Friese Oerstam – verborgen geschiedenis van Nederland

De provincie Friesland waakt over een oude en rijke geschiedenis. Het volk van de Friezen strekte uit boven de rivieren van Zeeland tot aan Denemarken, kende vele koningen, rituelen en krachtplaatsen. En zelf daaronder zit een lang vergeten rijk van magie.

Deze geschiedenis is een belangrijk onderdeel van het erfgoed van Nederland, maar gek genoeg weten we er weinig van. Dit volk is net als vele andere oervolkeren ontheemd, gedemoniseerd en onderdrukt. En worstelen door collectieve gebeurtenissen nog steeds met het innemen van de ware plek. Volgens erkende geschiedenis worden de Friezen gezien als Germaans maar wij geloven dat het in de kern een ander volk is, neergestreken op Europa sinds de ondergang van Atlantis. Een volk van tovenaars en wijzen.

Een belangrijke kracht van de Friese tovenaars is de verschillende werelden met elkaar uitlijnen. Ze zijn thuis in het element ether, zien en nemen waar voorbij deze tijd en ruimte. In een realiteit waar veel niet op zijn oorspronkelijke plek staat, lopen tovenaars soms vast. Ze krijgen hun binnenwereld niet uitgelijnd met de buitenwereld en de stroom stagneert. Wat is er nodig om in beweging te komen? Om werkelijk te gaan staan voor wie je bent?

De dag

  • Op deze dag openen we het veld van de eeuwenoude voorouders van de Friezen, wijsheid van voorbij het geschreven woord.
  • We doorlopen cruciale momenten in de geschiedenis waar de verhaallijnen doorbroken zijn geraakt, en de waarheid ondergronds ging.
  • We maken ons klaar om de identiteit van ons volk te herinneren, zodat we ook ons plek kunnend innemen in ceremonies.
  • Tegelijk openen we ons voor de drakenlijnen, oude koningslijnen en magiër lijnen vanuit de oerstam Frisia.

 

Thema’s van deze dag

  • Jouw plek in het geheel
  • Ontheemd en onderdrukt voelen
  • De geschiedenis van je familie-lijn
  • Collectieve trauma’s van Frisia
  • Friese krachten en kwaliteiten
  • Wat is er nodig om in beweging te komen

Deze dag is onderdeel van een grote lijn om het oorspronkelijke gedachtengoed van de Friese Oerstam meer in het bewustzijn te brengen. Ze dragen bij aan nieuwe verbindingen, verhalen, heling, en verzamelen van informatie over ons erfgoed.

Welkom op Land van Een op 7 oktober 2023

Jan Pieter Schreur en Frederieke van der Lijn nodigen je uit live deel te nemen aan Unwritten History – Friese Oerstam. Als je het online programma Unwritten History hebt gevolgd ben je ingewijd in de energie van de heilige ruimte die ons verbind met onze Friese voorouders. Voel je je op andere wijze nauw verbonden met onze inheemse oorsprong, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom samen met ons dieper te wortelen. Te verbinden met onze oergstam en samen de oorspronkelijke inheemse wijsheid te herinneren.

 

Bijdrage: € 120 inclusief koffie/thee, vega-soep en salade

Locatie: Land van Een. Rysloane 5, 9283 XS

Datum: Zaterdag 7 oktober

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Deelname: Om de dag goed neer te kunnen zetten is er plek voor minimaal 10

 

oktober 7 @ 10:00

10:00

Friesland

Frederieke, Jan Pieter