daar komen was alleen wel spannend. Ik zat na de track wat in de tocht en had nu spierpijn op mijn rug, daar zou ik wel een paar dagen last van kunnen hebben. Mijn benen gelukkig nog niet. Om het wat spannender te maken heb ik geen reisverzekering af gesloten, iets wat ik nooit doe maar de Himalaya is toch wat anders. Een ritje met de helikopter is minstens 5000,- euro en die vliegt hier regelmatig. Mijn gids begon dat ook wel wat spannend te vinden. Alles is hier zo’n 30% hoger dan ik gewend ben. Je verkijkt je er steeds op hoever je moet lopen. Morgen zou ik examen doen zei de gids. Die nacht blaften de honden, er spookte van alles rond het kamp. Ik vroeg om hulp en toen ik buiten ging kijken lag er één hond te waken voor mijn deur. Ik werd beschermd.

De dag begint goed, wel weer diepe lagen van woede vooral tegen mijn lichaam. Ergens is een disconnectoe ontstaan tussen mij en mijn lichaam en ik ben boos, net of mijn lichaam (net als de vrouw in blog 4) me heeft laten zitten. Wederom heeft het te maken met de berg, Machhepuchhre. Of ze haalt het boven? Na verder wandelen werd me duidelijk dat ik het contact met lichaam hier ben kwijt geraakt. Ik moest toen des tijds wel verder, verder dan mijn lichaam eigenlijk kon gaan. Daardoor kon ik veel pijn, angst en zwakte niet toelaten. Dit herken ik ook van dit leven. Mijn missie voelde zo groot dat ik bovenmenselijk moest zijn om verder te komen. Vaak ook alleen omdat ik een voorloper was. Ik dacht echt dat ik nergens bang voor was, maar nu kom ik tot de conclusie dat er gewoon geen ruimte voor de angst was. Ik moest door, angst was opgeslagen in mijn lichaam en kwam bij deze berg eindelijk boven. Voor veel bergen had ik ontzag, maar de Himalaya boezemde me angst in. Ik voelde voor het eerst bergen die meer van me vragen dan ik kan geven. Met als doel het breekpunt bereiken. In kasjmier was de binnenkant aan de beurt, hier in de bergen werd ik op de proef gesteld om mijn fysieke lichaam te helen.

We bereiken highkamp van de Marde op 3900 meter bijna aan de voet van Machhepuchhre. Basis kamp bereiken is te onveilig vanwege wind en ijs op het pad. Vorige week is er nog iemand overleden wat regelmatig gebeurd hier in de bergen. Vooral deze berg eist nogal wat levens op. Ze heeft dan ook een immense aantrekkingskracht en er zijn gewoon geen paden naar haar top. Ze is van alle kanten stijl rechtomhoog. Onmogelijk om haar te beklimmen.

Boven de 3 km begin ik vaak te relaxen, dan zijn we ver genoeg af van de dorpen steden dat ik me mezelf kan voelen. Hoe hoger hoe blijer ik ook word, ooit hoop ik dat gevoel overal te kunnen voelen, Mijn omgeving heeft gewoon een enorme impact op hoe ik me voel. Dat merkte ik al in kasjmier toen ik na twee weken in de rust ik op het vliegveld kwam en meteen zin had om te snaaien. Hier hoog in de bergen ben ik dichter bij mezelf en voel ik rust..

Langzaam word ik geconfronteerd met een diepgewortelde haat tegen de mensheid, vooral de 3d mensen en hun gebrek aan bewustzijn. Steeds als ik in rust en van de berg geniet komen er weer consumerende luidruchtige toeristen die de bergen zien als een pretpark. Ik weet dat deze irritatie niet alleen van mij is maar ook de bergen kennen dit gevoel. Vooral de Machhupachhre, die heeft nog nooit iemand levend beklommen en verlaten. Elke berg heeft een verhaal en leert je een les, deze berg brengt je verzoening met alles wat in jouw ogen onrein is en niet klopt. Vanavond zou ik een ceremonie doen die erop gericht is dat er een vrede mag ontstaan tussen deze werelden. De hoge en de lage, hemel en aarde. Een verzoek tot verzoening met de vrouw en mijn lichaam. En een heling zodat de natuurgebieden er omheen openen.

Eenmaal een goede plek gevonden begon ik aan de ceremonie. Deze verliep stroef, kooltjes branden niet goed op deze hoogte en er was veel beïnvloeding. De berg werd snel omringt door wolken. Ik riep alle apu vrienden, de andere bergen van Peru, Kasjmier en Afrika aan voor hulp. Deze berg had heling nodig voor de vallei aan de achterkant ging openen. Maar het kon niet in een keer gebeuren. Die avond doken we met een groep van vier medebackpackers er dieper in. Een meid uit Ierland, een meid uit Australië en een jongen van Finland. Drie jongens uit Nepal hadden alcohol gehad en beginnen midden in de nacht hard te praten. De vrouw uit Ierland en ik ergerden ons dood en een immense woede kwam vrij. Dit was onder andere de energie van de berg, de frustratie naar mensen die haar achteloos bereden.

Een begin was gemaakt en ze opent langzaam haar domein, de vallei aan haar achterkant. Deze berg is de poortwachter en neemt haar taak uiterst serieus. Maar om daar te komen moest ik weer helemaal afdalen. Meer dan 2500 meter in een dag. Om te beginnen aan de Annapurna track.

 

 

 

 

 

#6 Falen als Overwinning

 

Voor we begonnen met afdalen kreeg ik al last van mijn linkerknie. Wat een pijn. Pijn die zich later vertaalde naar gemis aan steun van de moeder, maar het kon vele lagen. Heel veel diepe patronen lieten zich zien en het vertrouwen stopte dat ik de Annapurna mocht bereden. Boosheid naar de mensheid, slachtofferschap, een gevoel krijgen dat het allemaal teveel is, laat maar.. Wat een emoties. Mijn linkerknie stopte. Eenmaal beneden na een onmenselijke afdaling van bijna 3km naar het dorp liep ik mank, gebroken, ik mocht niet verder. Radeloos trok ik maar een kaart op het internet voor inzicht..

Aartsengel Jofiel

De getrokken kaart staat voor volmaaktheid en volledigheid. Ze kan aangeven dat het de vraagsteller aan kennis over zichzelf ontbreekt. Hoewel de voltooiing van een project of situatie ophanden is, wordt je in de ontplooiing van je gehele geestelijke potentieel door benauwende, oude structuren geblokkeerd. Het gevolg is dat je jezelf en anderen niet kunt accepteren. Hardnekkige waardeoordelen zetten je buitenspel. Je voelt je superieur of buitengesloten en verwijdert je van jezelf en anderen. Vraag jezelf af wat je in je leven tekort komt, waarom je dit gemis op anderen projecteert en over hen oordeelt. Trek je een tijd terug op een stille plek of in de natuur. Neem de volmaaktheid van een roos in je op en laat deze indruk op je geest inwerken. Ga je verdiepen in een spiritueel systeem dat je aanspreekt en verwezenlijk jezelf, daar waar je je roeping herkent. Je bent nu op een punt in je leven aangekomen waar het tijd wordt je plaats in de kosmische orde in te nemen. 

Wauw sprakeloos…

Dit klopte, ik verweet mijn gids voor de te grote afstand, het reisbureau voor de slechte planning en begeleiding in het voortraject. Terugkijkend op mijn reis was er steeds wel iets wat niet klopte. Of als ik ging slapen, een kussen wat net niet goed ligt waardoor alles weer anders moet en ik helemaal wakker was. Altijd is er wel iets wat niet klopt waardoor ik nooit echt kan genieten van wat er is en altijd maar verder moet ontwikkelen. Eigenlijk is dit een immense wond die ik mijn hele leven al op anderen projecteer. En daardoor mijn omgeving onmogelijke eisen stel, wat voor de mensen met wie ik samenwerkte ondraagbaar was. Ook zij mochten geen fouten maken. Voor de Tzolkin kenners komt dit voort uit de Gele Zon bij mij op toon 6. Iedereen die Gele Zon in de geboorte golf heeft herkent dit patroon misschien wel. Afhankelijk van de toon die het levensgebied bepaald. Bij mij zit dat het op toon 6; de omgeving. Hier ligt dus de kern van mijn eindeloze frustratie naar de lage frequente van mensen, bijna niemand kan aan de eisen van Gele Zon voldoen. Behalve als ik helemaal alleen ben en ik alles kan buiten houden word ik hier niet direct mee geconfronteerd. Hier mag ik aan mee de slag, wat is het toch wat ik mis?

Tijdens het lopen durf ik kwetsbaar te zijn. Ik loop mank, vraag hulp aan mijn gids als ik dat nodig heb. Ik laat een nieuw iets toe. Hij is heel galant, en neemt zoals een man vaak de leiding waardoor ik, of beter gezegd mijn vrouwelijke deel in de weerstand schiet. Gebrek aan vertrouwen naar de man. De pijn aan mijn linkerknie staat voor mijn vrouwelijke kant, een deel wat al lang verwond is. Mijn man wil altijd maar door, is sterk, maar mijn vrouw heeft aandacht nodig. En nu kan ik haar dat geven, ik ben bereid te wachten en mijn verwachting aan te passen zodat we samen een doel kunnen behalen. En hiermee accepteer ik ook het niet behalen van het basis kamp van Annapurna. Dit is in dit geval een grotere overwinning dat het kamp bereiken. Naar mijn lichaam en vrouwelijke kant luisteren en accepteren wat mogelijk is. Alleen verder als het samen kan. Ook dit werd me gespiegeld in het vorige kamp waar een Duits stel verbleef. De man vol met energie, maar de vrouw had een voedselvergiftiging opgelopen en kon niet verder. Ze waren er al een paar dagen en ik kwam ze tegen op de heen en terugweg. Hier werd deze opstelling in de buitenwereld afgespeeld. Nu mag ik zelf door dit immens diepe stuk heen.

* Hier worstel ik met mijn veel te zware rugzak en geblokkeerde knie langs de rivier richting Annapurna

Ik merk al een shift in tolerantie terwijl we door een prachtige kloof vol met watervallen lopen, naast ons een prachtige stromende rivier vanuit de Annapurna. Onderweg een stroom van zegeningen vanuit de elfen rijken en een glimp van de Nepalese hert, die bij mij op de Vrouwenlijn staat. Levenswiel plek van verbinding. Ja mijn man is bereid de vrouw te accepteren waar ze staat, zonder vanuit oordeel te willen helpen of veranderen.

Een diepere laag zijn.

Een stuk wat ik nog niet helemaal doorgrond heb, heeft te maken met teveel eten. Elke keer als ik een weerstand naar mijn omgeving voel ontstaat de behoefte naar eten. Vaak hebben verslavingen te maken met ontbreken van verbinding en door een oordeel sluit ik me af van anderen en begint deze behoefte. Mij is nog niet geheel duidelijk hoe dit te helen maar een vermoeden komt boven waar dit vandaan komt. Tijdens mijn komst op aarde heeft mijn ras, waar de broeder die ik achterliet een van was, vernietiging gebracht met geluid. Hetgeen wat nu mijn grootste wond is en vaak de reden dat ik me irriteer aan anderen. Later hebben we verdragen gesloten en werden we dienstbaar aan de eenheid. Dit ras behoort tot de oude lemurianen maar voelt zich nog steeds wel eens buitengesloten en aangekeken voor zijn daden. En doen er daarom nog van alles aan om dat recht te zetten. Nog steeds een diepe wond in ons collectief. Deze staat in verbinding met dit thema, geluid, oordeel op omgeving en dan teveel eten. Tijd om hier een heling op aan te vragen aan de bergen…

Op het laatste stukje lopen van de dag voor we gingen kiezen of we door gingen naar basiskamp of we langzaam terug via een andere weg gaan, kwam een klein geel vogeltje een zielendeel terug brengen. Dit deed me denken aan Peru, toen kwam bij een soulretrievel een kleine kolibrie naast me zitten tot verwondering van de qeros sjamaan. Het zielendeel van nu dook in mijn linkerknie. De emoties waar ik eerst door heen ging waren van mijn moeder, zij heeft in dit leven deze gevoelens geactiveerd maar de oorsprong lag veel dieper. Nu kwamen bijna dezelfde emoties boven, maar ditmaal van mezelf.

