Het Levenswiel – Verwelkom je wezen op aarde

Het Levenswiel smelt samen met de blauwdruk je leven, alles wat je dit jaar doet ondersteunt de ontwikkeling van het Levenswiel. Deze tool is erop gericht jouw wezen te laten indalen in de materie, zodat de harmonie die we in de hemel kennen, een vast onderdeel wordt van je leven.

Voel jij dat het tijd is om te gaan staan voor wie je bent? Heb je ruimte in je leven voor een grote schift of ben je helemaal vast gelopen en wil je dat aangaan wat al lang in de schaduw op je wacht en je remt? Dan is het Levenswiel wat voor jou met als thema, Verwelkom je hemel man en aarde vrouw..

Het Levenswiel is geen opleiding of cursus,
het is de magie van het leven zelf

Het Levenswiel is een ware ‘Nieuwe Aarde’ tool waar je een heel leven lang wat aan hebt. Het kadert je ontwikkeling in heldere stappen uit, waardoor elke shift zicht- en meetbaar wordt. Elke keer als we samenkomen doen we een nieuwe ronde en worden hogere en diepere lagen voel- en zichtbaar. Het is een balans tussen maan (stromend van binnenuit) en zon  sturend van buiten naar binnen).

Stapsgewijs doorloop je in de energie de verschillende fasen van jouw leven; van baby tot puber, naar volwassene en uiteindelijk de wijze elder. Het beschermende veld wat wordt gegenereerd door de begeleiders, groep, voorouders, vier windrichtingen, vijf elementen, vader hemel, moeder aarde, grote geest en groot mysterie en de eenheid, zorgt dat je door vele handen wordt gedragen naar oplossingen van langlopende kwesties en er diepe heling ontstaat. Alles is erop gericht, dat je zelfdragend wordt in het proces wat wordt geopend.

We komen vier keer in het jaar samen, eerst twee losse dagen en later twee weekenden. We beginnen met het bouwen van een stevig fundament in het zuiden, nodigen je uit om je plek in te nemen in het westen, openen de poorten naar nieuwe krachten in het noorden, om uiteindelijk die ene grote stap te zetten, wat past bij het leven van nu in het oosten.

——— ✧ Levenswiel als tool voor ascensie ✧ ———-

Het Levenswiel, de Sleutel der Eenheid is een routekaart van dit Universum, een heilige ruimte die zich elk jaar verder uitbreidt. Het brengt je in contact met verschillende dimensies en delen van jou die daar bestaan. Door deze delen te integreren kun je meer van je multidimensionale zelf op aarde bewust gaan ervaren, en van hun krachten gebruik maken. Daarmee groeit je bewustzijn, en kom je steeds steviger te staan op jouw heilige levenspad.

Om processen speels en luchtig te houden komen je persoonlijke hulp en krachtdieren je helpen. Zij laten zien hoe jij je verhoudt tot de verschillende plekken en dimensies. Hun krachten kun je bewust inzetten. Ook brengen zij je weer in contact met delen en gaven die je misschien dacht kwijt te zien. Elke ontmoeting laat je veel zien over je persoonlijke proces.

Het jaarprogramma bestaat o.a. uit:

☽ Opstellingen waarin persoonlijke, galactische en collectieve stukken worden uitgewerkt
☽ Zielenreizen naar vervlogen tijden en andere werelden om oude delen te verwelkomen
☽ Ceremonies en rituelen die ontstaan in het moment
☽ Het maken een krachtvoorwerp, jouw persoonlijke staf.
☽ Focussing om in je lichaam te reizen zodat helder wordt hoe pijnstukken zich laten zien
☽ Voice dialog om met innerlijke delen te praten om ze te helen
☽ Reizen in voorouderlijke lijnen om de familie missie van jouw Oerstam boven te halen
☽ Oefeningen en activaties om de verbinding met je hogere zelf en gidsen te versterken
☽ Kennis- en bewustzijns overdracht over de verschillende tijden, werelden en dimensies
☽ Tools die ondersteunen in het integreren van kinds-, zielen- en schaduwdelen
☽ Multidimensionale dansavonden

En nog meer!

