Workshop De kabouters – hoeders van onze wortels

Workshop reeks: De Sprookjeswereld..

Workshop 1: De kabouters – hoeders van onze wortels!

Kabouters zijn kleine, ijverige en behulpzame aardewezens, die graag aan en in de aarde werken met onder andere bomen, wortels en dieren. Ze zijn ouder dan mensen en bezitten een enorme natuurwijsheid in zich. Zij eren en kennen de natuurwetten zoals wij ze niet kennen. Toch is het vaak zo dat wij de kabouter in onszelf NIET eren en hiermee afstoten. Dit komt vaak doordat we eigenlijk niet zo goed weten wat ze ons komen brengen. Draken, elfen en andere natuurwezens klinken voor ons dan vaak ook aantrekkelijker in de oren..

Kabouters brengen ons in directe verbinding met de wortels in de aarde, daar zij in en met de aarde werken helpen zij ons met onze wortels en aarding (iets wat we in Nederland vaak nog missen).

Kabouters kennen over het algemeen geen angst, zijn hoogstens voorzichtig of gaan dingen uit de weg. Ze hebben een basaal gevoel van veiligheid doordat ze door hun ouders warm opgevangen zijn en veel geknuffeld zijn als kind. Hierdoor kennen ze de warmte van liefde en vertrouwen in het leven.

Naast hard werken weten kabouters als geen ander hoe ze moeten ontspannen. Zij zijn bij uitstek een voorbeeld van hoe wij ruimte en balans mogen leren creëren tussen in- en ontspanning in ons leven.. Dus werk je hard, komt er veel op je af en draaf je soms door, dan moet je net zo hard (leren) chillen!

Hoe vredelievend ze ook zijn, niet alle kabouters bemoeien zich graag met mensen. Echter, naarmate het lichtbewustzijn groeit in de mens en op aarde laten de kabouters de mensen wel steeds meer toe..

Tijdens deze workshop gaan we ons richten op een individueel stuk; de integratie van je eigen kabouter en een collectief stuk; de strijd tussen de kabouterstammen. Want wie kent ze niet (en herkent er niet één in zichzelf)? De zeven dwergen, uit het sprookje van ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’. Maar wat nou als er meer dan zeven kabouters waren..? En wat is er dan met die andere kabouters gebeurd? Welke kabouters zijn er op aarde? En welke kleuren/stammen hebben er nog strijd met elkaar?

Zo hebben een aantal kabouters zich al laten zien, waarvan één de verbannen kabouter is. De verbannen kabouter wilde niet luisteren naar de spirituele hiërarchie en is daarom na meerdere waarschuwingen verbannen uit de groep. Als tegenreactie is deze kabouter in ballingschap gegaan. Is deze kabouter bereid de strijdbijl neer te leggen en zich weer te voegen bij de groep?

Wat komt er o.a. aanbod tijdens deze workshop?

 • Meditatiereis: Verbinden met het kabouterrijk en onze kabouter oorsprong;
 • Kabouter activatie;
 • Oefening/opstelling: Kabouterkracht;
 • Opstelling met de verschillende kabouterkleuren; ‘‘De strijd tussen de kabouters’’;

 

Wat komen de kabouters ons o.a. brengen?

 • Toegang tot en verbinding met de (oude) natuurwijsheid;
 • Balans creëren tussen in- en ontspanning;
 • Basaal gevoel van veiligheid ontwikkelen;
 • De verbinding met onze wortels en de aarde;
 • Verbinden met je kabouter;
 • Eigen plek innemen.

 

Praktische info:

 • Adres: Straatweg 30A Maarssen
 • Inloop: vanaf 10.30 uur
 • Tijdstip: 11.00  – 17.00 uur
 • Lunch: Kabouter Potluck
 • Workshop is inclusief soep met brood, thee en iets lekkers
 • Bijdrage: € 50,-

Tip: eigen meditatiekussen en/of iets om op te liggen (bijv. schaapje) en een dekentje meenemen.

Je ben van harte welkom!

Liefdevolle kaboutergroeten,

Almira Cedic & De kabouters

Achtergrond informatie:

Tijdens deze workshopreeks duiken we de sprookjeswereld in om te kijken wat er nog verborgen ligt en op ons zit te wachten. Het is de wereld van de natuurwezens, kabouters, feeën, elfjes, saters en meer.. In deze laag, die nu nog vaak vergeten wordt, valt nog veel te ontdekken en recht te zetten. Omdat de natuurwezens in het verleden in groten getale zijn uitgebuit en misbruikt voor persoonlijke doeleinden en macht, heeft de spirituele hiërarchie ingegrepen en er een bescherming opgezet. Herinneringen aan deze tijd resulteerden in mythen en sprookjes.. Nu de mensheid langzaam aan het terugkomen is in haar natuurlijke staat van lichtbewustzijn, dient ook deze laag zich aan..

Deze laag is gekoppeld aan de Hemelwandelaar, de 8ste oerkracht van de 13 oerkrachten; deze stemt  het aardse en het kosmische op elkaar af, maar ook op verschillende lagen in de mens en creëert balans in verschillende werelden en dimensies en daarmee ook in de lagen van bewustzijn. Dit veld hebben we afgelopen zomer open getrokken tijdens onze reis naar Bosnië & Herzegovina, die het hart van de Hemelwandelaar energie is en vraagt nu om liefdevolle aandacht en heling.

Kijk voor meer info over de oerkrachten naar: https://schoolvanascensie.nl/oerkrachten/

Over Almira:

In kernwoorden:  Transformatiecoach, Innerlijk kind specialist, Vernieuwer, Ontdekkingsreiziger, Levensdanseres, Verbinder, Levenswiel begeleider en promotie School van Ascensie, Lief Aapje.

Mijn naam is Almira Cedic en ik kom van origine uit Bosnië en Herzegovina. Ik ben werkzaam als innerlijk kind specialist en transformatiecoach.

Vanuit een veilige bedding en compassie breng ik jou in contact met je Innerlijk kind en wijs ik je de weg naar je ziel en goddelijke verbinding. Met veel liefde en plezier herinner ik je graag aan hoe je luchtig(er) in het leven kunt staan en de magie van het spelen toe kunt laten. Daar waar jij bent vastgelopen, creëren we samen een vernieuwd levenspad.

Dit doe ik met vernieuwende inzichten en methoden zoals klank, lichttaal, energiewerk & sjamanisme. Samen werken we aan aan diepliggende trauma’s uit de kindertijd, aarding en wortels; ik stem het aardse en het kosmische op elkaar af, breng het vaste in beweging en creëren balans waar nodig is.

naliniyoga.nl

 

 

 

november 21 @ 11:00

11:00

Maarssen

Almira