Eenmaal aangekomen in de slaapplek van
Nu kwam de dag van keuze, jeetje wat een innerlijk conflict. Dit is de grootste angst in mijn weegschaal bestaan, bang om de verkeerde keus te maken. In tzolkin is mijn vrouwelijke deel, mijn bronteken de gele mens, die moeite heeft met fouten maken en daar zit heel veel schaamte op. Dit is een grote reden waarom ik niet volledig genieten van wat is. Altijd weer die angst voor de verkeerde keuze en vooral de gevolgen daar dan van. Daar zal ongetwijfeld een lange geschiedenis met catastrofale ervaringen onder zitten. En bij nader inzien heeft dit te maken met het zielendeel wat terug kwam. Steeds meer herinneringen kwamen terug over de route die ik toen heb gelopen en waar het misging. Verkeerde keus, te snelle moeilijke route en ik brak mijn knie.

Nu kwam de dag van keuze, jeetje wat een innerlijk conflict. Dit is de grootste angst in mijn weegschaal bestaan, bang om de verkeerde keus te maken. In tzolkin is mijn vrouwelijke deel, mijn bronteken de gele mens, die moeite heeft met fouten maken en daar zit heel veel schaamte op. Dit is een grote reden waarom ik niet volledig genieten van wat is. Altijd weer die angst voor de verkeerde keuze en vooral de gevolgen daar dan van. Daar zal ongetwijfeld een lange geschiedenis met catastrofale ervaringen onder zitten. En bij nader inzien heeft dit te maken met het zielendeel wat terug kwam. Steeds meer herinneringen kwamen terug over de route die ik toen heb gelopen en waar het misging. Verkeerde keus, te snelle moeilijke route en ik brak mijn knie.

Nu werd ik uiteengespleten door zon en maan, beiden hebben ze een andere behoefte. Lichaam zegt ho, ziel zegt gaan. Maar langzaam wordt duidelijk dat beide keuzes goed zijn. Ze volgen misschien een ander pad maar uiteindelijk komen ze bij hetzelfde doel uit. Wat uiteindelijk het beste voelt voor nu is te rusten. Ik koos voorheen altijd zon, naar de vallei om mijn innerlijke vuur persoonlijk op te halen, ongeacht de consequenties. Maar als ik denk aan mijn lieve maan zusters kunnen zij hetzelfde vanuit thuis. Ik heb hier een prachtig uitzicht op de bergen en ga mediteren. Ik kies dit keer voor rust en ga de innerlijke reis aan, ik kies voor mijn lichaam, voor zachtheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

#7 Helemaal mogen Zijn

 

Na besloten te hebben toch te blijven in het laatste dorpje voordat je echt richting basis kamp gaat kan ik eindelijk genieten. Ik heb ontdekt dat de grootste reden was van niet kunnen genieten en bang zijn voor geluid, te maken had met angst voor keuzes. Zo kreeg ik een mooie kamer aangewezen maar was ik bang voor herrie omdat die boven de lobby was. Dan kom ik altijd terecht in een eindeloze twijfel en angst over die keus. Nu geef ik me over en neem ik alsnog de kamer met het prachtige uitzicht. Terwijl ik daar lig uit te kijken op de Annapurna II, de berg van 7 km hoog komen prachtige lichtwezens me halen. Daar in de kloof bevind zich een poort, een poort naar het binnenste van de berg. Niet naar Shamballa of Agarhta, maar een andere nog niet met naam te benoemen of ontdekte lichtstad. Het was hier waar ik lang geleden de kennis had achtergelaten en deze kon ik doorsluizen naar mijn geliefde mesa.

Ik was weer precies op de juiste plek.

Deze berg bracht me veel inzichten en heling. Een van de ontdekkingen die ik hier deed was ook gebaseerd op oude herinneringen. Ik was vaker in dit gebergte geweest. Eerst om te verkennen, later om de oude kennis te verstoppen. Maar ook nog een keer die voor mij persoonlijk nog wel het belangrijkste was. Mijn goddelijke blauwdruk ophalen. Dit was zo’n 6000 jaar geleden, aan het begin van de vierde wereld, die van Babel. De eerste was Lemurie (rood), tweede was Atlantis (geel), derde was Sahara (wit) en de vierde was Babel (blauw). Deze vier tijdperken bestaan niet zozeer in een tijdsframe, meer in een bewustzijnslaag. Ze overlappen elkaar dan ook in tijd, en sommige koninkrijken of tijdperken zijn een verlengstuk hiervan. Atlantis en Griekenland zijn bijvoorbeeld geel, terwijl de Sahara , Egypte en Tibet wit zijn. Het Handboek volgt dit patroon.

In deze 4 tijdperken heb ik bestaan en de maatschappij van nu is een restant van Babel. Voor eenieder is het de uitdaging deze eindbaas te verslaan, zodat je naar de 5de wereld kan gaan, ook wel de 5de dimensie genoemd. Dit betekent dat het voor iedereen de uitdaging is om een weg te vinden in dit huidige systeem, de maatschappij en het geldsysteem. Daarin vindt iedereen zijn oude wonden en obstakels, dat zijn de sleutels om de nieuwe aarde te openen. Niet vluchten dus en uit systeem stappen, of hopen dat iets buiten jou je wel red. Iedereen zal op eigen kracht de nieuwe aarde betreden, maar natuurlijk kunnen we elkaar daar wel mee helpen.

Het was aan het begin van deze blauwe fase dat ik wou beginnen aan mijn plan van vervolmaking, het op aarde brengen van het Handboek. Maar helaas te vroeg. Mijn blauwdruk was gestolen en donkere energieën hadden al voor lange tijd toegang tot mijn systeem en daarmee ook delen van de info die ik kwam brengen. Met als gevolg verschillende klonen van mijn energie en heel veel desinformatie. Omdat ik toen destijds een vriend bij me had die op een ander level toegang verschafte voor het duister ging de berg niet open. Ik moest wachten. De beveiliging was gelukkig goed, maar ik verloor wel het vertrouwen in mijn vrienden en omgeving. Mijn missies waren zo belangrijk dat ik velen hierdoor op een veilige afstand moest houden. Mijn vorige beveiliging systeem was lek, daardoor moest ik wel een bepaalde afstand houden om te voorkomen dat donkere energieën via geliefden alsnog tot mijn geheimen konden komen. Maar nu kreeg ik eindelijk een download van mijn originele blauwdruk. Met een nieuw beveiliging systeem. Hier goed bewaakt door een andere berg, vlakbij de lichtstad. Met wederom als prachtig gevolg dat ik weer mensen dichtbij kan laten komen. Dan hoef ik me niet zo vaak terug te trekken. Het zal misschien even duren voor ik weer volledig durf te vertrouwen hierop, maar wat zal dat me veel geven. Onder andere iets wat toch wel mijn grootste verlangen is, gemakkelijker inslapen met mensen in de buurt.

De blauwdruk werd hier langzaam gedownload, dit zou in 8 stappen gebeuren. Voor ik deze zou kunnen ontvangen dient er op een aantal gebieden nog heling te ontstaan. En zo liep ik bij de derde laag tegen een van de verzoeken van mijn reis aan, eentje die veel lagen kent. Het volledig mogen zijn..

Ik voelde me in de hostel niet welkom, ik was de enige gast en kon me daarom ook niet verschuilen achter anderen. Ja, pff weer zo’n immense laag. Deze heb ik in dit leven vaak herhaald, er niet mogen zijn en weggestuurd worden. De blauwdruk wou indalen in de derde regenbooglaag van moeder aarde, mijn Zonnevlecht gebied en Ascensiewiel positie priesterschap. Maar hier mocht ik eerst nog naar kijken. Nu was alleen wel zichtbaar waar het vandaan kwam. De disharmonie die we lang geleden brachten met geluid. We dolden in highkamp al een beetje met dit feit, de vrouw uit Ierland die ook last van het geluid had, waarschijnlijk ook van mijn ras, zei dat ze dit ooit zelf in beweging gebracht had. Ik ook, maar vond dat ik dit karma zo onderhand wel eens ingelost zou moeten hebben. Maar waarschijnlijk was dit niet doorgekomen bij de administratie van Nepal. Mij werd duidelijk dat dit toen destijds een van de gebieden was die het zwaarst getroffen was. Nepal en India. Aan de Indiërs merk je dit nog steeds, in tegenstelling tot Nepalezen zijn dat vaak luidruchtige mensen. Praten hard en met alle respect hoe ze eten, dat geeft een totaal nieuwe dimensie aan smakken. Met blote handen alles naar binnen proppen waarbij de rijst over het hele gezicht wordt gesmeerd en dan slurpen en smakken tegelijk terwijl ze je vragend aankijken waarom je naar ze staart. Hier zitten die wonden nog ergens in het collectief verscholen terwijl in Nepal de stilte is ontdekt. Maar dit was dus nog steeds de reden waarom ik mij niet toeliet om te zijn en me soms teveel voel.

* Lieve ezeltjes die alle bouwmaterialen en voeding in de dorpen brengen, wel een beetje zielig hoor..

Tzolkin Rode Draak op toon 7, draak voelt zich wel eens teveel en toon 7 staat voor resonantie en geluid. Zo zie je maar weer, je kunt werkelijk alles leren zien in de tzolkin kalender, maar vaak wordt het bij jezelf achteraf pas zichtbaar. Nu was het tijd dit te helen. Ik haalde mijn ras erbij en zij verzamelden zich achter me. Vervolgens nodigde ik alle slachtoffers uit. Ik bood oprecht vanuit mijn hart, met tranen over mijn wangen mijn excuses aan voor alle aangerichte schade. En vertelde dat het voor ons tijd is om verder te gaan, zodat we los konden komen van de aarde. We vroegen om vergiffenis. Na kort gesmoezel werd ingestemd onder de redelijke voorwaarde dat wij ons zelf ook zouden vergeven. Dit is voor eenieder van ons een eigen proces maar ik stemde in, en vergaf mezelf. Nu kan ik beginnen met echt mogen zijn op planeet aarde.

 

#8 Een nieuwe fase

 

Visioen, soms komen er inzichten vanuit andere lagen,
passages van nog niet te bevatten waarheden.

Woorden kwamen me vertellen dat ik over een magisch middelpunt van mijn leven ben gegaan. Mensen zouden me niet meer herkennen, toch zou iedereen me kennen. Ik ben alles en toch weer niets. Een rots in de branding, ongrijpbaar, gebaseerd op lucht. Het tweede deel van mijn leven begint hier.
De scherpe kantjes en randjes gaan eraf. Ik word Volwassen…

Omdat ik kosmische structuren zoals tzolkin heb geïntegreerd, doe en zie ik alles vanuit zulke structuren. Dat is een kwaliteit van de 2de oerkracht het zaad, waaruit ik me ontwikkel. Zo zijn ook deze blogs geschreven volgens het patroon van de 13 scheppingsenergieën. Dat gebeurd automatisch, maar door er bewustzijn op te krijgen stuur je dat ook aan en worden blinde vlekken zichtbaar. Zodat je voor jezelf helderheid krijgt over waar je staar en wat komt.

Alles wat je doet volgt het patroon van je geboortegolf, zo bij mij ook deze reis. Omdat ik van de Blauwe Adelaar golf ben is bij mij vaak alles helder. Hierdoor kan ik met blogs inspireren, ik gebruik het kosmische weefsel zodat jullie ook je eigen stappen en geboortegolf helder krijgen. In tzolkin zijn adelaar en zaad ook elkaars component, ze ondersteunen elkaar. En natuurlijk kan het ook niet anders dat op het moment dat ik deze blog uitwerk, het de Blauwe Adelaar golf is. Deze is woensdag geëindigd. Mijn Galactische verjaardag. Blauwe Hand 13.

Nu ging ik voorbij het magische middelpunt toon 7. Daar waar mijn grootste wond en kracht elkaar ontmoeten. Ook in mijn leven was ik voornamelijk met  de eerste 7 energieën bezig, en begin ik nu aan toon 8, zowel in mijn reis als leven. Ook al is je geboortegolf geen stappenplan en werken alle tonen altijd, toch diende zich een nieuw hoofdstuk aan. Nog verscholen achter de wolken.