☼ Voel je dat het tijd is om te gaan staan waarvoor jij hier bent gekomen?
☼ Ben je bereid de stappen te zetten die nodig zijn voor je groei?
☼ Ben je klaar je diepste zijn en al wat dit inhoudt onder ogen te komen?
☼ Wil jij je multidimensionale zelf meer praktische ruimte geven in jouw leven?
☼ Wil je beginnen aan je persoonlijke taak, jouw gouden belofte?

En misschien wel als allerbelangrijkste:

☼ Wil je jouw wezen, in zijn of haar puurste zijn, op aarde verwelkomen?

Wees dan welkom op het Levenswiel Jaarprogramma!

Kosten voor het gehele jaarprogramma: € 1111,- (incl btw)

Inclusief:

 • een heel jaar je processen doorlopen in een heilige ruimte
 • twee losse dagen verdeeld in het najaar/winter
 • twee losse weekenden Inclusief: – Biologisch diner, 2 x ontbijt en 2 x lunch
 • vier boekjes van het Levenswiel studiemateriaal
 • extra begeleiding via de facebookgroep + huiswerk
 • Meerdere intervisie momenten met je eigen groepje
 • bij het vier keer aanwezig zijn het Certificaat

Het is mogelijk vooraf een gesprek aan te gaan om te kijken of het programma iets voor jou is. Samen kijken we dan of de doelen haalbaar zijn en of het voor beiden goed voelt.

Kijk voor meer info over de startdatum en locaties op de agenda…

Nu Aéreon zijn geliefde Florien verwelkomt als begeleider in het Levenswiel, wordt ook het vrouwelijke meer uitgenodigd. Er zal meer aandacht komen voor verbinding, zachtheid, dans, stilte en zijn… We hebben lang aan het mannelijke beschermende kader gewerkt, en zullen nu gaan werken aan meer bezieling en belichaming. Denk aan werkvormen, healing-tools etc.  Er zal ook meer ruimte komen voor jouw individuele healing pad.

Florien Kortenhorst

Na veel in het licht te hebben vertoefd mbv meditatie en stilte, realiseerde ik mij dat de uitdaging ligt in de integratie van het licht en het donker. De hemel op aarde brengen, onze ziel verbinden met de mens die we zijn incl. alle bagage die we bij ons dragen. Ik ben daarin zelf een pittige weg gegaan oa. in de liefde, en dat geef ik graag door. 10 jaar geleden zette ik stichting PLAY op, een plek voor jonge mensen om spiritualiteit te verkennen, en een vleugje daarvan gaat mee in alles wat ik doe. Verder werk ik als coach en Touch of Matrix therapeut in Utrecht.

Aéreon

In dit leven koos ik om van verschillende facetten te proeven en daar de diepte van te ervaren. Met vallen en opstaan kwam ik steeds dichter bij mezelf, mijn droom, verlangen, maar ook mijn oerpijn. Wat zich uiteindelijk uitte in het volledig dienstbaar zijn aan wat ik noem “de nieuwe aarde”. Met een achtergrond in sjamanisme voel ik een diepe roep om oude wijsheden terug te brengen in de hedendaagse maatschappij. Vanuit een nederige verbinding met de voorouders, bevind ik me in diepte en oorsprong lagen, en ben ik spaceholder voor heilige transities. Mijn grootste passie is het ontwikkelen van bezielde healing tools zoals: het Handboek voor de Nieuwe aarde, Het Elfenspel en sinds kort de Bezield geld Movement. En natuurlijk, het Levenswiel!

Het jaarprogramma is ontwikkeld door Aéreon.  Hij is de sjamaan en hoofdbegeleider, maar elke groep zal vanuit de School van Ascensie ook een eigen team van begeleiders hebben. Zij zullen zich onder aan de pagina voorstellen!

