Blog # 1: Het verhaal van Mozes

In de Starseed Activation reeks openen we ons voor een geschiedenis in de sterren, die de oorsprong draagt van vele beschavingen en gebeurtenissen op aarde. We weven via opstellingen en pad omhoog, naar de sterren, en openen daarmee de galactische krachten.

In deze tweede van het drieluik doken we in de verhalen van Sirius. Een ster die zijn plek gaat innemen in dit deel van het melkwegestelsel, met als gevolg een enorme verhoging van trilling. Deze wijsheid is naar de aarde aan het komen, en er vindt een astrologische conjunctie plaats, waarin we uitgelijnd worden met Sirius. In een 3-tal blog neem ik jullie mee op reis door de opstellingen, zodat jullie de krachten van Sirius ook kunnen integreren.

Het verhaal van Mozus

Elke ongeveer 2000 jaar is er een overgang naar een nieuw tijdperk. 2000 jaar geleden was het Joshua die het nieuwe tijdperk inwijdde. 2000 jaar daarvoor was het Mozes. We doken in zijn verhaal, hoe hij 10 geboden heeft opgehaald maar er twee mistten. Die van acceptatie en onvoorwaardelijke liefde (bron Avigdor). De Farao waarvoor hij vluchtte had zijn invloed in de geboden genesteld, ze waren geschreven vanuit angst.
Niet vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Mozes stond alleen in het paradijs, maar zijn volk zat nog vast in de greep van de farao, de priesters en de slangen-energie. Langzaam bracht God de 2 extra geboden niet naar Mozes, maar naar het Israëlische volk. Maar zij konden het in eerste instantie niet ontvangen. Pas toen Mozes kwam helpen uitleggen, leerden ze omgaan met de geboden. Hij bleek een vertaler te zijn van de woorden van God, een boodschapper. Maar heeft ze zelf wel te belichamen.

Het volk kon de stap nog niet zetten naar het paradijs. Ze waren nog gevangen in de greep van de farao, en de elite van priesters. De hiërarchie van machthebbers waren zelf doodongelukkig. De farao gestuurd vanuit de sterren had een goede intentie, maar zat ook gevangen in een machtsspel, helemaal in de hoek gedrukt.

Langzaam werd er ook een uitnodiging gedaan vanuit het volk naar de farao. Hij herkende Mozes, als gelijke, als broeder, en kwam uit de schaduw in het licht. Hiermee werd ook de macht van de priesters en de slang opgeheven.

De 12 geboden zijn niet zozeer regels, maar heilige wetten, die als je ze toepast het mogelijk maken om in het paradijs te leven, en het te behoeden. En zijn codes, omgangsvormen die maken dat je in reinheid kan leven. Er is ruimte voor groei, voor fouten en ontwikkeling.

Deze volgende fase ging niet meer zozeer om leiders, want iedereen die opstaat kan je er zo uitplukken en dan de movement de kop indrukken. Het is een beweging van de massa, het volk. In gelijkwaardigheid, met een liefdevolle uitnodiging naar de leiders, zodat ze zich veilig voelen om die plek, die ze al duizenden jaren innemen te verlaten.

Volgende week delen we het verhaal van de toren van Tardia…