Ik had symbolisch in mijn eentje de berg beklommen zoals ooit beschreven in een blog. Nu daalde ik af om iedereen weer te ontmoeten. Voorheen was er maar een ding het belangrijkste en daar moest alles en iedereen voor wijken, mijn zielenmissie. Maar wat ik leer van mijn gids Govin en deze cultuur is dat nummer 1 familie behoort te zijn. Iets wat ik door mijn onstuimige jeugd niet echt heb meegekregen toen ik al op jonge leeftijd gedwongen werd voor mezelf te zorgen. Fase 1 van mijn leven ging voornamelijk om deze wonden te helen en nu laat ik voor de volgende fase nog iets wat onwerkelijk familie op 1 toe.

1 familie, gezin – rood
2 missie, werk – wit
3 vrienden, plezier – blauw
4 reizen, inspiratie – geel

Voor iedereen kan de volgorde verschillen afhankelijk van de fase waar je in zit. En nummer 4 zal ook bij iedereen weer anders zijn, afhankelijk van je reden van bestaan. (Thema van je leven en toon 1 geboorte golf) Het is de uitdaging om deze vier aspecten met elkaar te verbinden en te balanceren…

Mijn gids snapte er niks van wat ik toch deed in dit saaie dorp. Gelukkig was er WiFi zodat hij zich kon storten op Facebook en spelletjes. Voor een Nepalees geboren in Everest gebied is zo’n plek de normaalste zaak van de wereld. Ook hij ervaart vooral de wereld aan de buitenkant. Berg beklimmen en dan genieten van het uitzicht, geen idee over de energieën, poorten en krachtige berggeesten. Toch ook weer onlosmakelijk ermee verbonden.

Mij werd verteld dat er om 14:00 weer met me werd gewerkt en ik trok me terug naar mijn kamer. Ik ben in mijn proces altijd gewent zelf zaken in beweging te brengen, zon. Je loopt dan als het ware voorop en vraagt om heling of initiaties. Maar je kunt het ook laten ontstaan en er achter aanlopen, maan. Dan integreer je gemakkelijker de heling omdat het precies op het juiste moment komt. Wat zich aandient is perfect afgestemt op het moment.

Ik zag dat ik niet eerder voorbij de volgende laag was geweest en kreeg de keus om verder te gaan en werelden te bereden die eerder gesloten waren. De berg Gandharba Chul was poortwachter. Toen mij werd gevraagd of ik verder wou was er ergens nog een nee. Een kindsdeel durfde nog niet verder, hij had nog behoefte aan ongezonde kindpatronen in relaties met vrouwen. Daar mochten we heling op doen en zichtbaar werd dat mijn ouders nog op elkaars positie stonden. Vader op moeder en moeder op vader. Na dit recht te hebben gezet mocht de poort open. Dit bleken er drie te zijn en uit deze poorten kwamen wilde slangachtige draken zoals we deze van de chinezen kennen. Ja, dit had ik een paar jaar geleden gezien toen ik afstemde op mijn reis naar de Himalaya. In deze tijd ging een geliefde zuster met dezelfde geboorte golf als mij naar de Himalaya. Zij heeft toen mijn naam aan de bergen gegeven en kwam terug met een steen voor mijn mesa. Nu ik er zo over terug denk kreeg ze te horen dat ze de 5de oerkracht mee moest nemen. Deze heb ik in een sessie overgedragen, geloof het of niet dat is de oerkracht van de maan…

Ik zag in die periode een schaduw in de vorm van een immense wolk vanaf de Afsluitdijk boven de workshop locatie hangen ergens in Noord Holland. Toen heb ik een glimp mogen opvangen van de energie die daar aan gekoppeld was. Nu nog gespleten in drie destructieve delen waarvan de eerste vandaag mag worden geïntegreerd. Dit gebeurd in Levenswiel termen in het element lucht. Poortwachter lucht brengt zielen- en destructieve delen terug. Eenmaal geïntegreerd verschaffen ze toegang tot nieuwe velden en gaven..

Levenswiel indeling..

Water staat voor je babytijd, aarde voor je pubertijd. In lucht word je volwassen, in vuur ben je klaar om volledig dienstbaar naar buiten te treden, elderschap.

Mensen die mijn blogs onderhand kennen weten dat ik goed ben in verbanden leggen met kosmische structuren. Het Levenswiel is voor mij de kroon van alle structuren. Mede omdat deze niet vast maar statisch is kun je er oneindig mee groeien. Een prachtig voordeel is dat dit mechanisme zowel zon als maan is.

* Hierboven de eerste ronde van het wiel, hier 4 posities en dat worden er uiteindelijk 37 (start oktober)

Als je niet van het verbanden leggen bent draait het wiel alsnog en komen ondersteund door de eenheid en de groep de heling en nodige initiaties alsnog. Astrologie staat enigszins vast, maar met het Levenswiel transformeert met je mee. Dit omdat er steeds andere (hulp en interim) dieren komen op posities.

Andere structuren zoals; chakra’s, tzolkin, organen, energetische lichamen kan ik hier op plaatsen en door het hogere overzicht van dit Levenswiel worden alle bugs en fouten zichtbaar. Iets waar ik trouwens wel eens droevig van word. Bijna alle methodieken die ik ken kloppen ergens niet, waardoor je er uiteindelijk niet verder mee komt. Zo ook mijn geliefde Tzolkin. Dit is alleen voor de kenners te volgen maar toch deel ik het. De Tzolkin kalender kent 4 kleuren.

Deze staan officieel voor:

Rood: beginnen – fysiek
Wit: verfijnen – spiritueel
Blauw: transformeren – water
Geel: oogsten – mentaal

Deze volgorde heb ik lang tegen aan geschopt en in mijn boek ook anders benoemd. Maar nu zie ik dat hij voor de tzolkin structuur wel klopt. De echte kenners weten en kennen dat maar het is iets te langdradig om uit te leggen. De gele zegels zijn mentaal en wit is spiritueel. Het nadeel is met deze volgorde dat je fysiek begint met de rode draak golf en mentaal eindigt in de gele ster golf. Je eindigt dus mentaal en bent daardoor gevangen in het hoofd. Dit zou naar mijn gevoel spiritueel moeten zijn, dan zou het bevrijdend zijn. Er is iets verdraaid waardoor de gele zegels niet spiritueel zijn. Daarom houdt deze kalender ons in het hoofd en daarom ook de matrix in stand.

Het handboek hanteert de structuur van de tzolkin maar heeft vanaf het begin van schrijven af aan al de intentie de dagenergien naar het hoogste niveau te brengen, zodat de lezers loskomen van de tzolkin en daardoor ook de matrix. Want zolang je ergens in zit, kun je alleen volgens de regels van dat spel je helemaal bevrijden. Net als eerder beschreven over eindbaas Babel. We kunnen niet vluchten voor de maatschappij of het geld systeem maar dienen in dat veld met de regels van dat spel in ons kracht te komen, dan is het echt..

Terug naar deze reis. Hier gaat het in Levenswiel termen vooral om het element vuur te bereden maar dat kan niet voordat ik een nog behoorlijk beschadigd element lucht betreed. Elk jaar zuiveren we het wiel met alle bewandelaars ook verder uit, want je kunt niet iets aanbieden wat je nog niet zelf belichaamt en in feite zijn wij, de begeleiders en vooral ik het wiel. Omdat het totale wiel een kaart is van dit Universum worden alle lagen en dimensies zichtbaar, en elk jaar zuiveren we op diepere lagen die hogere en lagere dimensies uit. Vorig jaar hebben we voor het eerst de twee aller-buitenste velden betreden. Deze bevinden zich in feite buiten dit Universum, de polariteit: Licht en Leegte..

Ik wist al welk dier er op poortwachter vuur kwam en voor mijn gevoel kon deze zijn plek pas innemen als deze drie delen tot eenheid waren gekomen.. Mijn linkerpols werd koud, daarom wist ik dat hij behoorde tot het element lucht, een onderdeel wat gekoppeld is aan je hart, zelfliefde en je armen en handen. Dit deel is gekoppeld aan vraatzucht. Dit schrijvende voel ik dat er schaamte op zit. Zoals jullie merken een thema wat vaak terug komt, hoe diep moest ik gaan?

Informatie komt niet voor niks op bepaalde momenten. De inzichten over de tzolkin lieten me niet los. Iets kwam langzaam naar de voorgrond waar ik al een lange tijd bang voor was, ik had iets met die verdraaiing te maken. Verborgen onder schuld en schaamte wist ik dat er een laag was die ik niet eerder kon bereiken. Ook nu was het een blinde vlek, maar zoals in mijn boek geschreven: ‘Aan de rimpels kun je zien waar de steen is gevallen’, zo kon ik herleidden aan de hand van mijn emoties en met behulp van structuren wat er is gebeurd. Deze regel is geschreven in de golf van de Sahara. Die beschaving is uit ons onderbewustzijn weggehaald zodat we de oorsprong niet kunnen vinden en blokkades niet kunnen helen. Dit is voor velen van ons nog een blinde vlek..

Zou ik in deze tijd de matrix tzolkin hebben geschreven? Wel wist ik dat ik toen het handboek op aarde heb proberen te brengen maar dat ging volledig mis vanwege beïnvloeding. Is de kennis die ik wou brengen tegen de mens gebruikt in het opvolgende vierde tijdperk, Babel?  Had het misschien te maken met de terugkerende destructieve delen? Wat is mijn rol in dit geheel?

Dat ga ik de komende dagen onderzoeken..

Lees volgende week verder… # 9 het ontstaan van de matrix
Voor de vorige week
klik hier…

 

 

 

 

de online Sjamaan – de online sjamaan is terug!

 

 

 

#9 het Ontstaan van de Matrix

 

De hostel liep vanavond helemaal vol met grotendeels chinezen. Vol interesse kijk ik hoe ze praten en eten. Wat me opvalt is dat ik mezelf steeds meer toelaat te zijn, wel kom ik nog vele lagen van schaamte tegen. Schaamte dat ik mank loop en niet mijn tocht naar de top kon volbrengen. Misschien de energie van mijn vrouwelijke deel wat toch nog last heeft van een gevoel van falen. Ik voel me fijn hier in dit dorpje, maar steeds als ik mijn gids ontmoet komt die schaamte weer boven. Het heeft te maken met anders durven zijn. Hij kent geen mensen die de hele dag naar binnen treden en ik voel me daardoor een buitenbeentje. Voorheen zou ik me aanpassen, maar nu laat ik het zijn.

Ik probeer toegang te krijgen tot de informatie over tzolkin en de matrix van de vorige blog, maar een poortwachter houdt me nog tegen. Deze poortwachter vertrouw ik niet helemaal en na te checken blijkt deze niet de eenheid van god te dienen. Poortwachters behoren neutraal te zijn maar deze heeft duidelijk iets te verbergen. Ik voel dat hier heel veel informatie over de matrix en het ontstaan bij me weg wordt gehouden en vraag hulp aan de Elohim. Mij laten ze zien vanuit welke laag en energie deze poortwachter is geplaatst. Oei, dit is spannende materie. Het is dezelfde energie die ooit mijn blauwdruk heeft gestolen en daarmee voor lange tijd onder mijn positie desinformatie verspreid. Dit gaat terug tot aan de planeet Tara, de voorloper van planeet Aarde. Nog steeds een gevaarlijk onderwerp. Daar is alles misgegaan en was al een strijd tussen de oorspronkelijke kleuren. Vanuit één van die kleuren zijn we misleid, de personen die daar bij betrokken waren kwamen in de jaren voor mijn reis weer inzicht, maar dit kaar doorzag ik het. Mij wordt verteld dat het veilig is hier nu naar te kijken. Toch wacht ik even voorzichtig af, ik laat me niet verleiden.

Verdriet komt boven, mijn ziel krijgt de beelden al te zien. Tijdens de opstellingen reeksen van de Sahara beschaving was er een van de deelnemers die toen destijds vanuit het ras de Arturians aangaf al lang foto’s te hebben genomen van het handboek. Schaamte zit hem erop dat ik het niet kon beschermen. Dat ik machteloos was tegen de duistere beïnvloeding. En nog meer schaamte dat ik deze kennis uit handen heb laten glippen. Gelukkig niet alle kennis, maar wel de structuren. Pijn van mijn volk die daarin is misbruikt.