 


 

De vier windrichtingen

De basis van het wiel zijn de vier windrichtingen overgedragen uit het Inka-sjamanisme. Elke keer komen we in ere van een windrichting samen en pakken we een andere laag en trilling. We komen vier keer samen maar tussendoor staat het wiel niet stil. Het wiel draait stilletjes of intens op de achtergrond verder. En als we samenkomen wordt alles aangezwengeld.

Het Levenswiel maakt gebruik van de eeuwenoude kennis van de natuurvolkeren aangepast aan deze nieuwe tijd. Oude rituelen waren voor lange tijd nodig om het erfgoed in stand te houden, maar door verhoogde trilling en blijvende verbinding met spirit, hoeven we niet alles precies zo te herhalen, maar kunnen we in het moment voelen wat nodig is.

Steeds meer ontdekken we dat deze vorm van sjamanisme echt past bij Nederland. De Friese en Germaanse voorouders waken over het proces. Deze vorm van sjamanisme is simpel, ontstaat in het moment zonder voorgekauwde rituelen, zijn met wat er nu is. Het bewustzijn achter het levenswiel komt mede voort uit de voorouders van deze grond.

☼ Zuiden dag 1 – het fundament – overgave ☽

Op de eerste dag starten we in kleine groepjes van maximaal 6 personen. Op deze dag maak je kennis met elkaar en met het Levenswiel en doorlopen we globaal de vier windrichtingen. Je leert werken met krachtdieren en krijgt te horen wat er het jaar van je wordt verwacht. En wat je van ons kunt verwachten. Behalve een geleide reis is er ook persoonlijke aandacht. We bouwen aan een veilig fundament voor het hele jaar, en duiken in het onderbewuste.

☼ Westen dag 2 – plek innemen– saboteurs ☽

Op de tweede dag duiken we dieper in het Levenswiel en openen we de dertien stappen die allemaal in de loop van het jaar een krachtdier gaan krijgen. Deze dag is erop gericht om patronen te onderzoeken die je weghouden bij je plek. We verwelkomen je saboteurs, delen die je weghouden bij je kracht. Nu komen de levenslessen aan bod, hetgeen wat je eigenlijk komt leren op aarde om later te gebruiken voor je missie.

☼ Noorden weekend 1 – innerlijke leiding – poortwachters ☽

Nu er een stevig fundament is gelegd openen we de poorten naar andere werelden en dimensies. We brengen je in contact met je poortwachters, gidsen die nieuwe en oude gaven kunnen activeren. We komen de pijn onder ogen waardoor we die ooit hebben gesloten, en verwelkomen daarom delen van ons zelf, die buiten deze aarde realiteit leven. We werken aan de verbinding met je wezen zodat je leert vertrouwen op je eigen intuïtie.

☼ Oosten weekend 2 – de volgende stap van je wezen – ascensie ☽

In het laatste weekend komt een heel jaar van intense processen samen. Nu openbaart zich de Sleutel der Eenheid: de buitenring van het wiel. Een cirkel van 7 regenbooglagen en 7 hogere hemelen. Hier kun je stappen zetten die voorbij dit leven gaan. Zaken komen tot voleinding waar je misschien wel eonen aan hebt gewerkt. We bewandelen het pad van de Oermoeder tot aan het hart van Vader God. We verwelkomen jouw wezen op aarde.


 

Het Levenswiel als 4-jarige opleiding

Het Levenswiel kent een gelaagdheid van ontwikkeling maar de verschillende jaren beginnen gewoon samen. Meerderjarige studenten pakken andere lagen en krijgen daardoor ook andere rollen in opstellingen. Hoe meer je richting derdejaars gaat hoe meer je jezelf draagt, en ruimte over hebt om anderen te begeleiden. Alle deelnemers dragen er uiteindelijk aan bij dat er een vierdejaarsstudent afstudeert. Er is ook een bovenbouw, de School van Magie. Hier kun je expertises ontwikkelen die bijdragen aan het Levenswiel, maar ook aan het collectief en het Universum.

