Steeds meer ontdek in over mijn Friese wortels.

Vaak koppelen we Fries zijn aan de provincie Friesland. Maar het volk de friezen kennen een lange geschiedenis, van ver voor de jaartelling.

Zoals we natuurlijk veelal weten schrijven de overwinnaars de geschiedenis. Een groot deel van ons inheems verleden is daardoor verborgen geraakt. Maar hier zit juist de kracht vanuit onze wortels. Weten vanuit welke stam en cultuur je komt is belangrijk. Natuurlijk is onze ware identiteit veel ruimer en grootser. Hebben we levens gehad in vele culturen en plekken op aarde. Maar de echte aarde kracht komt uit je wortels, je familiesysteem en Oerstam.

Onze Nederlandse geschiedenis vind zijn oorsprong in drie verschillende Oerstammen. dan zijn in de kern compleet verschillende volkeren. Drenthe, Gelderland en Overijssel neigen meer naar de Saksische oorsprong. Dit is Germaans en meer gekoppeld aan de stammen van Duitsland. Onder de rivieren zijn veelal Frankische stammen. Een volk wat zoals de naam al zegt wortels heeft in Frankrijk. Dit was een tovenaar stam die al lange tijd door de katholieke kerk en adellijke lijnen was geïnfiltreerd. Deze stam bracht dan ook de kerk en de wet in Nederland. De laatste grote strijd was bij Dorestad tegen de Friezen, waar de film Redbad op is gebaseerd.

Boven de rivieren leefden de Friezen.

Voorheen Frisia en Frisii. In het gebied wat we nu kennen als Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Friesland en Groningen. Vele Friese koningen hebben hier de geschiedenis bepaald. Een belangrijke waarde was vrijheid. Dat hadden de friezen liever dan zilver en goud.

Deze Oerstam heeft nog een veel oudere geschiedenis waar weinig over gedocumenteerd is. Er was geen schrift, alles werd oraal overgedragen. Maar hun waarden, krachten en kwaliteiten leven nog steeds verder in de Nederlandse geest. Dit zijn onze inheemse voorouders, en hun wijsheid wil steeds meer gedeeld worden.

Ik persoonlijk kom er steeds meer achter dat vele creaties en krachten die door mij heen mogen stromen verbonden zijn aan het oude Frisia. Hetgeen wat ik tovenaarschap noem, is de basis van bijvoorbeeld het Levenswiel. Ook heeft deze een Zuid Amerikaanse sjamanistische basis, is veel van de input gebaseerd op oude Friese wijsheid, het tovenaarschap.

De komende maanden gaan we daarom weer verder met het verwelkomen van deze wijsheid, zodat wij als Nederlander nog meer kunnen gaan staan in onze inheemse kracht. Ik heb er zin in!