Nu krijg ik controle kamers te zien waar de matrix vanuit is gemaakt en wordt bestuurd. Ik en een aantal andere bekenden staan erbij maar mijn rol is nog onbekend. Voor zover ik kan zien is de matrix hier nog niet verdraait en lijkt iedereen zijn intentie zuiver. Maar met het bewustzijn van nu vertrouw ik het niet en kijk ik met nieuwe ogen om me heen. Dan zie ik ook de persoon van het ras wat aangaf de microfoto’s te hebben gemaakt. Zijn intentie is niet zuiver. Hij neemt de info mee en helpt in de volgende fase, die van Babel, een andere matrix te maken. Eentje die verdraait is. De gevangenis die we nu kennen.

Het tweede destructieve deel wat terug komt heeft hier mee te maken. Hij is ontzettend boos. Ergens voel ik dat het ontzettend belangrijk is dat dit deel bij me terug komt, het heeft informatie over de oorspronkelijke matrix, eentje met de intentie van groei en ontwikkeling, zonder de eigenschappen van slavernij en aftap mechanismes. Een goede vriendin vanuit de adelaar energie schiet te hulp nu ik deze materie betreed. Gelukkig maar. We mogen eerst dit deel helpen helen en verder uitzuiveren. Het zit vol met implantaten en manipulatie. Daar richten we onze aandacht nu op.

Dat de matrix weet dat we hiermee bezig gaan is zeker te merken. De eerste dagen was ik hier alleen maar vandaag zijn alle kamers om me heen gevuld met de eerder benoemde chinezen. Gelukkig kan ik in deze nieuwe fase met nieuwe beveiliging gewoon mijn werk doen.

Het tweede destructieve deel herken ik. Zijn verhaal heb ik al eerder gezien. In de tijd van de Sahara beschaving schoot ik en een aantal anderen door de hemellagen heen en kreeg ik te zien dat we vanuit hogere lagen werden beïnvloed. Doordat wij erachter kwamen heeft deze beïnvloeding uiteindelijk de beschaving doen imploderen en is opnieuw gestart, Babel. Het deel van mij wat dit toen zag was woedend. Doordat zij de matrix volledig overnamen konden ze een deel van deze energie vastzetten en gebruiken. Zoals met veel meesters en goden is gebeurd. Dit deel is gehypnotiseerd en ingezet als god. Zijn woede werd op een andere manier gebruikt, vooral tegen de mens. Ook dit durf ik bijna niet te delen maar de energie waarin ik mezelf vaker heb gezien is die van de god Mars. De eerste keer dat hem zeg was tijdens een jointje naast mijn toenmalige vriendin ( Venus) lag. Bijna komisch zag ik eruit hoe ik binnen kwam vliegen, met een koperen borstplaat en een, jawel, rode cape.

Om het maar weer iets genuanceerder te brengen kunnen velen zich afstemmen op zo’n energie en kunnen meerderen in de lijn van deze energie zitten. Dit om te voorkomen dat mensen gaan denken dat ik grootsheid waanzin heb, nou ja. Het zijn archetypes van ons onderbewustzijn waar we ons allemaal mee kunnen verbinden. Ze vertellen symbolisch ook weer de verhalen van de lange zielengeschiedenis die vooraf ging aan leven op Aarde.

Een mooi verhaal over Mars is dat hij eerst God van de Landbouw was maar iemand noemde hem een mietje en toen vermoorde hij die persoon en benoemde hij zichzelf tot God van Oorlog. Wat bijzonder dat dit verhaal zich weer aandient aan de voet van de Annapurna – Godin van de oogst.

Mijn destructiefste deel en tijdperk is die van Rome. Ik voel tegelijk zoveel liefde voor dit volk, dat ik moeilijk naar hun kwade kant kan kijken. Ik zie het als dat lieve kind waarop je niet boos kan zijn als het met chocolade om het gezicht de snoepvoorraad heeft geplunderd. Rome is een volk wat meester was van groeien net als de energie van de oerkracht zaad. Maar dan wel door oorlog en slavernij, dit komt door de ingeslopen manipulatie. Ik heb vaak gevoeld dat ik de ziel van dit volk ben, dat ik dit rijk en al zijn leiders van bovenaf heb aangestuurd vanuit de god Mars.

Ja, jeetje.. sprakeloos. Hier zit mijn grootste destructie. Zo vaak ben ik in dit leven via spelletjes en docu’s vanuit heimwee terug gekeerd naar dit tijdperk. Net of ik iets kwam ophalen maar wat steeds maar niet kon. En elke keer kwam ik terecht in een energie van plunderen, sabotage, destructie en nemen. Dit kwam ook al naar voren voor ik aan deze tocht begon. Ik had het hier nog over met een Franse backpacker waarmee ik naar de monkey tempel ben geweest. Hij had hetzelfde maar dan met het Franse rijk. Ik kon hem van Orion. Daar is veel strijd geweest en vooral tussen maan en zon. De inzichten die ik hier over heb gehad heb ik maar niet vermeld in de blog, maar dat was de nacht voor ik naar Pokhara ging. Ik zag toen dat voor dat ik voor de zon streed, ik tot de broederschap van de maan behoorde. Mijn broeders van toen, heb ik in India weer ontmoet. De terugkomst naar de maan zet heel wat voeten in de aarde.

Nu komt het toch weer terug, zou het eindelijk tijd zijn om mijn grootste destructieve deel te integreren? Ja krijg ik te horen. Mars behoort hoe kan het ook anders tot het element vuur, is een goddelijke kracht en klaar om zijn plek weer in te nemen in de spirituele hiërarchie. Maar de positie waar het hoort te staan is hoe kan het ook anders ingenomen door een andere persoon en energie. Tijd voor herstel, maar eerst slapen en vanuit de maan stand alles op zijn plek laten komen. Ik open me voor mars. Dit kwam vaak naar voren als ik spelletjes speelde zoals Risk. Vroeger in mijn thuisdorp kreeg ik het gewoon voor elkaar om elke week weer te winnen. Ook was iedereen vanaf het begin af aan al tegen me, en speelde ze samen won ik nog. Ik gebruikte zwarte magie, manipulatie stuurde met hun eigen scheppingskracht hun dobbelstenen aan, kortom alles wat me kon helpen om te winnen. Toen, totaal nog niet bewust van mijn geschiedenis kreeg ik al glimpen te zien van krachten die ik bezat. En ik wist dat ik deze ooit had geleerd, anders kon ik ze nu niet tentoonspreiden.

Het waren hele dunne op sommige plekken doorzichtige muren. Dus het was net of ik met heel veel chinezen op een kamer sliep. Best gezellig, eentje had volgens mij stiekem gerookt en weer een ander snurkte en mompelde lieve woordjes chinees in zijn slaap. Echt diep slapen zat er nog niet in, net of er steeds iemand bij mij bed stond die mijn bestelling kwam opnemen. Vandaag rust.. (excuses Azië, het bleken Koreanen te zijn, ze hebben daar vakantie)


* Mars heb ik in het 7de huis bij mij in leeuw, natuurlijk kwam dit kopje tijdens deze ontdekking

Tijdens ontbijt een stille bevestiging dat mijn vuur was geïntegreerd. In mijn astro chart heb ik mars in Leeuw staan. Dit verschaft mij als dubbel lucht teken weegschaal – waterman van een portie vuur. In dit hostel komt de hele astrologie reeks voorbij in theekopjes. Niet omdat ze daarin geïnteresseerd zijn volgens mijn gids (die trouwens ram bleek te zijn, het teken wat wordt aangestuurd door mars), maar waarschijnlijk omdat ze de plaatjes gewoon leuk vinden. Nu kwam Leo mij bevestigen dat mars is ingedaald. En kan mijn lichaam dit immense vuur (in stapjes) gaan dragen. Machtig kijk ik uit over de vallei, maar zal vanaf nu een nieuwe betekenis geven aan die kracht. Niet langer als God van de Oorlog, maar terug bij de kern. God van de Landbouw.

Lees volgende week verder… # 10 God van de Landbouw
Voor de vorige week
klik hier…

 

 

 

#10 God van de Landbouw

 

Ik zit vol inspiratie en heb zin om aan de slag te gaan met sessies, het boek en medicijnwiel. Jullie zullen gemerkt hebben dat deze al een paar keer van naam is verandert. Ooit begon het als medicijnwiel maar omdat die naam al lang niet meer omvat wat het doet, verandert naar Ascensiewiel. Maar omdat het onderdeel wordt van de School van Ascensie en het dan wat dubbelop is, besloten de naam te veranderen naar het Levenswiel.

Ik loop het Levenswiel dit jaar zelf voor het vierde jaar en studeer als het ware af. Daarmee wordt ook het Levenswiel dit jaar volwassen. In het eerste jaar, die van het zuiden bouw je aan je fundament, het tweede jaar, het westen is om een bedrijf of vorm te vinden. Dan in het derde jaar ontstaat daar een collectieve taak in het noorden, en bij het vierde jaar verwelkom jij je wezen, het Oosten. Bij het vierde jaar behoort een quest, een individuele reis zodat er een nieuwe persoon kan worden geboren. Volgend jaar gaan we nog professioneler naar buiten treden met de crew, waarvan er misschien een paar het vierde jaar gaan betreden. Ik ga me richten op de Mysterieschool, zeg maar de bovenbouw van het Levenswiel. Een ander nog echt niet te bevatten level van meesterschap. Dat is niet een jaarprogramma maar zal in avonden en dagen bepaalde thema’s behandelen, niet meer gericht op wonden helen maar puur op krachten activeren. Dit gaat binnenkort al beginnen met de Godenworkshop.

De gaven en kwaliteiten die behoren tot de lagere siddies zijn helderhorend, heldervoelend, helderziend en helderwetend. Maar in wat in het oosten genoemd wordt de hogere siddies, bestaat nog een heel te verkennen veld met gaven en kwaliteiten. Gaven die ooit door Jezus en andere meesters op aarde zijn getoonspreid, maar die door ons allen bereikt kunnen worden. Wel dien je ver voorbij verlangens naar erkenning te zijn gegaan, zodat je die gaven niet zult gebruiken voor eigen gewin. Dit zou ook niet eens mogelijk zijn omdat je dan voornamelijk nog vanuit het ego-gecentreerde bewustzijn handelt. Om deze siddies te bereiken dien je door de poort van je hart te zijn gegaan en nog een stap verder bij een tweede doorgang, achter je pijnappeklier. Dis stelt je in staat om je bewustzijn te verankeren voorbij de matrix, zodat je deze zogenaamde aardse realiteit kunt vormen tot aan het moleculaire niveau.

Terugkomende op de matrix heb ik het deel met Tzolkin nog niet verkent. Langzaam kom ik ook daarbij terecht, een ander deel van mijn zijn. Hier kan ik niet de onschuldige henkie uit gaan hangen, in dit tijdperk heb ik wel degelijk verdraaiing gebracht voornamelijk in de Blauwdruk. Dit was ten tijden van Atlantis. Toen waren er meerdere lagen, om het simpel te houden een Aardse en een Kosmische. Vanuit de kosmische lagen werd veel aangestuurd door wat ik noem de Goden. Daar was het een smeltkroes van rassen en beschavingen. Ook al werd ik zonder het door te hebben aangestuurd, toch wil ik volledige verantwoordelijkheid nemen want ik volgde toen eigen behoeften en ik was uit op macht. Ik had vanuit mijn rol toegang gekregen tot de blauwdruk, dat is soort van het boek wat de coderingen bevat van een bepaald gebied. Dat kan zijn een plant, iemand zijn leven of zelfs een hele beschaving. Jullie raden het al, in dit geval ging het om een hele beschaving, die van Atlantis.

Ik moet werkelijk voorbij lagen van woede en zelfverwijt gaan wil ik verder komen. Maar hier hebben ook de Maya’s mee te maken. Dit was toen een natuurvolk op een van de omringende eilanden van Atlantis. Dit galactische ras was hier ingedaald om kennis te brengen over kosmische structuren. Ik behoor zoals jullie vermoeden tot dit ras, maar was niet ingedaald op Aarde. Ik hing als het ware boven de beschaving als God, en stuurde de hogepriesters aan..