☼ Opleiding ☽

✩ 1ste jaar: Het Fundament/basis voor ontwikkeling
✩✩ 2de jaar: Je Aarde pad/jouw aardse kracht/saboteurs
✩✩✩ 3de jaar: Specialist/meesterschap/collectieve taak
✩✩✩✩ 4de jaar: Ascensie/ bedevaartreis/ indalen van je Wezen

 

Wat leer je allemaal?

 • Spreken tot spirit
 • Toepassen krachtdieren in je leven
 • Maken van een gewijde ruimte
 • Herkennen van je saboteurs
 • Toepassen van het Levenswiel
 • Openen 9 tempels van het hart
 • Inzicht in boven- en onderwereld
 • Een relatie opbouwen met gidsen
 • Uitlijning met je Hogere Zelf
 • Maken van een krachtvoorwerp
 • Weken met poortwachters
 • Helderheid in je persoonlijke pad
 • Helderheid in je collectieve taak
 • Herkennen vals-licht/duister
 • Multidimensionaal bewustzijn

Afhankelijk van je pad

 • Begeleiden van energetische opstellingen
 • Zielendelen ophalen uit de onderwereld
 • Vastzetten donkere delen
 • Genezen van organen, cellen en DNA
 • Meditaties en zielenreizen begeleiden
 • Leren zien of schrijven in de blauwdruk

Wat kun je ontvangen?

 • Inwijdingen voor je persoonlijke pad
 • Integratie van innerlijke kindsdelen
 • Verbinding met je healing-lineage
 • Verbinding met je galactische familie
 • Nieuwe gaven, oude krachten
 • Geschenken vanuit andere werelden
 • Integratie van je hogere lichamen

 

Achtergrond

Zoals jullie lezen is het veel. De energetische overdracht van het wiel is groot en elk jaar door alle nieuwe kennis en energie die wordt toegevoegd door de groepen aan het wiel, blijft het wiel groeien en beweegt het door jullie steeds mee naar diepere en hogere lagen. Geen editie is hetzelfde, elke keer is er een andere groep, thema en behoefte en spelen we in op het moment, wat nodig is voor het resultaat. Het blijft daardoor leerzaam om vaker te lopen.

Het Levenswiel, de sleutel der eenheid is het geschenk wat ik Aeréon mee heb genomen vanuit de hogere lichtwerelden. Lang heb ik in stilte gewacht om dit geschenk aan aarde aan te rijken. Het komt voort vanuit een perspectief van totaaloverzicht over dit Universum, en laat niks liggen. Het versmelt zich met de persoon of het doel waardoor het wordt gebruikt. En maakt vanuit de oorspronkelijke natuurwetten vertaalfouten en vervormingen zichtbaar.

Het Team

Het Team bestaat uit een aantal begeleiders die ook allemaal een unieke bijdrage leveren aan het geheel. Wanneer jij het vierde jaar hebt doorlopen, en afgestudeerd bent, kun je in de School van Magie een specialisatie doen. Dat is één van de 37 posities van het Levenswiel. De specialisaties staan eronder vermeld.


 

Jan Pieter Schreur

Jan Pieter Schreur

Specialisatie: Stabiliteit, Mannenlijn, Vrouwenlijn

In dit leven koos ik om van verschillende facetten te proeven en daar de diepte van te ervaren. Met vallen en opstaan kwam ik steeds dichter bij mezelf, mijn droom, verlangen, maar ook mijn oerpijn. Wat zich uiteindelijk uitte in het volledig dienstbaar zijn aan wat ik noem “de nieuwe aarde”. Met een achtergrond in sjamanisme voel ik een diepe roep om oude wijsheden terug te brengen in de hedendaagse maatschappij. Vanuit een nederige verbinding met de voorouders, bevind ik me in diepte en oorsprong lagen, en ben ik spaceholder voor heilige transities. Mijn grootste passie is het ontwikkelen van bezielde healing tools zoals: het Handboek voor de Nieuwe aarde, Het Elfenspel en sinds kort de Bezield geld Movement. En natuurlijk, het Levenswiel!

Deze tool is ook voor mij altijd weer even speciaal, en ben keer op keer ontroerd als ik zie welke stappen de mens en ziel kunnen zetten. De eerste ronde heb ik alleen gelopen, ben heel diep gegaan en heb toen de verschillende dimensies gelopen. Vanaf het tweede jaar kwamen leden van het kernteam erbij. Alle processen rond andere creaties vinden bedding in het wiel, en jaar op jaar groet het bewustzijn en draagveld.

Dit jaar worden er specialisaties gedaan op de buitenste posities; Groot Mysterie, Grote Geest, Vader God en de Oermoeder, plus het centrum wordt vertegenwoordigd; Het Hart. Dat beloofd in immense stevige bedding, en voorzie een nieuwe bedding zodat ook het wiel expandeert toegankelijker wordt en beweegt richting zelfdraagzaamheid.

Florien Kortenhorst

Florien Kortenhorst

Specialisatie: Oermoeder

Na veel in het licht te hebben vertoefd mbv meditatie en stilte, realiseerde ik mij dat de uitdaging ligt in de integratie van het licht en het donker. De hemel op aarde brengen, onze ziel verbinden met de mens die we zijn incl. alle bagage die we bij ons dragen. Ik ben daarin zelf een pittige weg gegaan oa. in de liefde, en dat geef ik graag door. 10 jaar geleden zette ik stichting PLAY op, een plek voor jonge mensen om spiritualiteit te verkennen, en een vleugje daarvan gaat mee in alles wat ik doe. Verder werk ik als coach en Touch of Matrix therapeut in Utrecht.

Inge de Graaf

Inge de Graaf

Ik ben Inge de Graaf. In mijn leven heb ik verschillende talen leren spreken, de spirituele in verschillende vormen (sjamanisme, Tibetaans buddhisme), de geneeskundige (basisarts, hypnotherapeut, regressietherapeut) en ik leer steeds beter verstaan wat er diep in het verborgene gefluisterd wordt. Ik houd ervan de kern van zaken te doorgronden en te experimenteren met nieuwe vormen en verbindingen. Ik werk als arts/psycholoog in een huisartspraktijk in hartje Amsterdam. Ik maak er een sport van mensen in hun kracht en aan te zetten om zodoende te helpen bouwen aan het leger van gevoelige zielen dat onze wereld zal gaan harmoniseren. Ik zal dit jaar voor het eerst het medicijnwiel gaan begeleiden. Ik zie het wiel als een verrukkelijke bron van natuurlijke en speelse tools om een vlucht te maken in zowel persoonlijke ontwikkeling als de ontwikkeling als mensheid. 

Roland van Olst

Roland van Olst

Specialisatie: Groot Mysterie (kracht van donker)

Ik ben Roland van Olst (1986). Ik ben iemand die denkt in termen van creatie. Ik zie en ervaar de mens als goddelijk en geloof in onbegrensde creaties en mogelijkheden. Voor de School van Ascensie draai ik al vier jaar mee als co-begeleider in het Levenswiel jaarprogramma. Ik vind het Levenswiel mooi omdat het  een groeiende creatie is, welke bescherming biedt en toch ook onbegrensd is en geen andere spirituele paden uitsluit. Het is een bewustzijnsvorm wat naadloos op ieders leven kan aansluiten en wat je kunt gebruiken om alle energieën in jezelf te verenigen. Met veel plezier doe ik ook  in het jaar 2019-2020 weer mee als begeleider in de groep van het Westen!

Almira Cedic

Almira Cedic

Specialisatie: Midden Aarde, Grote Geest

In het dagelijks leven werk ik als begeleider in de zorg en als transformatie coach. Ik heb ervaring in het werken met het innerlijk kind (traumaverwerking), sjamanisme en lichaamswerk (yoga, dans).