Van boven af was er een raad die beslissingen maakte over het verloop op aarde. Sommigen wouden de mens vrij laten zich te ontplooien anderen wouden juist de mens inperken vanwege eerdere mislukte projecten vergelijkbaar met aarde. Ik vertegenwoordigde in die raad het volk van de Maya’s, zo waren er twaalf/dertien in totaal die ook weer in verbinding staan met de oerrassen die ik vaker heb benoemd. Dit ging niet alleen om Atlantis maar ook Lemurie, Europa/Azië en Afrika. Ik behoorde tot een genootschap die de macht wou nemen over de rest van de Aarde omdat wij ons superieur voelden. Wij konden alleen ons eigen gaven en kwaliteiten begrijpen, daardoor keken we op andere volken neer. Omdat wij vanuit de mentale laag opereerden hebben we… ja shit… die meer kracht gegeven dan de andere lagen. We hebben met de volgorde van ontwikkeling en groei lopen knoeien. Met als gevolg dat mensen door de kalender vastzitten in het hoofd zoals benoemd.

Deze info komt nu opeens allemaal tot me en deze komt vanuit het eerste destructieve deel wat terug kwam. Mijn linkerhand doet weer pijn en wordt koud. Elk ras bestaat weer uit twaalf hoofdvertegenwoordigers, waarvan de dertiende diegene is die op een andere laag weer een van de twaalf is. Zo was ik de dertiende op de aardse laag, de Zonnekoning. En nu komt het verhaal wat ik al langer ken. Met twaalf hogepriesters hebben we de Tzolkin geschreven en aangepast zodat we in onze straal boven meer macht verkregen. Volgens mij hadden de hogepriesters dit niet door. Ik heb wel eens gedacht dat deze hogepriesters allemaal in Nederland wonen en dat elk een ander element heeft toegevoegd aan de kalender. Zichzelf daarmee ook hebben bevoorrecht, niet ieder zijn of haar intentie was zuiver dus dat maakt het nu ook extra spannend.

De intentie die ik al voor lange tijd heb, vanaf het begin van schrijven van het handboek aan is, samenkomen met de priesters om de Tzolkin te herschrijven. Dat zal vroeg of laat ook gebeuren. Een van die personen is misschien nog wel het belangrijkste en die dient zich nu pas aan. Dat is de persoon die voor storm staat, de 12de positie, de blauwdruk. Maar die zal wel behoorlijk boos op me zijn omdat ik die persoon tegen willens en weten in gebruikt heb met alle gevolgen van dien. De Tzolkin kalender werd zo uitgerold op het eiland van de Maya’s en uiteindelijk verweven in de Blauwdruk van Atlantis, later de hele Aarde. Het werd een machtsmiddel voor diegenen die ingewijd waren haar te lezen en te gebruiken. Doordat zij altijd voorkennis hadden werd de structuur steeds groter en krachtiger. En hielden hun macht vanuit de piramide structuur.
Alleen de hogepriesters hadden dus toegang tot alle lagen en bleven daarmee net een stap voor op het normale volk. Daarom is het nu juist wel een goede stap dat de Tzolkin voor iedereen toegankelijk is. Toch dienen we bewust te zijn van zijn oorsprong en ons trachten er uiteindelijk van te bevrijden. Tzolkin kan je van 3d naar 4d brengen, maar wil je naar 5d mag je haar helemaal loslaten.

Dit is hetzelfde met alle helingsmethodes van voor 2013. Het valse licht beheerde in deze laatste fase, de vierde wereld Babel, de blauwdruk waardoor werkelijk alles is verdraait. Alleen je eigen meesterschap kan je helpen om die stappen te zetten. En die eis je op door je zielenmissie te volbrengen. Geen van die oude methodes brengt je als je het niet met nieuw bewustzijn hebt gefilterd voorbij de matrix. Zo ook; tantra, religie, yoga, astrologie en bij nader inzien ook Vipassana waar ik volgende week aan begin. Spannend!

Pff, dit is allemaal nog al wat. Deze drie destructieve delen hebben grote impact gehad op het verloop van Aarde. En nogmaals, vaak sta ik in de energie en los ik dingen op die ik niet perse zelf heb gedaan. Maar toch komen deze delen wel erg dichtbij.. Ik laat het maar even bezinken…

De helikopter vliegt door de kloof, de bergen hebben een offer gevraagd. Een Koreaanse man is overleden op de dag dat ik ook het ABC Annapurna base camp zou bereiken. Ergens spookt door mijn hoofd dat ik dit had kunnen zijn, maar koos anders en was het niet. Toch is er een deel van me gestorven hier in de bergen en heb ik alle info gekregen om voorbij de matrix te gaan.

Het derde destructieve deel liet zich zien, een prachtig met veren en verf versierde midden Amerikaans uitziende indiaan. Ook dit was een God van de oogst. Hij was fysiek verwond op wel 16 plekken. Gebreken die ik in dit leven herken. Voorzichtig liet deze prachtige god zich zien, schamend voor zijn fysieke zwakten. Ooit was deze God sterk, misschien zelfs wat overmoedig. Zijn te hoge inschatting heeft hem verwond en het is tijd dat hij/ ik mezelf daarvoor vergeef. De kern van vele lichamelijke gebreken.

Op de terug weg vliegen er 9 adelaars boven ons, nu is duidelijk waarvoor het getal 9 staat. De 9 apu’s hoge bergen van massief.

Dhaulagiri 8167m
Annapurna South 7219 m
Annapurna I 8091m
Hiunchuli 6441m
Machhapuchhre 6993m
Annapurna III 7555m
Annapurna I¥ 7525m
Annapurna II 7937m
Lamjung Himal 6905m

Het werk in de vallei is klaar en ik neem een schrijfstilte om dit alles te integreren. Hierna start de Vipassana, dat betekent geen verhalen, telefoon of schrijfblok meer. Geen internet of smullen, naar binnen en volledig resetten. Ik was al aan het afkicken met Facebook, nu een andere vlucht, schrijven.

Hier heeft mijn reis me volledig naar toegebracht. Broeder Michael die de andere kant op bewoog begon in Nepal met de Vipassana, ik geraak er nu pas klaar voor. Later bleek hij tijdens mijn bezoek hier aan de berg precies in dezelfde tijd om dit gebergte heen te lopen in de Annapurna circuit. Ik was in in de kern vlakbij de vallei aan de binnenkant, we werkten gewoon samen…

Ik moet denken aan de kaart die ik trok in blog 6:
Trek je een tijd terug op een stille plek of in de natuur. Neem de volmaaktheid van een roos in je op en laat deze indruk op je geest inwerken.
Ga je verdiepen in een spiritueel systeem dat je aanspreekt en verwezenlijk jezelf, daar waar je je roeping herkent. Je bent nu op een punt in je leven aangekomen waar het tijd wordt je plaats in de kosmische orde in te nemen.

Stilte…

Hier geef ik me aan over…

Lees volgende week verder… # 11 De Reis naar Binnen

 

#11 de Reis naar Binnen

 

Heerlijk een week niet schrijven, de Vipassana richtlijnen vroegen van me dat ik vooraf stopte met alle andere vormen van meditatie en heling. Weer een confrontatie met mijn constante drang naar groei. Dit keer heb ik maar niet vertelt dat ik ook lesgeef in energiewerk omdat ze daar nog wel eens huiverig in zijn. In een droom zag ik wat de Vipassana voor me ging betekenen. Ik was in een muur de laatste gaatjes aan het plamuren zodat alles helemaal vlak en afgewerkt werd. Alle inwijdingen, inzichten en heling zou worden geïntegreerd zodat ik thuis niet meteen weer terug werd gedrukt in de oude ik. Gelukkig was ik voor mijn reis net verhuist zodat ik niet in een oude vastgeroeste bedrading stap als ik terug kom. Ik keek er wederom tegen op, het is als zonnekindje zo tegen mijn natuurlijke flow in deze methode, maar juist wat ik nodig heb.

Het was weer een mooie week met prachtige ontmoetingen. De Fransman was terug en dit keer een goede klik met een Noorse jongen. Deze jonge zachte krijger bezit op zijn 21ste al heel wat wijsheid. Een oude nog niet geopende ziel en ik voelde dat ik daar iets in mocht betekenen. Buiten het feit dat er een goede klik was en we van de ene naar de andere lachkik tuimelden, was hij ook een soort van lotgenoot, hij had last van zijn rechterknie en ik van mijn linkerknie. Een soort van ondersteunende tegenpool. We waren er overuit dat het met onwrikbare koppigheid had te maken. Zijn man, en mijn vrouw.

Samen strompelden we door de stad en dat gedeelde leed luchtte op. Deze jonge ervaren reiziger begreep de schaamte over de lichamelijke zwakte waar ik door heen ben gegaan. Hij had al een langer verleden met reisincidenten en zelfs operaties in het buitenland. Samen gingen we op pad naar de grote stupa.

Eenmaal aangekomen kwamen we in het gebouw was die minder groot dan verwacht. Er zaten twee rijen met jonge boeddhisten tegenover elkaar. Aan het hoofd zaten twee oude wijzen wat hoger, een man en vrouw. Een andere man las de mantra’s op en alle jongeren deden mee, het leek op een school. Er waren precies twee plekken over waar we konden zitten, maar via wat wijzen en gebaren te vragen aan een jonge leerling schudde hij nee. Voor die jonge lama’s was het nog te spannend maar de symboliek van de twee plekken was voor ond voldoende. We gingen daarom braaf aan de zijkant mediteren en werden voorzien van warme melk. Indrukwekkend om dit mee te maken en na elke sessie kwamen de instrumenten erbij, schelpen, bellen en de grote gong, kippenvel over mijn hele lichaam. Ik keek naar mijn broeder en voelde dat zijn derde oog werd geopend, hij kreeg een inwijding. Eenmaal weer buiten vertelden we elkaars magische ervaring. Terwijl we een taxi naar huis zouden nemen zagen we opeens een veel grotere tempel, dat was de grote stupa. Wij waren dus in een hele andere tempel geweest waar we als leerling warm werden ontvangen. Er waren inderdaad ook helemaal geen toeristen. Hij werd geïntroduceerd in de magie van het heilige pad. En ik kreeg ingefluisterd; ‘little buddha’…

Vipassana

Heerlijk, hier keek ik naar uit. Afkicken van schrijven en internet om volledig de reis te integreren. Onder begeleiding naar binnen. Wat een prachtige techniek is dat zeg, natuurlijk was het wel even de vals licht stukken filteren die er waren ingeslopen, maar werkelijk waar een geschenk vanuit de hemel en precies op het juiste moment. Dit is voor mij de opening naar een nieuw bewustzijn.

Na de eerste dagen kwamen al vele verborgen herinneringen boven uit mijn jeugd. Het doel van deze techniek die ooit door Boeddha op aarde is gebracht is diep graven in je onderbewustzijn en de knopen die zorgen voor ons, noem het maar monkey mind, uit elkaar halen. Zo leer je om volledig in het moment te zijn en dat je volledig los komt van het begeren en constant meer willen. Een noodzaak wil je loskomen van het aardse lijden en de incarnatie cyclus. Maar voor je daar komt moet je je mind opnieuw trainen en scherp maken zodat die deze chirurgische ingrepen kan doen. Want ons verstand heeft het heft volledig in de hand genomen en slingert ons van de ene gedachte naar de andere behoefte. Je werkt puur met ademen en contact met je lichaam zo kun je het onderbewuste zuiveren. Je duikt met de techniek steeds dieper in je atomen. Emoties kwamen bij mij vrij in golven, eerst weerstand waarbij mijn gedachten alle kanten opvlogen. Ook naar leuke dingen die ik wou doen in de toekomst, maar ook dat valt onder willen en begeren en zorgt uiteindelijk voor miserie.