Tijdens mijn zelfontdekkingsreis vijf jaar geleden kwam het Levenswiel op mijn pad.. niet wetende wat dit allemaal voor mij zou betekenen, heb ik Ja gezegd tegen dit indrukwekkende avontuur. Het Levenswiel heeft mij letterlijk uit het moeras en over de streep heen getrokken. Daar waar ik nog vast zat en struggelde heeft deze mij een hand aangereikt zodat ik mijn heilige pad kon gaan bewandelen. Deze stap heeft mij weliswaar binnenste buiten gevouwen maar mijn leven is nooit meer hetzelfde geweest. Het wiel heeft mijn leven in een mega versnelling en diepe transformatie gebracht, waarbij ik mocht ontdekken wie ik werkelijk ben, wat mijn krachten en gaven zijn en wat mijn Purpose in Life is.

Elk jaar weer brengt het wiel mij precies de nodige uitdagingen en kansen om verder te groeien en de mogelijkheid om precies die stappen te zetten om mijn unieke pad te lopen, dichter bij mijn missie te komen en mijn leven zo in te richten als ik verlang en wil. Het Levenswiel geeft me een basis door het jaar heen, een structuur en een bedding waarin ik kan zakken.., wetende dat als ik de stappen zet die mij aangereikt worden en ik mezelf aan durf te kijken, ik kom waar ik behoef te zijn..

In mijn ogen kun je 100’en trainingen volgen met mooie resultaten, echter het Levenswiel geeft je precies dat gene wat je nodig hebt, in afstemming op jou unieke pad. Daarom ook de naam Levenswiel; het staat dicht bij jouw leven, because it’s life itself. Het lijnt je uit met je Hogere zelf en jouw goddelijk plan mits jij ervoor kiest.

Binnen het Levenswiel draag ik met mijn energie bij aan een speels en fris speelveld. Hierdoor kunnen we gemakkelijker werken in de aarde lagen en onze aardse stukken en taken makkelijker aankijken en tot uitvoering brengen. Ik zorg ervoor dat er stroming komt op vastgeroeste plekken en blokkades zowel in het lichaam als in het energetische veld. Ik werk op de trauma laag en draag zorg voor veiligheid waarin jij en je innerlijk kind volledig tot zijn recht mogen komen en spelen.

Willem van Ham

Willem van Ham

Specialisatie: Poorwachter lucht

Ik ben Willem van Ham en ben sinds 5 jaar verbonden met het Levenswiel. Het eerste jaar in de vorm van weerstand maar toch ingestapt 4 jaar geleden omdat ik zag dat het iets heel bijzonders was. Iets groots. En dat is het. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan het Wiel en heb ik gekozen om verder de verdieping in te gaan. De ui verder afpellen en nog dichter bij de kern komen, bij mijn werkelijke zelf. Dat is mijn missie, mijn doel. Én dit delen en uitdragen, begeleiden indien nodig.

Het veld wat we in de afgelopen jaren hebben neergezet met zijn allen is enorm, een mooi krachtveld en warm bad van heling en groei. En dat ging, op zijn zachtst gezegd, niet altijd vanzelf. Zoals ook mijn pad, wat een pittige is geweest.

Maar het heeft me gebracht waar ik Nu ben en daar ben ik blij mee.

Sinds een half jaar heb ik weer een eigen huis, ben mijn eigen bedrijf Levenskruidt gestart en voel dat het stroomt. Klaar voor een nieuwe periode. Een diepere laag in mijn leven dient zich aan. En ik heb er zin in!

Daarover later meer.

Kundalini yoga, witte tantra, zeilreizen voor mannen, stilte meditaties, stilte wandelingen en het zuiveren van aardse locaties zijn een aantal dingen waar ik me de afgelopen 13 jaar zoal mee bezig heb gehouden. Ook heb ik dit jaar een opleiding voor systeem opstellingen succesvol afgerond.

Ik ben een levensgenieter en hou van de kleine dingen. Maar ook van grote bomen en van mensen.

Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten en samen op reis te gaan.