Steeds weer terug naar de adem. Dan zag ik vele lagen en herinneringen, splinters van mijn onderbewustzijn. Hoe groter de weerstand hoe heftiger de emotie die er onder lag. Vele deuren en poorten zag ik open gaan en kwam ik steeds weer in contact met diepere lagen tot ik de wortel eruit kon trekken. Een traan van een kind die zijn vader miste tot weemoed van een planeet die ontplofte. Omdat ik vooral nu met mijn mannelijke stukken bezig ben werd het na drie dagen behoorlijk galactisch. Ik kwam terecht in Star Wars taferelen en het werd uiteindelijk zelfs een workshop ontmoet je innerlijke reptiel. Ik zag een tijd waarin ik een soort Jedi was en iedereen die buiten de lijnen liep meteen een kopje kleiner maakte. Dit deel accepteerde geen zwakte en fouten, maar nu voelde ik me zwak vanwege de pijn in mijn knie. Langzaam werd dit deel milder en transformeerde een krachtdier mee. Dit was poortwachter water de pinguïn. Deze strenge dienaar drukte iedereen terug het water in als ze niet de eenheid van god dienden maar nu werd dit milder. Een lief krabbetje nam zijn plek in. Deze heeft de kracht om situaties van meerdere kanten te bekijken, meer met begrip en compassie. Ook is hij bestand tegen sterke golven wat symbool staat voor heftige emoties. Hij laat je niet zomaar los…

Ik daalde diep af in mijn lichaam en vooral mijn benen en knieën kregen het zwaar te verduren van de urenlange sessies in kleermaker zit. Eerst mijn rechter maar later ook mijn linkerknie waar ik nog steeds veel last van had. Daar zat en zit nog zoveel oud zeer verscholen. Hier kwam ik eonen oude pijn tegen van een reptiel wezen die lang geleden dit universum binnen kwam. Nu eindelijk kon ik de kern van deze duizendmaal herhaalde wond helen. Eindelijk de tool waar ik naar op zoek was. Een tool om volledig in te dalen, het contact met mijn lichaam te herstellen. Het vuur kon nu pas echt terug komen. Maar bovenal een tool om los te komen van de constante drang naar extern geluk en genot. Hetgeen wat ons vasthoudt in de lagere sferen van de aarde.

Ook werd er natuurlijk weer voor goede triggers gezorgd om het maximale eruit te halen en meteen over te gaan tot praktijk. Er waren vijf regels waar je aan moest houden als basis voor de meditatie. De eerste was dat je niemand mocht vermoorden en dat bleek gelijk de moeilijkste te zijn! Mijn kamer genoot snurkte en niet zo’n klein beetje ook, hij wisselde het zelfs af met kreun en blaf geluiden. De laatste dag kreeg ik te horen dag ik soms ook een zachte snurk had. Hele bossen werden omgekapt en verwekt tot meubilair wat we samen verkochten op de boulevard. De jongen op de vaste plek naast me in de eetzaal gaf nieuwe dimensie aan smakken en slurpen. Een prachtige spiegel van mijn innerlijke vreter. Na vijf dagen schranzen ging ook de lepel aan de kant want die zat alleen maar tussen hem in zijn eten in de weg. Blinde haat werd irritatie en uiteindelijk compassie. Alle spiegels waren aanwezig..

Dat mijn derde oog begon te werken was zeker te merken. Steeds zette de leraar een ander energie neer. Soms zaten we in een originele blokhut in de bergen van de tijd van Boeddha. Ik heb zoveel van mijn zielenverleden gezien, tot aan het punt dat mijn lichaam dit universum binnenkwam. Ook zag ik de processen van sommige andere. Een gemigreerde Engelse filmmaker zat in een kasteel opgesloten en weer een ander had een tulband die de tussen hem in de hemel in zat. Het was werkelijk een geschenk om de reis en alle heling zo te integreren, ik denk dat ik nooit meer hetzelfde ben na wat er uit is getrokken in deze 10 dagen. En ik zal deze techniek blijven beoefenen op momenten dat ik ruimte heb. In plaats van de prikkels beantwoorden zal ik mezelf opschonen.

De groep bestond uit een aantal locale, maar vooral jonge reizende indigos die een front hadden gevormd tegen de hulp leraar die via video les gaf. Ze zagen de onzuiverheden haarfijn zonder misschien bewust te zijn van achterliggende motieven van vals licht. Toch gaf me dat vertrouwen, vele jonge backpackers die de wereld over gaan en plekken openen. De hulp leraar was natuurlijk ook een oude bekende. Deze strenge kolonel was een soort van dj die de beelden en muziek chants en teksten in elkaar over mixte. Een oude nepalees die met een Ipad de boodschappen aanzetten, wat soms natuurlijk niet lukte, geniaal! Een ietwat vreemde constructie maar het werkte. Tijdens de 10 dagen besloot ik om niet naar het park in Chitwan te gaan maar om Nepal te verlaten. Graag wou ik de laatste twee weken India nog een kans te geven. Het zuiden schijnt namelijk heel anders te zijn dan het noorden, veel gemoedelijker. En ook al was het vakantie, tsjonge wat heb ik hard gewerkt. Behoefte aan warmte en rust.

Ik leer veel van backpackers over hoe je goedkope vluchten boekt en locaties vindt, maar uiteindelijk betaal je vaak te veel. Deze fouten zie ik als lesgeld. Ik ben ook meer een backpacker de luxe, vlieg in plaats van trein of bus, ook omdat ik in korte tijd meer doe vanwege tijdgebrek. Maar in mijn volgende reis boek ik geen terugticket en wil ik over land van plek naar plek reizen.

Even wat tips voor mede reizigers:

# booking.com (goedkope hostels)
# Skyscanner (je kunt kijken per maand zodat je ziet welke dag vluchten het goedkoopst zijn)
# maps.me (download wanneer je internet hebt de kaart van stad of gebied en vervolgens heb je een routefunctie wanneer je offline bent)

* de grote stupa in Katmandu

Op de terug weg weer naar Delhi vloog ik over de bergen en dat was een ontzettend ontroerend moment. Het voelde als een afscheid. Ik heb mijn grens gevonden, een besef daalde in dat er bergen zijn zo groot, onherbergzaam en ontoegankelijk, dat ik op mijn plek ben gezet. De drang is weg om de bergen eindeloos op te zoeken en ze te willen bedwingen. Ergens nog bedroeft dat mijn lichaam dat ook niet aan kan. Huilend nam ik afscheid, met zoveel liefde wat niet in woorden valt uit te drukken. En een warm bad kreeg ik van ze terug. Boven de wolken zag ik zoveel toppen, die niet te bereiken waren. Ik kreeg er vrede mee. Een nieuwe fase komt eraan, de bergen zijn geïntegreerd en ik heb opgehaald wat ik moest ophalen. Dat was waarschijnlijk ook mijn immense aantrekkingskracht, nu ik het dak van de wereld heb ervaren is die dorst gelest. Nu onderweg weg naar de volgende fase. Het strand van Goa.

Deze magische overgang van berg naar zee betekent veel meer dan alleen chillen op het strand, het opent voorzichtig een nieuwe en voorlaatste fase.

Zowel van mijn reis, als mijn leven op aarde,
als wel mijn zielenpad in deze kosmos.. onderweg naar thuis..

Lees volgende week verder… # 12 De Roep naar het Onbekende
Voor de vorige week
klik hier…

 

 

 

 

 

 

#12 de Roep naar het Onbekende

 

Voor mijn vertrek nog in Nederland trok ik een krachtdierkaart die me diep raakte. Tranen druppelden langs mijn wangen toen ik de volgende tekst las…

Ik ontwaak uit een droom over een ver strand, dat me roept.
Ik weet niet waarom of voor hoelang, maar ik weet dat het me roept.
Ik weet dat het verder ligt dan ik kan zien.
Het kan zelfs verder liggen dan ik me kan inbeelden… en toch roept het me.
Ik weet dat ik moet antwoorden. Ik weet dat ik moet beginnen.
Want diep vanbinnen weet ik dat de stem die me naar het verre strand roept…
mijn eigen stem is. Ik ben de Albatros..

Het was net alsof er over mijn reis een deken was gelegd, ik kon maar niet zien wat er ging komen. Nu besef ik des te meer dat het zich buiten mijn bevattingsvermogen bevond, en het daarom nog niet kon waarnemen.
Nu snap ik pas wat de kaart betekende. Het was de roep naar de oceaan.

Ik moest altijd maar bezig, verder, groeien, de berg op. Vanaf mijn prille jeugd had ik verwondingen opgelopen waardoor ik diep van binnen in een soort overlevingsmodus kwam. Ik ging na een heftige fase in mijn geboortedorp Koudum op zoek naar veiligheid om mezelf te helen, bezinning. Deze vond ik een aantal jaren later in Leeuwarden. Deze periode was zwaar en duurde lang met ogenschijnlijk geen vooruitgang. Ook al ging het gewone leven door, ergens trad ik in dit decennia naar binnen als een kluizenaar. In 2010 kreeg ik eindelijk de tools om mijn ziel te helen. Nu 6 jaar later in de volgende fase ga ik over tot materie en begin ik me te richten op genezen van het lichaam.

Deze drang naar heling had ook nog diepere lagen, mijn wezen was ook al lang bezig de mensheid te willen helpen. Dit ‘willen’ heb ik los kunnen laten. Na een paar keer gevoelsmatig de dood in de ogen te kijken kon ik hechtingen aan aarde los laten. En toen het vliegtuig naar Goa een immense herrie maakte kwam ik bij een van de laatste stukken die ik nog gedaan wou hebben op aarde. Deel 2 van het handboek schrijven. Een verborgen reden was om mijn sporen op aarde na te laten. Dat ik tot de meesters zou behoren, maar ook deze hechting kon ik loslaten waardoor er bijna geen verlangen meer is, nog een paar geheime dromen.. dan ben ik weg.. en ga ik weer op in de oceaan…

Ik had altijd een behoefte tot helpen maar Tegelijk was er een soort van afstoot tegen mensen. Deze kwam voort uit leven in de matrix. In mijn Vipassana kreeg ik te zien dat ik een aantal keer buiten de matrix ben geïncarneerd op aarde en dat ik dan een soort van dubbelrol speelde, op aarde en bewust van mijn positie in de kosmos. Dit was een eenzame taak. De matrix kon altijd via mensen die nog sliepen bij me komen waardoor ik anderen, vooral onbekenden altijd op en soort van afstand moest houden. Dit is met mijn nieuwe blauwdruk en taak niet meer nodig. Wel blijf ik nog even onder het radar vliegen om op de achtergrond ongestoord bezig te kunnen met activeren van mensen.

Ik voelde me wel veilig in de natuur en vooral de bergen, daar waar de energie van het collectief minder aanwezig was kon ik mezelf zijn. Dit eeuwen oude hoofdstuk is nu afgerond. De symbolische afdaling van de bergen naar de zee kent dus vele lagen, maar een is dus dat ik me minder terug ga trekken en meer in verbinding wil zijn met mensen, van alle lagen en culturen. Mijn drang naar bergen zal zich ook meer verplaatsen naar zee en eilanden.

Onderweg van mijn hotel ging ik binnendoor via het bos naar de zee, daar kwam ik in dorpjes prachtige stralende bewoners tegen. Het raakte me, voor mijn Vipassana kon ik niet echt bij die compassie komen. Ik zag vaak de matrix in mensen waardoor ik mijn hart sloot en ze op afstand hield. Nu die stukken eruit zijn getrokken voel ik meer ruimte voor liefde en begrip, ook op Aarde.

De ontspanning die hier dichter bij de evenaar hangt raakt me ook, het hoeft allemaal niet zo snel en doelgericht. Eenmaal aangekomen bij de Indische oceaan snapte ik de kaart die ik had getrokken. Deze nieuwe fase van mijn leven gaat om hele andere dingen, dingen die ik vooraf niet kon begrijpen of bedenken. Meer rust en ontspanning, minder druk en moeten. De reis naar de Himalaya werd zichtbaar toen ik het hoogste punt van mijn vorige reis bereikte op de berg salkanty (Andes). Nu kon ik over de zee contact maken met laatste reis nummer vier, Afrika…

Ik dacht dat de krachtigste spirits in de bergen leefden maar hier zijn hele andere krachten. Een prachtige luchtdraak vergezelde mijn aankomst en ik probeer me over te geven aan het niks hoeven, alleen maar zijn..

Bergen staan voor de verbinding met boven de hemel en alle bergen staan weer voor andere hoeken in de kosmos. Elke uitnodiging is dan ook heilig en wijdt een nieuw pad van je leven in. En in de Himalaya, daar vind een ieder zijn laatste sleutels voor je weer door de gouden deur terug naar de bron gaat.

De oceaan kent ook bergen maar dan in de diepte. De kosmische wateren. Symbolisch staat de zee voor het onderbewuste. Het zicht reikt veel verder als je juist bent afgestemd. De zee, al heel lang heb ik de droom om te gaan surfen op de golven maar had ik vanwege mijn lichte huid een haat liefde verhouding met strand en zon. Toch voelde ik altijd al een diepe band waar ik nog niet bij kon, de bergen blokten nog het zicht. Een tijd geleden had ik in een kamertje van mijn huis behang van witte stranden en palmbomen, wat voor mij symbool stond voor het paradijs. Dit was nog voor mijn reis naar Peru. Hier tripte ik wel eens met mijn maatje Jeroen, Gele Resonante zon. De dag dat ik dit behang aanbracht was het blauwe aap op toon 1, de start van mijn tweede boek, de brug terug naar huis het paradijs. Deze fase wordt nu ingewijd, voor mij de vierde en laatste fase waarin alles samenkomt. Ook deze reis kende vier delen:

1) Kasjmier (helen jeugd en organen)
2) Annapurna (ophalen blauwdruk)
3) Vipassana (integreren blauwdruk)
4) Goa (genezing lichaam afronding)

Deze laatste fase zal in mijn leven volgens de tzolkin pas over vier jaar beginnen. We kennen in onze 52-jarige cyclus allemaal 4 fases van 13 jaar. Ik zit nog in de derde, voor mij de witte. In de Blauwe komt pas mijn ware kracht.

Vandaag een scootertje gehuurd om wat de boel te verkennen. Het was een wat droevige dag, net of niks me nog kon raken. Ik wist dat er een aantal kindsdelen terug kwamen. Toen ik jong was is er iets gebeurd waardoor mijn hart versplinterde in wel duizend stukjes, deze zielen fragmenten komen nu langzaam terug met heftige emoties. Vandaag een gevoel dat niks me nog kon interesseren, een gevoel wat bekend bij me is. Toen ik de drang liet gaan tijdens mijn “bijna dood ervaring” om mijn boek deel 2 te schrijven was er een leegte ontstaan. Ik had er geen zin meer in, de oorspronkelijke drive was weg. Dit baande me zorgen omdat ik hem wel wil afmaken maar mij werd duidelijk gemaakt dat slechts de intentie verandert. Deel 1 is toch wel geschreven vanuit een soort van geldingsdrang, wat zonder oordeel ook een motivatie mag zijn. Dit deel ging dan ook om jezelf terug te vinden. Een pad wat je hoofdzakelijk alleen loopt en waarbij je soms grof moet losbreken van het oude. Later kan dat zachter, en hoef je zelfs niks meer los te laten, slechts te integreren. Maar nu transformeert de intentie van schrijven naar dienstbaarheid, met daar tussenin een stuk niemands land wat ik dien te overbruggen. Dat is nu te merken, de oude methodes werken niet langer, iets nieuws zal in de plaats komen.

Na lang rondrijden kwam ik op een klein weggetje met aan het eind een voetpad. Deze gevolgd te hebben kwam ik uit bij een groep rotsen, daar ging ik rusteloos als ik was maar even zitten mediteren. Rillingen schoten door me heen Het was alsof ik voor het eerst weer de natuur echt kon ervaren zoals ik dat voor mijn reis had. Een deel kwam weer terug, mijn sjamaan. Sinds mijn aankomst in Delhi is deze bij me weggehaald, hij moest ruimte maken om de nieuwe dingen toe te laten anders zou ik me wel weer storten op de verbinding met de natuurspirits. Maar nu was juist de bedoeling dat ik naar binnen ging om alles uit mezelf te halen en om meer te verbinden met mensen. Zo moeten we wel eens dingen tijdelijk parkeren om andere lessen te leren, maar jeetje wat heb ik deze verbinding met de natuur gemist. Graag wou ik meteen samenwerken met de spirits, maar mij werd duidelijk gemaakt dat ze nooit weg waren geweest of zullen zijn. Maar dat voor de volgende fase ik mag leren om al deze krachten naar binnen te halen om ze vanuit daar te ervaren. Dan kun je overal en ten alle tijden in extase leven. Maan .. Dankbaar. Nu kon ik me klaar maken voor de slotceremonie op de berg bij het kleine strand. Butterfly beach..

Ik bereid me voor op de terugkomst. Zo nu en dan poste ik een foto op Facebook of stuurde ik een berichtje naar een geliefde, ook om het thuisfront mee te laten bewegen in mijn ontwikkeling zodat er enigszins een draagvlak voor de nieuwe ik is als ik thuiskom. Maar een mooiere ontknoping kan ik niet wensen dan de her-ontmoeting met broeder Michael. In de chaos van Delhi zijn we beiden een andere kant op geslingerd, maar het bleek dat we een parallelle reis hebben ervaren. Beiden een paradigma shift doorlopen waarbij we even in de woestijn zitten voor het nieuwe daadwerkelijk kan komen. Maar ook beiden de tools ontvangen om daar naar toe te bewegen. Het was zelfs zo mooi dat op het hoogte punt op mijn Annapurna track, tijdens de volle maan ceremonie, ik me nabij het centrum bevond, en hij aan de andere kant van de bergketen was. Daar bereikte hij met volle maan de top. Het kan niet anders dan dat we samen hebben gewerkt.

Dankbaar!

Tijdens de slotceremonie op butterfly beach was ik mijn lucifers vergeten, het laatste ritueel was geen spektakel maar een koontje dat rustig lag te zijn op de rotspartij. In de verte doken dolfijnen boven water, mijn broeder lag naast me te slapen, vele adelaars zweefden boven ons in de lucht en op de terug weg spelende apen op de rotsen. Ceremonie geslaagd…

Lees volgende week verder… # 13 de Golf gaat weer Liggen

#13 de Lachende Buddha

 

Een tijd geleden nog voor mijn bewustwording van andere werelden en delen van mezelf, zag een goede vrienden van me mij verschijnen in haar droom. Omringt door een oranje gloed zat ik als een lachende Boeddha op een wolk. Dat ze zover vooruit kon kijken had ik niet gedacht maar dit volgende hoofdstuk wordt nu langzaam maar zeker ingewijd. Ik ben klaar voor de kleur oranje…

Zoals al eerder benoemd ben ik in een soort van paradigma shift terecht gekomen. De oude methodes werken niet langer, overbodig eten, ego gecentreerde bezigheden, alleen maar bezig zijn met helen in de oppervlakte lagen etc. Dit wil niet zeggen dat ik het niet meer doe maar mijn bewustzijn reikt nu verder. Alleen loop ik nu nog tegen een leegte aan, het nieuwe dient zich nog niet volledig aan maar ik krijg er wel zo nu en dan een glimp van te zien. Ik geniet op advies van een wijze vrouw van de schoonheid van de woestijn, terwijl ik reis van een fatamorgana, de illusie van dualiteit, tot aan de oceaan.

Vanuit een nieuw eenheidsbewustzijn is het enige wat me nog gaat voeden volledige dienstbaarheid. Dat begrijp ik mentaal en wordt ik steeds weer op gewezen via boeken en berichten. En zodra ik in het onvoorwaardelijke geven terecht kom, voel ik vlagen van die exstase die beschreven wordt door die lieve Tibetaanse Lamas. Dit is wat er voor het constante vullen en sensatiedrang in de plaats gaat komen. Het is een subtielere energie in tegenstelling tot het directe bevredigen, maar de enige uitweg uit samsara, Maya de illusie,.

Met enigszins tegenstribbelen toch weer op advies van mijn helpers op tijd weer verder vanuit Goa. Graag had ik langer bij mijn broeder gebleven op Agonda beach, maar ze waren weer streng, en dan luister ik altijd braaf. Weer met de trein, de real indian experience. Ditmaal een slaapplek en reizen in de nacht. Op naar.. jawel.. Mumbai..

Mumbai, even wennen maar wat een fantastische stad. City of joy. Mensen hebben niet veel maar zijn gelukkig. 23 miljoen mensen maar het voelt niet druk, lekker warm het hele jaar door, minder smog. Een geschenk om dit nog mee te mogen maken. En dat niet alleen, dit is de plek waar ik zal zijn tijdens holi. Een van de grootste feestdagen van India. Een waar alle culturen aan meedoen, en dat zijn er veel. Er zijn honderden geloven in dit land, en meer dan duizend talen is mij doen vertellen. Steeds meer begin ik de betekenis voor mij van dit immense land te begrijpen. Ook mede omdat ik iets gedaan wat ik normaal nooit doe, een museum bezoeken. Daar vond ik veel info over vele religies en subculturen, maar nog belangrijker absorbeerde ik daar de heilige energie van tempels vanuit het hele land door middel van de prachtige objecten. Jeetje, mijn hart straalde toen ik het museum uit kwam. Er zijn zoveel heiligen geweest in dit land. Het is werkelijk een land van uitersten. Das ook niet gek nu ik het gekoppeld heb aan de storm. Storm brengt alles op een lijn, van de diepste materie tot aan de hoogste lagen. En dat is precies de energie die je hier vind. Je kunt in de smerigst denkbare stegen terecht komen of in de hoogste frequentie tempels. In Nederland hebben we arm, middenklasse, rijk en superrijk. Hier heb je nog vele lagen daarboven, onder en vooral tussenin. Je komt direct tegen wat die nodig heeft, India heeft het allemaal. En ik ben er onderhand aan gewent geraakt, sterker nog ik ben het gaan waarderen. Ik loop s’avonds over straat, ben zelfs per ongeluk in een krottenwijk terecht gekomen, wat daar werkelijk als een eer ervaren werd. Moest lachen toen ik even schrok op het strand en de kleine straatjongen zei. Wees gerust het is alleen maar een rat.. Haha, die zag ik net nog voorbij komen terwijl ik dit schreef naast mij.

De grote les die Inia mij leert is dat alles gewoon een ervaring is, lekker of stank, heet of koud, vies of schoon, mooi of lelijk. Het zijn allemaal waardeoordelen die ons doen begeren naar het een of ander, maar ik ervaar ze gewoon en geniet in volle teugen wat het leven mij te bieden heeft…

Ik ben van hostel verandert om holy in het hart van de stad te ervaren. Omdat ik nogal op een baba lijk met mijn rode sik bieden ze me allemaal wiet aan, iets wat wij Hollanders wel gewent zijn overigens. Ik ging naar buiten en binnen 5 minuten had ik de eerste kleuren al te pakken. Iets met mijn verschijning deed wat met vele Indiërs waardoor ze allemaal met me op de foto wouden en meer kleuren op mij willen smeren. Ik ben uitgenodigd als gast en kreeg gratis snacks. Ben zelfs bij de locale don in zijn huis geweest waar zijn vrouw voor me kookte. Werkelijk overweldigend wat ze me gaven. Peru bracht de her- connectie met de natuur en India brengt de verbinding terug met de mensen.

Maar nog een ding rest. Einde van de middag had ik bijna alle kleuren op me verzameld. Ik begon mijn holy trip met rood en geel, toen kwam ik mijn blauwe rakkers tegen. Na een trekje van een tsjilp bemachtigde ik de groene kleur. Ik werd wel meteen gewaarschuwd en weg gestuurd door de politie dat ik hier niet veilig was, dus alleen chillen op het strand. In het café naast een oude Goa Noor die een immens levensverhaal vertelde en 10 jaar in de gevangenis had gezeten kwam er door een enthousiaste Indiër een wit puntje op mijn hoofd, en bij het ultieme dansen met drums werd ik ondergesneeuwd in paars. Ze stonden allemaal voor een kleur die ik in dit leven opgehaald had. En je kunt ze linken aan de chakra’s. De kleur die miste was hoe kan het ook anders; oranje. Het vuur, passie, plezier en 2de chakra..

Voor de volgende dag heb ik een ceremonie geplant waarbij ik iets dierbaars los ga laten. Het zwarte T-shirt van mijn reis die ik aanhad tijdens holy en wat bijna alle kleuren op zich heeft. Het staat ook voor iets in mijn leven. Iets of beter gezegd iemand waar nog hechting op zit. Dat maakt het extra spannend, maar ook krachtig. Morgen ga ik met de boot naar Eliphanta island, om te zien of het tijd is. Het witte shirt wat ik bij de vorige volle maan verbrande in Nepal tijdens het hart van mijn reis, stond voor de restanten van de behaalde zonkwaliteiten. De periode vanaf Peru tot nu. Datgene wat ik eigenlijk al heb afgerond maar waarvan de laatste stukjes nog de volgende stap remmen. Het zwarte shirt staat voor de maan. De periode die volgt vanaf deze reis. En ik ga deze laatste restanten aan het water offeren bij deze heilige tempels..