Warme groet,

Liefs Willem ❤️

Yvonne Schotsman

Yvonne Schotsman

Specialisatie: Het hart

Met veel plezier begeleid ik ook dit jaar weer een groep in het Levenswiel. Met mijn specialisatie “het Hart” streef ik komend jaar alle aspecten van mijn leven vanuit liefde met elkaar te verbinden en te bezielen.

Het Levenswiel heeft mij iedere ronde die ik heb gelopen weer nieuwe cadeaus gebracht waardoor ik grote stappen in mijn leven kon zetten. Ik heb mezelf beter leren kennen, mijn talenten, krachten, valkuilen en waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Het gevoel van thuiskomen bij mezelf, de verbinding met gelijkgestemden, ervaren van meer zelfliefde en meer bewustzijn en acceptatie over het Pad dat ik loop.

Vanuit hier ontstond het verlangen om mijn eigen praktijk te starten en werk ik met de Levensadem, die diepe processen aanraakt, transformeert en integreert.  Daarnaast begeleid ik mensen op hun eigen Pad naar een Bezield Leven via de coachingsformule “Life is Art”. Het veld van het Levenswiel werkt voor mij als een versterker en versneller voor alle dingen die ik doe gedurende het jaar.

Als begeleider binnen het Levenswiel  bied ik een veilige bedding van zachtheid en vertrouwen om te mogen zijn. Ik genereer en vergroot de draagkracht van het veld om grotere processen te faciliteren. Ook bied mijn energie de veiligheid om te kunnen verzachten bij de heling van oertrauma’s. Voor mij is de verbinding met het lichaam ook belangrijk zodat we echt aanwezig kunnen zijn.

Ik kijk er naar uit het nieuwe jaar te starten. Wees welkom!

Michaël Sheiran

Michaël Sheiran

Specialisatie: dit jaar 4de jaar

Mijn naam is Michaël. Sinds twee jaar partner van Almira en sinds een half jaar trotse papa van Inay Mayara. Het pad dat ik tot nu toe heb bewandeld, heeft me vele uithoeken en wegen laten zien en begaan. Een grote en pure leidraad daarin is altijd de muziek en creativiteit geweest. Vanaf kleins af aan bespeel ik de gitaar en zing ik. Later ben ik me gaan verdiepen in de energetische kracht van muziek, gaf ik Soundhealings, begeleidde ik ceremonies en treed ik op met mijn eigen muziek.

Ook op mijn spirituele reis heb ik meerdere fases en paden gekend, waarvan vooral Vipassana meditatie, sjamanisme en systeemwerk.  Al dit voorgaande breng ik met me mee in de begeleiding van het wiel, in een zachte en rustige kracht. Ik bewaar en bewaak de ruimte, en laat als de kracht van het water, weer stromen wat er opgehoopt of geblokkeerd is.

Het levenswiel is twee jaar geleden naar me toegekomen, al was die beweging, achteraf gezien,  al eerder ingezet. Ik voelde al geruime tijd de beperkingen van de kaders waarin ik me toentertijd bevond en verlangde ik naar expansie. Naar mensen, richtlijnen, reflecties en handvatten om door een transitieperiode te kunnen gaan en een nieuw veld te kunnen betreden en belichamen. Daarin kwam het levenswiel me tegemoet, want al dit is een een rap tempo gemanifesteerd toen ik er in stapte. Ik ging er dan ook helemaal in op. In alle lagen, en facetten vond ik zo veel van mijzelf terug, waarvan ik voorheen het bestaan nog niet had kunnen zien. De meditaties en de opstellingen hebben mij een nieuwe manier van kijken en handelen gegeven, zowel met stukken in mijzelf als naar de wereld buiten mij. Van tijd tot tijd was het een behoorlijke achtbaan, en bleek het ook flink confronteren te zijn. Ik ben erdoor echter een nieuwe versie van mezelf gaan ontmoeten die met de begeleiding van het wiel steeds meer op aarde aan het komen is.
Ik kijk dan ook weer erg uit naar de volgende rond van het wiel!