Elephanta island. Een reeks tempels gewijd aan Shiva en oude tantrische praktijken. Ik kwam met de eerste boot en besloot als enige de 500 meter over de pier te lopen in plaats van met een gek treintje te gaan waardoor ik als eerste arriveerde. Prachtige inscripties en beelden uitgehakt in de grotten maar ik werd gelijk getrokken naar het einde waar een verlaten grot was. Mede ook omdat ik nodig naar de wc moest. Daar was een grot met alleen een uitgehakte lingham, deze tempel was nog niet af en ik wist diep vanbinnen waarom. Hier mocht ik iets in betekenen voor mezelf, voor deze plek en voor het collectief.

Ooit lang geleden was ik  op Lemurie onderdeel van een tantrisch ritueel die is misgegaan. Dit is de aardse oorsprong van de kou in mijn lichaam die nu meerdere keren naar voren kwam. De vrouwelijke energie met wie ik dit ritueel deed heeft daardoor bij tijden juist een overschot aan warmte. En op deze plek waar ik nu was is een soort gelijk ritueel misgegaan. Oorzaak, niet genoeg veiligheid waardoor er een donkere energie was ingeslopen. En deze energie huisde nog steeds in de hoek van deze grot. Ik werd aangevallen door steekvliegen en er vlogen vele vleermuizen wat een extra sfeer gaf aan de ceremonie die ter plekke ontstond. In de rots was een poort uitgehakt. Momenten daarvoor vertrok mijn ferry bij de gate of India en deze poort gebouwd door de Britten, maar diende een duister doel gekoppeld aan het geldsysteem. Hier wat in mogen transformeren maar deze donkere poort in deze grot was de oorsprong dat al veel langer invloed had op de Indiërs. En wie weet was het mislukte ritueel op Lemurie wel de wortel van dit geheel.

* bovenstaande tempel is niet de grot beschreven in het verhaal, maar de zonnetempel van broederliefde

Na het zuiveren van de laatste grot kwam een serviceman mij vertellen dat er vijf linghams waren in verschillende tempels en toen viel het kwartje. Een tantrische vriendin van me heeft me enige tijd geleden vanuit het vrouwelijke collectief herverbonden met de oermoeder en ik heb dat toen destijds vanuit het mannelijke collectief aangenomen. Dit was een grote stap voor de her-verbinding tussen man en vrouw. Toen kreeg ze door dat er in de man vijf poorten zitten die deze immens krachtige energie op aarde kunnen brengen.

De eerste werd in mij geopend. Meerdere zijn in de loop der tijd open gegaan maar ik voelde dat het nog niet af was. Nu was ik in de vijfde tempel wat voor mijn gevoel de vijfde poort is. Door een trauma en verstrikking kon deze nog niet verder open, zowel in mezelf, als op deze plek, als in het collectief. Nu daar een heling opgedaan voor mezelf en de plek op aarde die daarvoor bestemd is. De tempel zou worden afgemaakt niet op aarde maar in de astrale werelden. Na in tempels prachtige seksuele energie te hebben ervaren, en vlagen te hebben gezien van gezamenlijke rituelen en heilige oefeningen zocht ik een plek voor het loslaten van het t-shirt. Maar ik kon maar geen geschikte plek vinden. In de boot terug was ik de laatste die binnen kwam strompelen en alle plekken waren al bezet. Toen ging ik brutaal zoals ik kan zijn op het achterdek zitten wat voor personeel was. Na wat gedoe, inzichten en laatste vlagen van woede was er een ongezien moment om het shirt tussen alle olietankers en bedrijvigheid te offeren aan het water. Ik voelde vervolgens een frisse wind in mijn onderlichaam, nog niet gelovende dat dit nu echt zou blijven…

Op naar mijn laatste ontmoeting met Delhi.

Tijdens mijn vlucht was ik veel te vroeg omdat ik ook op een belachelijk tijdstip ging vliegen. 3 AM. Met zo’n korte nacht is er in ieder geval weer een mooie aankomst in Delhi. Bij een café voor het vliegveld kwam ik twee Israëliër tegen (onbekenden van elkaar). De een sprak alleen Hebreeuws en de ander ook Engels. Het vuur wat tussen hun was gaf me nieuwe inzichten. Deze zal ik kort introduceren met een kleine omweg.

Bij de aap activatie kwamen we een oude strijd tegen niet zoals het eerst deed lijken tussen zon en maan, maar tussen hemel en aarde. Helaas is deze ook naar buiten gekomen in onze vriendengroep en heeft daar sindsdien een verandering plaats gevonden. Maar de desbetreffende personen speelden een grote rol in mijn reis en we werken boven en onder grote collectieve stukken uit. Dat kan alleen als er heel veel liefde is. De aap staat als oerkracht dan ook precies in het midden. Boven hem de 6 kosmische krachten en onder hem de 6 aardse krachten. Samen 13.

De twee Israëliërs stonden in een soort van opstelling tussen hemel en aarde waarbij ik de tussen partij was. Ik droeg de activatie van de storm over aan de velden waar hun in stonden en uiteindelijk na een verhitte discussie vonden ze elkaar in het midden. De ene jongen droeg het symbool van Israël, de Davids ster om zijn nek. En toen viel het kwartje. Ik besefte me dat dit symbool ook staat voor de twee driehoeken die samen de merkabah maken (iets wat tijdens de hand activatie naar voren kwam). Alles viel weer samen. Ik weet al heel lang dat zo lang er oorlog is in Israël er oorlog is op aarde. Dit heb ik uit het boek ‘de uitverkoren planeet’ wat in mijn prille ontwaking begin 2000 een baken van pure info was. Deze Chanelingen waren afkomstig van de raad van 9. En later kwam ik erachter dat dit in feite 12 behoren te zijn maar er 3 zijn afgedwaald. Maar terug naar de lijn van dit verhaal.

De strijd in Israël komt voort uit de disconnectie tussen hemel en aarde wat ook weer staat voor mannelijk en vrouwelijk. En de aap, het kind staat daar precies tussen in. Ook dit heeft weer te maken met de storm energie. Want de tzolkinkenners weten dat de storm golf eindigt in de aap. En ook al is de tzolkin wat anders dan de oerkrachten kun je er toch verbanden mee leggen. De aapgolf, het begin van mijn tweede boek, de Christus energie. Want als extra info ben ik er sinds enige tijd achter dat de joden de 7de stam zijn. Logisch als je weet dat Christus de aap energie is. Zoon van god wordt hij genoemd, ze vergeten daarbij wel dat hij ook zoon van de godin is. Zij Sofia heeft stoffelijke vorm aangenomen in de vorm van Maria om hem op aarde te brengen. De strijd tussen een aantal van de bovenste en de onderste was ook aanwezig bij de 12 discipelen van Jezus. Zij stonden op de posities van de oerkrachten en het was toen te vroeg dit volledig te helen…

Wat een inzichten, en jullie krijgen de primeurs want dit wordt veelal pas uitgewerkt in het handboek deel 2. Maar toch schroom ik niet dit te delen om alvast een draagvlak te creëren. De reis is bijna ten einde maar zo op het laatste moment komen er nog vele hoogtepunten bij.

Wat zou Delhi me te bieden hebben?

De lotus tempel. Het begon in kasjmier met het eten van de wortel van de lotus plant, nu op het eind van mijn reis aangekomen bij de lotus tempel. De kroon van mijn reis. Dezelfde spanning hangt hier in de lucht die ik ken van de rijen van de houseparties in de jaren negentig. Voor de Indiërs is het iets soortgelijks. Toch wel wat dubbel, je betreed een heilige plek en nog proberen ze voor te dringen. Ergens snappen sommigen de boodschap niet, iets wat ik spijtig vind. Zo’n spiritueel land maar veel leven de oude wijsheid niet en doen onbezield rituelen uit gewoonte, of angst. In de tempel mocht niet gesproken worden maar het gebeurde toch. Ergens was de energie van de kroon niet volledig ingedaald en ik mocht een kanaal zijn voor dat laatste stukje. Ook vroeg ik aan de dragers en initiators of er meer bescherming mocht komen. Een stappenplan zodat er meer heiligheid kon ontstaan op deze plek. Er zouden 7 drempels (aan de hand van de 7 chakra’s) komen met voorbereidingen. Iedereen zou op zijn niveau een uitdaging krijgen, een reeks initiaties die vele kracht- en bedevaartplekken hebben. De energie van de kroon daalde zachtjes in. Alles kwam toch weer samen.

De kroon is de 7de chakra en behoort tot de aap (Christus energie) er waren 9 pilaren en lotus bladen als dragers corresponderend met de 9 bergen van de Annapurna, tevens de raad van 9 die volledig ten dienst staan van de eenheid god. Hoeveel maan ik ook heb geïntegreerd ik blijf het heerlijk vinden om via mijn adelaar deze verbanden te zien en te leggen. En ik hoop jullie daar niet mee te vervelen maar jullie juist te inspireren. Durf allemaal jullie eigen verhaal te leven en uit te dragen. Hoe groot of klein deze ook mag overkomen. Of alles voor iedereen waar is doet er niet toe, het gaat om jouw beleving, wij schrijven allen ons eigen levenslied. En door jouw lied te zingen resoneren anderen mee waardoor zij hun ware klank ook herinneren. Houd je daarom niet in want dan rem je ons ook om verder te groeien. We bewegen allemaal dezelfde kant op en werken allemaal samen. Dat is de ware betekenis voor mij van deze tempel.

Delhi liet me nog niet zo gemakkelijke gaan. Die nacht werd ik bejaagd door wel 20 steekvliegen, en ook kwam ik weer terecht in een schouwspel van vals licht Hindi goden en lang verborgen intenties. Zoals ik misschien vaker benoemd heb hangt er iets duisters in en rond Delhi. Veel donkere spirits en het collectief voelde aan als een zwarte draak die mensen gevangen houdt. De bewoners hebben het zwaar, heel anders dan in Mumbai. Ze overleven.

In deze reis ben ik vier keer in deze stad geweest en steeds bracht het me even van mijn stuk. Zo ook nu, ook al kon ik het beter handelen bleef het pittig. Mijn wezen was druk bezig en er kwam uiteindelijk een iets rustigere lichtere vibe in de lucht. Ik begon aan Delhi te wennen. Nu ook mijn laatste (en vierde) voedselvergiftiging opgelopen. Ik voelde nog de behoefte om Bashir op zijn kantoor op te zoeken. Ook al mag ik hem graag hij heeft me wel veel te veel laten betalen. Daarom voelt het goed om hem zonder woorden daarmee te confronteren. Bij hem checkte ik soort van in en nu ook uit. En een ongemakkelijk moment was het, ik genoot. Hij zat recht tegenover me en wist geen houding te houden. Hij stelde geen vragen over hoe ik zijn geplande reis in kasjmier had gehad waarschijnlijk uit angst dat ik zou klagen. In plaats daarvan staarden we elkaar vragend aan, met allemaal drukke mannetjes rond lopen in het veel te krappe kantoortje. Hij kon geen kant op en iedereen voelde zich betrapt. Ergens liet ik dit stuk bij heb, ik kwam in eerbied afscheid nemen. En stilletjes hoop ik dat dit zijn geweten aan spreekt en eerlijker zijn geld gaat verdienen. Bashir heeft een naam en overal waar ik kom kennen ze hem, ik hoop dat hij zijn macht beter gaat inzetten. Nu is het echt af en maak ik me klaar voor de terugreis. Een lange reis van 24 uur (overstap in Parijs van 12)..

Ik heb zin in om vrienden te zien, ben dankbaar dat ik nu bij Roland woon,
sta te springen om bezig te gaan en al dit moois met jullie te delen..

In alle liefde en nederige dienstbaarheid,

Jan Pieter

Lees hier de vorige blog 12# de Roep naar het Onbkende

 

 

 

Evenementen